א-לה כפר - גיליון 343

שנה טובה • גיליון 2022 ספטמבר 04-9977085 מרכז מעונה, 15.30-12 , ו’ 22-12 א-ה www.kziza.co.il שנה טובה www.alakfar.co.il כפרא ַלָה עיתון כפר ורדים והסביבה יישובים 25 מופץ בכפר ורדים, מעלות ועוד 343 4 0 ו ר ד ה | 4 4 ת ר ב ו ת | 4 2 א מ ן מ ק ו מ י | 2 6 ע מ ר י א ב י ד ר | 1 0 נ י ר ש י ל ה למהדורה הדיגיטלית וחסכת בחגך! 23 ראו עמוד המעשן איך הפך פביאן הולצקן ממעלות לאחד המומחים הגדולים בעישון בשר, ואיך נראית הופעה שלו 14 , אייל כץ >> סועדים 100 במסגרתה הוא מאכיל סוד הניצחון של סיגלית כהן בהצגת תיאטרון היא משחקת סבתא חולת אלצהיימר. בחיים האמיתיים היא מתחזקת קריירה, ספורט ומשפחה עם ארבעה 20 , מאיה רביב >> ילדים, לצד ההתמודדות עם שיתוק מוחין

סטודיו פוטומימי לצלמים ציוד חנות • צילום שירות וקנבס קאפה • תמונות הדפסת • מגנטים • סטילס • וידאו • לצילום סטודיו • אירועים צילומי ian@photomimi.com | www.photomimi.com מעונה מושב ,4 הגפן • פוטומימי סטודיו 050-5577583 • רהובין איאן ב אותנו חפשו הנחה בלוק מגנטי מבצע ראש השנה קנבס קנבס 20 קאפה מגנט נט מתנות % בוק צילום בלוק עץ 2022 ספטמבר 343 גיליון | | 2

16:00-11:00 מרכז מעונה, פתוח א-ה טעים שאוכלים בידיים קוקוריקו להשתגע עם לאפה מפוצצת נתחי עוף צלויים והמון תוספות, ייחודי לאליעזר לאפהעג'ון להתמוגג על תערובת קבב מגולגלת בלאפה שנאפית בתנור המהפכני שלנו, ייחודי לאליעזר חצי עוף לתת בראש לנתח עסיסי בתיבול מושלם, מהגריל לצלחת וצ'יפסלט לסגור את הפינה פלאפל להתרגש מפיתה נדיבה בטעם של פעם, חם חם ופריך, עם מלא סלטים שניצל לעוף על באגט טרי שמחבק המון ירקות ושניצל קריספי מבחוץ ועסיסי מבפנים הבוט הנש 2022 ספטמבר 343 גיליון | 3 |

חיפוי קירות חוץ ופנים • צבע, טיח ותיקונים • אינסטלציה • ריצוף • איטום • ׀ הקבלן : שיפוץ אדיר 050-2855519 שליכט צבעוני • יציקת משטחי בטון • שבירת קירות • אבן, ברזל ועץגדרות מכל הסוגים: • בניית טרסות • אדיר שיפוצים חידוש ושיפוץ פרגולות 2022 ספטמבר 343 גיליון | | 4

2022 ספטמבר 343 גיליון | 5 |

היצע הבתים למכ י רה הגד ו ל ב י ותר שקוף שהגעת מעיין כהן מנהלת סניף וחניכת סוכנים אנגלו-סכסון פאני בטיסקר עוזרת אדמינ' נתי שיינפלד זכיין סניף, מומחה להשקעות נדל"ן ל מ י ד ע ע ל ה נ כ ס י ם ה ת ק ש ר ו לכל מי שיביא קונה או מוכר אשר תתבצע עמו עסקה ₪ 2000 הבית באדמית וילת יוקרה מדהימה ביופיה - לממש את החלום של החיים בגליל נוף קסום, בית מעוצב, מיוחד, מואר ומזמין הבית המושלם לבית-הקיט שלכם, אופציה לחיבור עם חברה שמתפעלת אופציה בית אירוח את הבית כבית אירוח: בית קיט יחידות. שימו לב,זה לא מתאים לכל אחד- 3 לחלוקה ל- זה בית לאנשים מיוחדים! ₪ 3,850,000 ורדית לוי סוכנת במעלות נכסי ם בבלעד י ות במעל ות 40 לוטם חדרים וסוויטה מלכותית להורים, גינת 6 וילת יוקרה מיוחדת, ענק ומרפסות נוף לים, יחידת דיור מניבה לחיות בתוך חלום! ₪ 3,985,000 התאנה נכס משולב מגורים/ מ"ר 185 , מסחרי מחולק ליחידת דיור מ"ר חדר 60 עם גינה ממ"ד ועוד מפלס מרווח הניתן לחלוקה על פי בקשת הלקוח. מתאים להשקעה/ למגורים. ₪ 1,700,000 9 סתוונית וילה המיוחדת והכי יפה בעיר! 6 בשכונת סביונים היוקרתית, יחידות נפרדות, מתחם ספא מפנק, בריכה, ג'קוזי וסאונה. וילה מפוארת ומרווחת מעוצבת בקו קלאסי עשיר ויוקרתי, סלון מרווח מטבח חדרים 5 , מפואר ומעוצב בבית העיקרי מצפה הילה חדרים 5 וילה מיוחדת נוף גלילי קסום מרפסת ענקית ונהדרת מרווחים ומדהימים יחידת הורים מפנקת ופרטיות מיוחדת חימום תת רצפתי חשמלי מיקום מנצח בריכה מוצלת ₪ 4,285,000 בגבעת האורנים 26 מצדה חדרים 4 דירת גן מרווחת, גינה כיפית ומרפסת שמש ישירה מהסלון. למשקיעים תשואה יפה ושקט מלא ₪ 1,435,000 נטע רז מתמחה באזור בכפר ורדים מעלות, כפר-ורדים ₪ 4,995,000 להשכרה 94 שניר וילה מדהימה בלב שלב א' היוקרתי, נוף מטורף, מפלס אחד ומדהים של החלק הציבורי, מטבח ופינת אוכל מרווחים חדרי שינה, 4 ונפרדים, מרפסת נוף חצי מקורה ונהדרת, שטח עצום של מעל דונם מאתיים ₪ 7,500 2022 ספטמבר 343 גיליון | | 6

בכפר ו רד ים ומעל ות - ב י יצו ג בלעד י לכל מי שיביא קונה או מוכר אשר תתבצע עמו עסקה ₪ 2000 המקום הזה יכול להיות שלך נכסי ם בבלעד י ות במעל ות צימרים 3 מגרש עם מטר, המגרש הגדול ביותר בשלב ג' 781 ₪ 2,650,000 למקום הנכון 0 4 - 8 3 3 5 9 9 3 מגרש- רחוב זויתן המגרש עם הנוף הכי מדהים בכפר ורדים ₪ 2,200,000 מגוון מגרשים מגוון מגרשים ₪ 1,350,000 החל מ- 26 לוטם חדרים 6.5 וילה נהדרת עם ועוד יחידת דיור, בוסתן קסום עליית גג נסתרת, חדרים מיוחדים וחללים נהדרים בנייה איכותית ובידוד על ₪ 3,490,000 22 יקינטון בית בסגנון ספרדי יחידות דיור 2 עם מפואר ויוקרתי ₪ 3,800,000 78 אשכולות דירת דופלקס 2 ביפה נוף מפלסים, חדרים מרווחים 5 שמורה ומטופחת , מרפסת גדולה. ₪ 1,390,000 קרן היסוד חדרים 6 דירה מחולקת לשתי יחידות מקסימות ומרפסת ענקית עם נוף משגע. הדירות מושקעות מעוצבות וממוזגות. ₪ 1,290,000 אלי יזריאלוב מתמחה בעיר מעלות 122 מירון וילה מיוחדת בסגנון אדריכלות וינטג' נוף גלילי קסום מרפסת נוף חדרים מרווחים ומדהימים 5 נהדרת תקרות עץ גבוהות ומרשימות חצר אחורית רחבה מיקום מנצח גודל מ"ר 180/634 ₪ 3,585,000 3 סחלב חדרים, 6 בית פינתי סוויטת הורים מפנקת עם יציאה לגינה. מרפסת שמש משקיפה לנוף עוצר נשימה. גינה גדולה ₪ 1,930,000 מרסי אשכנזי מתמחה בעיר מעלות 47 רותם חדרים בלב שכונת א' 6.5 בית מיוחד בן היוקרתית, אופציה ליחידת דיור נפרדת, שטח אחורי ענק, בית משופץ ומתוקתק חניה מקורה עם גישה ישירה לבית מרחב גדול, נעים ומזמין ₪ 3,170,000 חדש 2022 ספטמבר 343 גיליון | 7 |

ע"ש תמר זגר מועדון הזהב מרגיט שפטלוביץ, עליזה כ"ץ, נורית גלעד, טובה פריאל-שטרן, יונה קליגווסר, טל ריבק ועד מועדון הזהב: ספטמבר אוקטובר במועדון הזהב הרצאות נעמי שמר 19:00 ימי שני בשעה מרצה רועי רימשון, בן קיבוץ כינרת, עוסק בחקר יצירתה של נעמי שמר 19.9 שירת העשבים על המקורות היהודיים בשירתה של נעמי שמר, שהייתה בור סוד של חכמה יהודית. 3.10 נעמי אישה משוחררת זרקור על הצד האחר ביצירתה, באמצעות הבלטה של צדדים חילוניים, רצופי השפעות זרות, ציניים, תיאטרליים, מפתיעים ובעיקר מצחיקים ומשובבי נפש חוגים ומוזיקה חוגים שנפתחו בחודש ספטמבר: ציור חוגי גרמנית, איטלקית, ספרדית ויידיש שיחות בגרמנית פילאטיס תיפוף על הגוף מחול ותנועה תראפיה באומנות נוירותרפיה ברידג' ריקמה יוגה תזמורת אקורד בכפר מקהלת צליל בכפר תיאטרון קהילתי חוגים שייפתחו אחרי החגים: ערבית אנגלית התעמלות תנועה יומן ויזואלי ניה טיולים טיול לירדן 26-30.10 ימים עם אליק דרדיקמן, מחזור א'. 5 ההרשמה החלה تعلم اللغة العربية ועד מועדון הזהב מברך את קהילת כפר ורדים: שתהיה לכם השנה טבולה בדבש ובחיוך תתחילו כל יום חדש. ושלא יחסר לכם מאום, בריאות ואושר תחילה, יגשימו לכם כל משאלה. 2022 ספטמבר 343 גיליון | | 8

בנייה והקמת בריכות שחיה ומערכות מים חנות מקצועית לבריכות ולכל הציוד הנלווה 054 - 4886805 | מעל ות 7 החר ושת מחירים מיוחדים לקראת החורף חימום בריכות בפאנלים סולריים מתקינים מורשים של חברת מגן הכיף הכי גדול של החורף זה בריכה מחוממת. בזכות המשאבות האיכותיות שלנו, הידע והניסיון שמאפשרים להתאים לבריכה שלך את המשאבה הנכונה, ועם המחירים הולך להיות לך חורף חם ההוגנים שלנו – משאבות חום לבריכות פרטיות 2022 ספטמבר 343 גיליון | 9 |

נירשילה פתחדבר אמצעו של חודש אלול ואנו מתכוננים לתחילתו של חודש תשרי, ראש השנה. על פי הלכה בתלמוד, היום הראשון בו אמר אלוהים "יהי אור" חל ב-כ"ה באלול; ואילו היום השישי לבריאת העולם, בו אמר אלוהים "נעשה אדם בצלמנו כדמותנו", חל בדיוק בתאריך א' בתשרי. ואכן בתפילות ראש השנה, בימים א' ו-ב' בתשרי, אומרים אנו "זה היום תחילת מעשיך, זיכרון ליום ראשון... ובריות בו יפקדו". א' בתשרי, יום הולדתה של האנושות, נזכר בתורה כ"יום תרועה", והמשנה במסכת ראש השנה מציינת תאריך זה כיום הדין של האנושות. חגי ישראל ברובם הם חגי זיכרון, פרט, משפחה וקהילה. הם נקראים להזכיר ולשחזר בצורה טקסית אירוע היסטורי משמעותי שקרה בעברנו. הפרט היהודי נקרא לשאול את עצמו ולחנך את בנו לשאול: מאין באתי? מה מכילה הביוגרפיה שלי? בפסח, בסוכות ובשבועות אנו שואלים: מתי ואיפה נולדתי: במצרים כעבד, ויצאתי משוחרר. הייתי במעמד הר סיני. נדדתי במדבר לקראת הארץ המובטחת, התנחלתי ועיבדתי אדמתה. לראש השנה וליום כיפור אין היסטוריה, אין זיכרון, אין עבר, אין סיפור, אין דרמה. לכן, לא הזמן, לא הלידה ולא הזהות קובעים את תכניהם. לא מה קרה בעבר, אלא מה אפשר שיקרה. הפנים והלב מכוונים למימד הזמן עתיד. בשני מועדים אלו, בראש השנה וביום הכיפורים, שואלים: מה כיוון חייך? כיצד בחרת לחיותו? האם יש לך חלום, שאיפה למימוש? האם יש לך תמונות עולם אנושית חברתית? מה דמות החברה הישראלית בעיניך? מה פני יישובך? מה פני ביתך ומשפחתך? האם אתה רוצה ליצור מציאות אחרת, טובה וצודקת יותר? זה תלוי בך בלבד. בשאיפתך לשינוי, בשאיפתך לגאול את עצמך ואת חברתך. זה תלוי בנדר שלך עכשיו בהווה, אבל פניך אל העתיד. לפי זה ראש השנה ויום כיפור הם חגים אנושיים ואופטימיים ופניהם אל האדם, אל האנושות ותמונת עתידם. בהקשר זה אני מבקש לשתף אתכם בסיפור קצר של ש"י עגנון בשם 'עכשיו נחפש דרך חדשה': "פעם אחת אמר רבנו, ר' חיים מצאנז, משל אדם תועה כמה ימים ביער ולא היה יודע איזוהי דרך נכונה. פתאום ראה אדם אחר הולך לקראתו. באה שמחה גדולה בליבו, עתה בוודאי ידע את הדרך הנכונה. כיוון שפגשו זה בזה שאל אותו: אחי, אמור לי היכן הדרך הנכונה, זה כמה ימים אני תועה. אמר לו: אחי, אף אני איני יודע, שאף אני תועה כאן כבר כמה ימים, אלא אומר לך בדרך שהלכתי אני, יכול לומר לך, שבדרך זו תועים. ועכשיו נחפש דרך חדשה. כן אנחנו, דבר זה אני יכול לומר לכם, שבדרך שהלכנו עד עכשיו אין לנו ללכת, שבדרך זו תועים. אלא עכשיו נחפש דרך חדשה". חודש אלול, ראש השנה, הימים הנוראים ויום כיפור מכוונים אותנו לחשבון נפש ונותנים לנו הזדמנות לחפש דרכים חדשות. אנו נמצאים בתקופה המציבה לפנינו אתגרים רבים ומורכבים. בימים אלו בפרט חובה עלינו לבחון את עצמנו, לבדוק את דרכנו, לערוך חשבון נפש, לגבש את הדרך החדשה שלנו. אסיים בשירו של רבי נחמן מברסלב "שירת העשבים" בעיבודה המופלא של נעמי שמר, בתפילה שנמצא דרכים חדשות וטובות, ובברכת שנה טובה, שנה בה יתגשמו כל משאלותינו, שנה מתוקה כדבש. קריאה נעימה. חגים שפניהם אל האדם וצאה לאור: ה 20.7 . חומרים למערכת ניתן לשלוח עד יום חמישי 27.10.22 הגיליון הבא של עיתון א-לה כפר יופץ ביום ביום חמישי בכפר ורדים מעלות וביישובים קהילתיים בגליל המערבי: אבירים, אלקוש, בן עמי, גיתה, געתון, הר חלוץ, זיו הגליל, חוסן, חרשים, מופץ יחיעם, כברי, כליל, לבון, לפידות, מעונה, מצובה, מצפה הילה, מתת, עין יעקב, פלך, פקיעין חדשה, צוריאל, תובל, תפן ניר שילה מייסד ועורך אחראי: עיתון כפר ורדים והסביבה כפרא-לה www.alakfar.co.il : אתר העיתון אייל כץעורך: עידית נבועיצוב: הדפוס החדשהדפסה: פביאן הולצקן, צילום אייל כץ בשער: סיגלית כהן, צילום משפחתי אשכול מדיה בע"מ, 2514700 כפר ורדים 31 יערה info@eshkol.media ,04-9977474 www.eshkol.media שנה טובה • גיליון 2022 ספטמבר 04-9977085 מרכז מעונה, 15.30-12 , ו’ 22-12 א-ה www.kziza.co.il שנה טובה www.alakfar.co.il כפרלָה -ַא www.alakfar.co.il עיתון כפר ורדים והסביבה יישובים 25 מופץ בכפר ורדים, מעלות ועוד 343 4 0 ו ר ד ה | 4 4 ת ר ב ו ת | 4 2 א מ ן מ ק ו מ י | 2 6 ע מ ר י א ב י ד ר | 1 0 נ י ר ש י ל ה למהדורה הדיגיטלית וחסכת בחגך! 23 ראו עמוד המעשן איך הפך פביאן הולצקן ממעלות לאחד המומחים הגדולים בעישון בשר, ואיך נראית הופעה שלו 14 , אייל כץ >> סועדים 100 במסגרתה הוא מאכיל סוד הניצחון של סיגלית כהן בהצגת תיאטרון היא משחקת סבתא חולת אלצהיימר. בחיים האמיתיים היא מתחזקת קריירה, ספורט ומשפחה עם ארבעה 20 , מאיה רביב >> ילדים, לצד ההתמודדות עם שיתוק מוחין ש"י עגנון (מתוךאוסףהתצלומיםהלאומי) שירת העשבים / נעמי שמר ורבי נחמן מברסלב דע לך שכל רועה ורועה יש לו ניגון מיוחד משלו דע לך שכל עשב ועשב יש לו שירה מיוחדת משלו ומשירת העשבים נעשה ניגון של רועה כמה יפה כמה יפה ונאה כששומעים השירה שלהם טוב מאוד להתפלל ביניהם ובשמחה לעבוד את השם ומשירת העשבים מתמלא הלב ומשתוקק וכשהלב מן השירה מתמלא ומשתוקק אל ארץ ישראל אור גדול אזי נמשך והולך מקדושתה של הארץ עליו ומשירת העשבים נעשה ניגון של הלב | 10

בעלי לנד קרוזר והיילקס, ועבודה 4X4 לשירותכם התקנות ושיפור רכבי שטח toyota-sk.co.il | 073-7838788 | , כרמיאל 4 צור | סגול, סוכנות מורשית טויוטה * יש להציג את המודעה במעמד הביקור מגוון שירותים ומחלקות נוספות לשירותכם: | מחלקת צמיגים וכיוון פרונט | מחלקת פחחות וצבע | מחלקת מכונאות יועץ שירות אישי ועוד | ציפוי ננו קרמי | הכנה לטסט ללא עלות | גגונים | מיגון תחתון | מגוון השיפורים והשידרוגים: הגבהות צמיגים ועוד | זיווד פנימי | כננות | פגושים הטבה מיוחדת לקוראי העיתון * הנחה 10% שנה טובה 2022 ספטמבר 343 גיליון | 11 |

מגזין אייל כץ זו הייתה בסך הכל הפעם השלישית שפביאן הולצקן נותן את המופע שלו. אבל חצי שעה לפני מנת הפתיחה, הוא נראה נינוח מאוד. זורק עוד עין לגרילים הענקיים ולמעשנה, סוקר במבט את השולחנות הערוכים, מחליף מילה עם הצוות ואפילו מתפנה להצטלם. אני לא ראיתי שום זכר להתרגשות הגדולה עליה כתב ימים ספורים קודם לכן, בפוסט שהעלה לפני המופע הראשון שלו. המקום: מסעדת פיטמאסטר החדשה בחוצות אלונים. הקונספט: סעודת משתה בשרית, במסגרתה מקבלים הסועדים שבע מנות שונות שנבחרו עבורם (אין תפריט). לפני כל מנה הם רואים את מומחה הבשרים – הפיטמאסטר, מכין את המנה ומסביר להם על הנתח, תכונותיו וצורת ההכנה. וזה לא סתם הסבר, זה מופע. הוא כולל טקסים קטנטנים ובלתי מורגשים, פוזות למצלמות הרבות, מסכים שמפוזרים ברחבי המסעדה ומשדרים את מה שקורה על קרש העבודה הענק, ושיתוף סועדים במלאכת ההכנה. את כל החגיגה הזו מלווה מוזיקה קצבית ממגוון סגנונות, וצ'ייסרים קלילים שמחולקים חופשי ומרוממים את המצב רוח. איך היה? היה טעים מאוד (על הארוחה בהרחבה – במסגרת), ויותר מזה – הייתה חוויית בילוי מיוחדת, קלילה ומהנה. צורת הישיבה סביב שולחנות ארוכים מאפשרת לך להכיר את שכניך לשולחן, שגם חולקים איתך קערות סלט, קנקני בירה, בקבוקי יין וחוויות. בתום שעתיים וחצי של אסקפיזם טהור וטעים אנחנו מחליפים עוד כמה מילים מחוץ למסעדה. הסועדים שמטפטפים למגרש החנייה חולקים מחמאות בשפע, מה"מדהים" פביאן הולצקן ממעלות הפך את אהבתו לבשר למקצוע. לסדנאות העישון שהוא איש בשבע מנות 100- מעביר נוסף עכשיו מופע בשרים, במסגרתו הוא מאכיל כ בשריות. בראיון עסיסי הוא מספר איך זה קרה לו, מסביר למה בפייסבוק הוא חושף גם קשיים משפחתיים ועושה סדר בין חיבתו לבעלי חיים לעיסוקו הקולינרי של המופע 2022 ספטמבר 343 גיליון | | 12

g 052-6522006 מתמודדת עם קשיים? רוצה למצוא את הדרך הנכונה עבורךְ? לעוף עם הדמיון סמדר דוידוב עוזרת לנשים לחיות מחדש בהתאמה אישית מנחת סדנאות וטריינר בשיטת ודמיון מודרך NLP להתמודדות קלה יותר לאחר החלמה ממחלה להתמודדות במצבי רוח משתנים להרגיש שווה ומוערכת אני מזמינה אותך לתהליך קצר וממוקד, אישי ומשנה חיים הבלתי נמנע, דרך "ההצגה הכי טובה בעיר" ועד התלהבות מלומדת תוך הפגנת בקיאות קרניבורית ברזי הנתחים השונים. אצל אלו וגם אלו, נראה כי ההנאה וההתלהבות היו גורפות. בזכות הסנדביצ'ים )11 ), מעיין (בן 13.5 הולצקן נשוי לרותם ואב לארבעה: אלמה (בת שנה. 45 ) ונור (בת שנה וחצי). הוא נולד בארגנטינה לפני 8 ראם (בן אביו ארגנטינאי במקור ואמו מרוקאית, מה שבהכרח מעלה בדיחות עדתיות שעוד מותר לספר. "אומרים שהארגנטינאים זה המרוקאים של דרום אמריקה, אז יוצא שאני מרוקאי משני הצדדים", הוא צוחק. ההורים הכירו בישראל, וירדו לארגנטינה כדי לנסות שם את מזלם. הניסיון לא עלה כל כך יפה, וכשפביאן הקטן היה בן שנה עלתה המשפחה לארץ והתיישבה באילת. "גדלתי בבית של אוכל", הולצקן נזכר בימי ילדותו. אבא החל את דרכו ככורה במכרות תמנע, אבל עבר הסבה למטבח. הוא שימש כסו-שף בבתי מלון ואמא הייתה טבחית". עוד כנער עבד פביאן במסעדות למיניהן, במיוחד כאלה של מזון מהיר. את השירות הצבאי עשה כחובש בשיריון, יצא לטיול אחרי צבא עבר לגור במרכז. כמסעדן "מנוסה" ניהל סניף של 22 ובגיל פיצה האט, אבל כעבור תקופה חזר לאילת, והמשיך לעבוד בענף המסעדנות. הולצקן בהופעה. אין במאי או משהו כזה. כלאחדמביאאתהאישיותשלו פביאן 2022 ספטמבר 343 גיליון | 13 |

בין השאר שימש כמה שנים כבריסטה, ובין הפוך לאספרסו הכיר את רותם, צעירה מקרית מלאכי שבאה לעבוד קצת באילת. מהר מאוד הפכו השניים לזוג. הולצקן: "טיילנו בארץ בשני מובנים: גם טיולים טיולים, וגם התגוררנו במקומות שונים. באילת, כמובן, וגם בגבעת זאב, תל אביב ועוד". לתל אביב חזר כדי ללמוד בישול א-לה קארט. "מצא חן בעיני ההיבט הרחב של לימוד כזה. עוסקים בטבחות בכלל ותפעול מסעדות. אני לא שף בשום צורה, אבל יש לי ידע רחב באוכל והכנתו". אחרי הלימודים חזרו בני הזוג לאילת והקימו משפחה. דווקא אחרי ההכשרה הרשמית מצא עצמו פביאן כבודק ביטחוני בשדה התעופה של העיר הדרומית. לפני שנה הציע לו חבר הזדמנות 11- קצת יותר מ עסקית: להיות זכיין "עולם של חיות", רשת חנויות מצליחה המשווקת ציוד ומזון לחיות מחמד. הסניף שהתפנה היה הסניף המוכר בקניון כוכב הצפון במעלות (שבינתיים החליף מקום אך נשאר באותו מתחם). "בזכות רותם קיבלנו את ההחלטה הדי אמיצה, ועברנו מהנקודה הכי דרומית בישראל לאזור הצפון. מאז אנחנו מנהלים שנה, שמחים על 11 יחד את החנות, כבר הנאמנות של הלקוחות ונהנים לתת שירות". ולמרות הביזנס, האהבה לעולם האוכל הייתה שם תמיד. קפיצת המדרגה הבאה הגיעה בזכות הסנדביצ'ים לילדים, שכבר הגיעו לגיל בית הספר. "אנחנו משפחה של בשר, ארגנטינה אתה יודע, וסנביץ' כהלכתו זה סנביץ' עם נקניק טוב. בחיפושים שלנו נחשפנו לתזונת פלאו, שכוללת נקניקים בלי תוספים תזונתיים וללא חומרים משמרים. אבל התקשינו להשיג כאלה, אז היה צורך להכין בעצמנו. חרשתי את האינטרנט, ראיתי סרטונים, קניתי המון ספרים בנושא עישון בשר וייצור נקניקים. וכמובן, הרבה מאוד ניסוי וטעייה". תוך כדי התהליך האוטודדיקטי רכש הולצקן ממלאת נקניקיות ומעשנה טובה, שתיהן יד שנייה. התחביב התפתח. מארוחות משפחתיות לאירועים עם חברים ובסופו של דבר לעסק. "פתחתי את 'פביאנ'ס', אירוח קבוצות וסועדים לארוחות בשר, ועשיתי גם סדנאות לעישון בשרים משולבות בארוחה טובה". את הראיון אנחנו מקיימים בביתו שבשכונת סביונים במעלות. אני תוהה עם העיסוק הזה לא ממלא את השכונה בעשן שמפריע לאחדים, או אולי מעורר חשקים בלתי נשלטים אצל אחרים. "מעשנות זה לא אומר שיש הרבה עשן", הוא מחייך. "אולי בדקות הראשונות יש כמות נראית של עשן, אבל אחרי זה אתה יכול להריץ תהליך עישון שעות, וכמות העשן כל כך קטנה 24 של שאי אפשר להבחין בה אפילו". הקונספט של סדנה משולבת בארוחה נמשך עד שהגיעה הקורונה. "עשינו כמה ערבים, אבל זה היה מסובך והיו הרבה סימני שאלה וקשיים", הוא מסביר. "המשכתי רק עם סדנאות, וכיום אני מעביר אותן בעיקר במתחמי תצוגה של חברות שמשווקות מעשנות, גרילים ומוצרי עישון. האחד הוא עסק בשם פואגו ששוכן במראר, ובשני סניפים של 'כרמל דיירקט', בחוצות המפרץ וראשון לציון. זה גם פרנסה וגם שליחות, כי יש הרבה מאוד חוסר ידע בתחום". יש מספיק אמיצים במסגרת העמקת הידע שלו נכנס פביאן לקבוצות של חובבי בשר, ועוד לפני הקורונה מונה למנהל של קבוצת פייסבוק בנושא עישון ובשרים וסו-וויד (טכניקה של הכנת בשרים עם מכשירים ייעודיים) המונה אלף חובבי בשר. באותה קבוצה, הוא 66 מספר, נוצר הקשר עם היזמים שהקימו את הסניף הראשון של פיטמאסטר בפתח תקווה. "כבר לפני ארבע שנים, לפני שפתחו את הסניף המקורי, הציעו לי להצטרף ליוזמה. זה לא התאים לי אז. בין השאר, בגלל המרחק ובשל העובדה שלא ראו את זה כל כך כעסק. הבסיס היה ליזום אירועים לחברי הקבוצה ולשכלל יכולות וידע. עם הזמן זה התפתח לעסק מצליח. עכשיו, כשפתחו את הסניף הצפוני, הצטרפתי כשותף וכאחד הפיטמאסטרים שמופיעים". אפשר להיות שותף במסעדה כזו, לתת הופעה ועוד לעסוק בתחומים אחרים? "בזכות הקונספט של פיטמאסטרים מתחלפים וארוחה מרוכזת אחת בערב, זה אפשרי. אני מגיע למסעדה פעמיים בשבוע, פעם בתפקיד הפיטמאסטר שמופיע ופעם כמנהל הערב". מי הגה את הקונספט? מאיפה ההשראה? "בעצם כל הערבים הביתיים היו מין שואו כזה. הטקס של הוצאת הבשר, החיתוך, ההנאה מהצבע הנכון, זה חלק מהעניין. מי שחשב לעשות את זה גם במסעדה ולהפוך את זה לקונספט אירוח הוא אחד השותפים, דוריאן קופיט. והוא בכלל מגיע מעולם ההיי-טק. ככל שידוע לנו מדובר בקונספט מקורי. עד כה לא שמענו על משהו דומה שקורה באיזושהי מסעדה בעולם, אבל אנחנו זהירים בעניין, אולי יש ואנחנו לא יודעים". יש גם עבודה עם איש במה? "לא. אין במאי או משהו כזה. כל אחד מביא את האישיות שלו ודי זורמים בזמן הארוחה". בערב בו סעדתי היה מלא. אנשים לא שקלים, 270 פוחדים לשלם על ארוחה כשאין להם יכולת להזמין מהתפריט? "מסתבר שיש מספיק אמיצים או חובבי הפתעות. לנו מבחינתנו חשוב לספק במנות השונות מגוון של מרקמי בשר, לתת תמיד מנת ירקות ליד ולגוון גם בטעם. מתוך שבע המנות, למשל, יש שתיים יותר מתוקות, אחת קצת פיקנטית, מנות שמצטיינות בבשר רך ואחרות בהן צריך ללעוס יותר כדי למצות טעמים. כל פיטמאסטר משנה קצת לפי נטיותיו ולפי מה שמתחשק לו באותו ערב". אני בטוח שיש כאלה ששואלים איך אתה מיישב את חיבתך לחיות מחמד עם העיסוק בבשר, ואיך בעידן בו הצמחונות והטבעונות כל כך פופולריות, פותחים עסק ששם את הבשר מגזין g g הסועדים. אוכלים מה שמגישים, בלי בחירה מתפריט "אני לא רואה בפייסבוק וברשתות החברתיות כלי שבו צריך רק להראות כמה טוב ונחמד. אם קשה לי ורע לי, אני מראה גם את זה. את העצות הכי טובות שעוזרות לי להתגבר על משברים אני מקבל בפייסבוק" 2022 ספטמבר 343 גיליון | | 14

היכל התרבות מעלות תרשיחא מברך את רבבות מנוייו ולקוחותיו בשנת בריאות, שגשוג ופריחה, שנת תרבות, פרנסה ושמחה פרטים מלאים על כל המופעים 04-9573050 , בטל' ובווטסאפ באתר היכל התרבות מעלות תרשיחא מופע סטנדאפאורי חזקיה / גשם של סופגניות מופע דקהדאנסלהקת בתשבע / מופע משירי להקת אבבא תיאטרון חיפהצניחה חופשית / עם ציפי שביט וליאורה ריבלין מחזמר הלהקה / חומות של תקוה תיאטרון גשר תאטרון בית לסין ברוכים הבאים לגיהנום / 2022 ספטמבר 343 גיליון | 15 |

מגזין בני הגיל השלישי ייצוג מול חברות הביטוח וקרנות הפנסיה הסכמי ממון וחיים משותפים מקרקעין - ייצוג במכירה ובקנייה הסכמים מסחריים 077-3181085 , פקס 054-452-6872 נייד | office@Danihay.com כפר ורדים, משרד עו"ד בכפר ורדים דני חי • מיצוי זכויות בפרישה • תביעות בריאות, סיעוד, ביטוחי חיים ואובדן כושר עבודה ייצוג, ייעוץ וליווי משפטי בנושאים האישיים והמשפחתיים • יפוי כוח מתמשך (חבר ועדה בלשכת עוה"ד) • אפוטרופסות • צוואות, ירושות ואיתור כספים g בהופעה. הקהל קצת משתתף והרבה מצלם "כולנו בפיטמאסטר אוהבים בעלי חיים. אנחנו במשפחה גידלנו חיות בבית, יש לי חנות למזון וציוד, ונראה לי שכל אדם ראוי אוהב בעלי חיים. אבל טבע האדם הוא לאכול בשר. בעסק אנחנו משתדלים לנצל את בשר "'From nose to tail' הפרה בפרונט. "הטבעונות והצמחונות מקבלות הרבה כותרות, אבל הסטטיסטיקה אומרת אחרת. בעולם נמכר יותר ויותר בשר, ולא אכנס עכשיו לסיבה, היא פחות רלוונטית. אבל חשוב לי לציין שכולנו בפיטמאסטר אוהבים בעלי חיים. אנחנו במשפחה גידלנו חיות בבית, יש לי חנות למזון וציוד, ונראה לי שכל אדם ראוי אוהב בעלי חיים. אבל טבע האדם הוא לאכול בשר. בעסק אנחנו משתדלים מאוד לצרוך בשר ממקומות מאושרים, שגדל בתנאי גידול כמה שיותר נאותים ונקיים, עם מינימום של סבל. יש לנו גם כבוד לחיה, ואנחנו משתדלים לנצל את " – כלומר From nose to tail" בשר הפרה לצרוך כל מה שאפשר. אנחנו ממש לא מתמקדים במשולש פילה סינטה אנטריקוט, אלא משתמשים בהרבה נתחים אחרים. אלו נתחים שבמקרים רבים פשוט מושלכים, ואצלנו, בעישון נכון, הופכים למטעמים". איזה טיפים אתה באמת יכול לתת למעשן המתחיל? "לך לסדנה. העלות שלה תהיה הרבה פחות ממה שיעלה הבשר שתזרוק אם תנסה לעבוד בלי רקע, שלא לדבר על מפחי הנפש כשאתה מצפה לארוחה טובה ומקבל נתחים לא אכילים". ולמעשן מנוסה יותר? "שני טיפים. הראשון, תזכור שהעשן הוא לא העיקר, אלא התבלין. ובנוסף, זכור שהמעשנה היא כלי לא רק לבשר. אפשר להכין בה פירות מעושנים, קינוחים, ירקות לתוספת, רוטבים, מלח מעושן ועוד". אתה משתף בפייסבוק עניינים מקצועיים, וגם אישיים. כולל חשיפת קשיים, לרבות משברים בזוגיות. אתה יכול להסביר? "אני לא רואה בפייסבוק וברשתות החברתיות כלי שבו צריך רק להראות כמה טוב ונחמד. אם קשה לי ורע לי, אני מראה גם את זה. כמובן שאני לא מכניס אף אחד לחדר המיטות שלי, אבל אני יודע לספר שקשה. זה גם האופי שלי, להיות אמיתי, וזה גם עוזר ברמה המעשית. את העצות הכי טובות שעוזרות לי להתגבר על משברים אני מקבל בפייסבוק". לדוגמה? "העליתי פעם בעיה בחינוך ילדים ועזרו לנו מאוד בתחום. בזכות התגובות נחשפנו . רותם ואני NLP לכלי המדהים שנקרא היינו כבר עם תיק פתוח ברבנות לקראת גירושים. כשחשפתי את זה, לצד תגובות לוחמניות, היו הרבה שדיברו על ליבנו. אימצנו את אלו שאמרו לנו לתת עוד צ'אנס, ואנחנו מודים להם על כך עד היום. במיוחד אני, כי רותם היא אישה נפלאה. דוחפת אותי לקחת סיכונים, ניחנה באינטואיציה מופלאה, היא היוזמת ואני אחריה. היא לצדי בכל, ובלעדיה כל זה לא היה קורה". • • • >> איך היה? "יצא לאכול" בעמוד הבא • • • רוצה לצפות בקצת וידאו? באתר א-לה כפר שני קטעים עם שיתוף הקהל 2022 ספטמבר 343 גיליון | | 16

סט תכניות בעבור שדרוג דירה לפני כניסה והתאמת צרכי המשפחה לחלל, סטיילינג והלבשת הדירה, תכנון והדמיות כחלק מחבילת הפרימיום לרוכשים במשרד זה בלבד, הליוי יתבצע ע"י טלי אלון, מרצה לעיצוב ובעלת סטודיו www.talialon.co.il 053-8278929 לעיצוב פנים. למכירה בתים במושבים בכפר ורדים ובמעלות חדרים יוקרתי 5 למכירה בית פרטי מטר עם מרפסת 180 ומרשים בכפר, מטר פונה לנוף פנורמי יפיפה! 70 בלעדיות חדשה בכפר ורדים, בית חדרים, עם יחידת דיור 6.5 פרטי ומערכת סולארית. מגרש גדול ובמיקום שקט ופסטורלי בשעה טובה! עשו זאת הפעם כמו שחלמתם: מחירים מיוחדים למוכרים ולקונים באמצעות לימור אסייג למכירה במושב מעונה, בהרחבה, 5 בית פרטי יפיפה במפלס אחד חדרים על חצי דונם. צמוד ליער. נוף פתוח 4 למכירה במעלות, בית פרטי מטר בנוי עם חצר 105 חדרים, מטר . אפשרות לבנייה 70 של כ נוספת על הגג מגרשים בכפר ורדים 2 למכירה אחד בשלב ב והשני בשלב ג למכירה בכפר ורדים, בית דו חדרים במיקום 5 משפחתי משופץ, מצוין קרוב לבתי הספר והגנים למכירה בכפר בית מקסים, חלוקה 2.5 חדרים עם יחידה של 5 נכונה, חדרים. טבע וירוק בכל פינה להשכרה בית פרטי יפיפה עם יחידת דיור, במיקום מושלם 1.11 בשלב ב . כניסה ב חדרים 2.5 למכירה דירת במעלות, מתאים גם להשקעה למכירה בגולדן וילג' בית מטר, גישה נוחה 180 פרטי כ ללא מדרגות. נוף נהדר ליער ! פרוייקט בוטיק יפיפה דופלקסים 10 במעלות: עם מפרט ברמה גבוהה. חודשים 6 כניסה עוד LA VIDA לימור אסייג משרד תיווך נדל”ן 052-5610909 שנה טובה ומתוקה 2022 ספטמבר 343 גיליון | 17 |

הקונספט נשמע מבטיח. אם קראת את הכתבה שבעמודים הקודמים, בטח הבנת את זה לבד. אולי צצו כמה סימני שאלה קטנים, אבל מראש הבנתי שהולך להיות טעים ושמח. מדובר קודם כל בחגיגה של בשרים. על כן גייסתי את חברי נ', לועס מצטיין שגם יודע לזהות איכות (אה, לפעמים גם נחמד איתו), שתהיה סקנד אופיניון. חגיגת הבשרים הזו סובבת בעיקר סביב שני צירים: בשרים מעושנים, ומופע של הפיטמאסטר, מומחה הבשר שאמון על הכנת האוכל וצריך להפגין גם כישורי במה כלשהם. אלמנט חשוב נוסף הוא מתכונת ה"נשף", ישיבה בשולחנות ארוכים, כשמולך פרצוף מוכר אבל לצידיך יושבים זרים גמורים, השקלים והזמינו 270 שבמקרה שילמו את מקום לאותו תאריך. אה, כן, זה פיקס פרייס ופיקס מניו. אין תפריט שאפשר לבחור ממנו. מצד שני, סביר שעם שבע מנות בשריות לא כולל סלטי פתיחה וקינוח, אין סיכוי לצאת רעב. יש בירה, יין ומים חופשי, ומותר להביא שתייה (הצעירים עוד שותים קוקה קולה, מסתבר!) או יין מהבית בלי דמי חליצה (לא זיהיתי אנשים שהביאו יין מהבית). את סימן השאלה הראשון צלחנו בקלילות. לידינו ישבו בני זוג בסיבוב שני, נחמדים ומעניינים שיודעים גם לצחוק במקומות הנכונים. נושא החברים לנשף נסגר מצוין. הבירה בקנקן והיין האדום היו בסדר גמור, וסגרו לנו עוד שני סימני שאלה. על השולחן שתייה וסלטים, הבירה והיין מצטרפים, הפיטמאסטר (פביאן מהכתבה בעמודים הקודמים כמובן) נותן הקדמה קצרה, והנה מגיעה המנה הראשונה: צמד נקניקיות צ'וריסו בייצור עצמי, מוגשות עם חתיכת באגט, קונפי שום רוטב חרדל וסלסה פיקנטית. צ'וריסו מעולות, יופי של התחלה. הפיטמאסטר מעלה הילוך, ומבשר על אושפלאו כמנה שנייה. קצת מפתיע לקבל תבשיל בערב של מעושנים, אבל יש טוויסט: הבשר הוא צוואר טלה מעושן שפורק לשערות, ומונח על תערובת אורז וירקות. מנה מתקתקה במקצת, אבל במתיקות שלא מקלקלת את טעמי הבשר. השילוב של המרקם המתמוסס בפה עם טעמי הכבש שהתמזגו באורז הם עונג אמיתי. בהמשך הוגש נתח אסדו (שפונדרה) שבילה שעות במעשנה. אחרי נאמבר בשיתוף 12 הקהל, הוא הוגש לשולחן מלווה בצ'ימצ'ורי ובטטה, והיה טעים ונמס בפה בדיוק כפי שמצופה מנתוני הפתיחה האלו. אנחנו כבר במנה רביעית, אנטרקוט צלוי על הגריל "שקיבל רק חום, מלח, פלפל ואהבה", כדברי הפיטמאסטר. הוא היה עסיסי ועז טעם ומהשולחן שלנו הוא קיבל עוד הרבה אהבה. המנה החמישית הייתה פיקניה מעושנת, ששוב שימשה לחגיגה קטנה בשיתוף הקהל. חיתוך "לוודא" שהכל בסדר, סועדים נבחרים צרבו את הנתחים עם מבערים, והרבה קלוזאפים שמוקרנים על המסכים ברחבי המסעדה. הנתחים הפרוסים נראו מעולה, והוגשו עם סלק וקולרבי מוחמצים. הטעם? נתח נהדר שטופל נהדר. הלאה, מנה שישית. כאן פביאן מקליל קצת: טורטיה עם פרגיות מעושנות ושומן, כשיחד עם נתחי העוף מגולגלים חסה, עגבניה וחתיכות של צוואר טלה מעושן. המנה מוגשת עם סלסה פיקנטית, טחינה עמבה וטחינה סלק. אני הופתעתי ועפתי על שילוב הטעמים, שמתפתחים בחיך תוך כדי לעיסה. אבל הדעות בשולחן היו חלוקות, ואחדים מהיושבים לא כל כך התלהבו מהמנה. הקונצנזוס חזר לשולחן למנה האחרונה, כלומר זו שלפני הקינוח: דנוור מעושן עטוף בראב שום ולימון. הדנוור (נתח שמקוצב מצוואר הבקר) באופיו דורש עבודת לסתות ולעיסה. לפני ההגשה יצקו עליו רוטב טופי מתקתק, שבהתחלה היה לי מתוק מידי (אני מאלו שאת המתוק שלהם מעדיפים בקינוח), אבל המתיקות מתפוגגת במהירות, ומדגישה את טעמיו העזים של הנתח. נהדר. לקינוח קיבלנו צלחת מתוקים עם פלחי אבטיח, קרם ברולה, כדורי שוקולד וחתיכות בקלאווה. קינוח טעים, אפילו במגבלות הכשרות. אם מוכרחים לתת גם נקודות לשיפור, הייתי שמח להחלפת צלחת לפחות פעם אחת במהלך הארוחה, ולקבל כוס יין גם אם חברי ואני הזמנו בירה. מבחינתי היה עוד סימן שאלה אחד – איך יהיה המופע עצמו בסקאלה של בין מביך למעולה. אז אולי לא גילינו כאן פוטנציאל קיסריה, אבל פביאן בהחלט כריזמטי, קולח האנשים שסעדו 100 ומחזיק קהל, בטח את איתי באותו ערב. החוויה כולה טעימה ושמחה. אווירה קלילה ועממית, מוזיקה קצבית, ומופע הפיטמאסטר לגמרי מוסיף להבנת הטעמים. אופציה מעולה לציון אירוע, לבילוי בזוג או בחבורה (אומרים לי שגם צמחוניים מגיעים!), רק תבואו רעבים. * הכותב היה אורח המסעדה איתן כץ יצאלאכול ושמחת בבשריך חווית מופע הבשרים במסעדת פיטמאסטר היא לא רק טעימה ועליזה, היא גם מלמדת ותורמת להבנה טובה יותר של הטעמים , או באתר 073-32777777 מסעדת פיטמאסטר, קניון חוצות אלונים, בהזמנה בלבד, טלפונית www.ontopo.co.il אונטופו נתחי הדנוור. עבודת לסתות מתגמלת במהדורה דיגיטלית w w w . a l a k f a r . c o . i l 2022 ספטמבר 343 גיליון | | 18

מרכז אמנויות ע״שאפטר-ברר, מעלות-תרשיחא 2022-3 חוגים וסדנאות תשפ"ג 04-9977150 מעלות טל. 15 להרשמה ופרטים : מרכז אמנויות ע"ש אפטר-ברר רח‘ בן גוריון כל הפרטים אודות החוגים, ימי הפעילויות והמחירים arts5@014.net.il דוא"ל: ובדף הפייסבוק של המרכז www.artsmaalot.com באתר מרכז אמנויות arts5@014.net.il מרכז אמנויות וגלריה ע"ש אפטר-ברר מעלות ׀ מעלות ׀ 15 רח בן גוריון חוגי ילדים (בי"ס יסודי) פיסול קרמי (חימר) ילדים ץ פיסול קרמי וקדרות לנוער ץ ציור וצבע לילדים ץ רישום וציור – נוער ץ עיצובים בזכוכית: ויטראז', פיוזינג ופסיפס זכוכית ץ עיצוב אופנה ותפירה במכונת תפירה ץ חוג צילום לילדים ץ חוגי מבוגרים פיסול קרמי וקדרות ץ ויטראז' ופסיפס זכוכית ץ עיצוב חרוזי זכוכית ץ פיוזינג ץ פיוזינג משולב עם עיבוד במבער (מתקדמים/ות) ץ רישום וציור ץ עיצוב אופנה ותפירה במכונת תפירה ץ טכנולוגיה של הקרמיקה ץ תערוכות בגלריה אירוע פתיחה ושיח גלריה הכניסה חופשית, נשמח לראותכם/ן 11:00 בשעה 16.9.22 ביום שישי 2022 ספטמבר 343 גיליון | 19 |

מגזין מאיה רביב סיגלית כהן תמיד שאלה את עצמה איך שחקנים מצליחים לשחק בטבעיות, ובמקביל לזכור כמויות אדירות של טקסט. עד שיום אחד החליטה לקחת את זה צעד אחד קדימה ולנסות את זה על הבמה בעצמה. "רציתי לשחק את סיפור חיי על הבמה", היא מסבירה. שום דבר לא עצר אותה, גם לא שיתוק המוחין עמו היא מתמודדת מלידה. , תושבת נוה זיו, נשואה לשמוליק 53 , כהן ואם לשלוש בנות ובן, גדלה בעכו. מגיל שש ועד היום היא מתאמנת בשחייה, ולאורך שנים רבות השתתפה בתחרויות ואליפויות אף השתתפה בתחרות 17 שונות בארץ, ובגיל בינלאומית בבלגיה. "גדלתי באיל"ן, שם למדתי לשחות. כל התחרויות בהן השתתפתי היו דרך העמותה". באוקטובר האחרון מטעם 67- השתתפה בצליחת הכנרת ה שנה 30 איל"ן, חוויה שלא תשכח: "לפני השתתפתי בצליחת הכנרת, ובאוקטובר זו הייתה הפעם הראשונה מאז. התכוננתי לזה חודשיים, הכנה מסיבית, כי צריך להגיע בכושר טוב. נהניתי מאוד". את שירותה הצבאי עשתה בחיל הים בחיפה ונהנתה מהתפקיד ומהאנשים. "אני זוכרת במיוחד את היום של מסיבת השחרור שלי, אליה הגיע מפקד הבסיס והודה לי באופן אישי על השירות שלי. זה היה מרגש", היא מספרת. לאחר השחרור למדה אבחון וטיפול פסיכומוטורי אצל ד"ר אורלי יזדי עוגב והתמחתה במוטוריקה עדינה לילדי גן ובית ספר יסודי. "הפכתי את המגבלה שלי למקצוע", היא מתגאה. את הלימודים בתחום האבחון והטיפול סיימה בהצטיינות. לאחר מכן הוסמכה על ידי מכון אדלר להדרכת קבוצות הורים ומשפחה. בנוסף מעבירה כהן הרצאות אודות סיפורה אישי. לדעת להיכשל "נחשפתי אל עולם התיאטרון מתוך עניין אישי", מתארת כהן את המשיכה שלה לתיאטרון. "אני אוהבת את הבמה. הייתי מסתכלת על שחקנים ואומרת לעצמי, גם אני רוצה. וככה הגעתי אל התיאטרון הקהילתי של מעלות תרשיחא". התיאטרון פועל תחת מתנ"ס גרס במעלות. שיחקה כהן בהצגה "בראי החיים" 2019 ביולי (הנחייה ובימוי: פאניה גרינשפון וקרן טהור), הופיעה במונולוג אישי 2021 ובדצמבר כחלק מערב מונולוגים (בימוי ודרמטורגיה: יהורם אור). "במונולוג דיברתי על המקום שלי כמאבחנת פסיכומוטורית, אל מול הורה המבקש שירותי טיפול לילד. תחילה ההורה מהסס, מתלבט, ומעט נרתע כשהוא שומע על המגבלה שלי. אבל בסופו של דבר הוא מחליט להגיע אליי ומבין שאני האדם הנכון לטפל בילד שלו, בגלל הניסיון הפרטי שלי וההתמודדות שלי. אין לזה תחליף". בחודש אוגוסט האחרון השתתפה בתפקיד הראשי בהצגה "סבתו'ש" שהעלה התיאטרון (מחזה: יוסי הניג. בימוי, עיבוד ודרמטורגיה: יהורם אור). כהן: "ההצגה מתארת משפחה הסובלת 78 נורמטיבית עם סבתא בגיל מאלצהיימר, ואני שיחקתי בתפקיד הסבתא. ההצגה מציגה את ההתמודדות של המשפחה מול המחלה, הסבתא עצמה והכסף שלה. בניגוד למה שעלול להשתמע, מדובר בקומדיית מצבים שהרבה יכולים להזדהות איתה. ההצגה משקפת את החיים בצורה ביקורתית אותנטית, ועם מוסר השכל". איך הרגשת בתפקיד? "לדעתי התפקיד מאוד התאים לי. אהבתי לשחק אותו והרגשתי אותנטית על הבמה. נתתי את המאה אחוז שלי, ובעיני מיציתי את מיטב היכולות שלי בתפקיד. היו איתי שחקנים נפלאים ואהבתי את שיתוף הפעולה של כולנו. כולם מאוד מוכשרים, ועבדנו כקבוצה". במה מתבטאת ההתמודדות עם המגבלה? "לחיות לצד מגבלה זה לא פשוט. הקשיים משנים את ההתנהלות היומיומית. הריון, לדוגמה, וכל הדברים הנלווים אליו, הם מורכבים מהרגיל. הרמת התינוק, החתלות, מקלחות, גני שעשועים. זה קשה, אבל מתמודדים. וברוך השם היו לי ארבעה סבבים כאלו. החוכמה היא לא להתבייש לבקש עזרה. אנחנו צריכים לנהל את החיים ולא לתת לחיים לנהל אותנו. מותר ואפילו רצוי להיכשל. אנחנו נופלים המון, ואין מה לעשות. צריך לקום, ומתוך הניסיון שלי זה לא פשוט. יש הרבה מצבים בהם היכולת לקום יכולה להגיע למלחמה של ממש עם עצמך. אבל זה תהליך, ולפעמים צריך לנסות ולהרים את עצמך מעל למים. באופי שלי אני נחושה ולא מוותרת לכל קושי באשר הוא". בהצגהשלהתיאטרון הקהילתי היאשיחקהסבתאשלקתה באלצהיימר. בחייםעצמםהיא נולדהעםשיתוקמוחין, מהשלאהפריעלהלפתחקריירהכמטפלת, ללדת ולגדל ארבעה ילדים ולהתחרותכשחייניתפעילה. סיגליתכהן מנוה זיו מסבירהלמההיאבעצםלאכל כךמיוחדת תפקיד חייה עם הבעל שמוליק בערב ההצגה. "הרגשתי אותנטית על הבמה" 2022 ספטמבר 343 גיליון | | 20

RkJQdWJsaXNoZXIy MjgzNzA=