א-לה כפר - גיליון 308

2019 אוקטובר 308 גיליון | | 12 מגזין במבט ראשון נראים הפרלינים של 'שוקולה' כמו קפסולות קפה: כיפות מעוטרות בצבעי זהב, חום, אדום, כתום, ורוד עתיק, ורוד בזוקה, ירוק, ובגוונים נוספים. העין עוד לא מספיקה להתרגל לשילוב הצבעים המהפנט וכבר מושטת יד, כי איך אפשר לעמוד בפיתוי. שנה, מתוכן 22 מוטי ואירית מכירים כבר שנה בקליפורניה. לפני שבע שנים 12 גרו עברו לגור בכפר ורדים. מוטי הוא איש הייטק ואירית עוסקת בתחום הקונדיטוריה בעשרים השנה האחרונות. "בארץ למדתי תקשורת וממשל, ובזמן הלימודים התחלתי לעבוד במטבח של אורנה ואלה בתל אביב", היא מספרת. "בסיום הלימודים עבדתי כתחקירנית וכמפיקה בתכניות רדיו ובטלוויזיה, אבל התשוקה לא הייתה שם, אלא במטבח. יום אחד אזרתי אומץ וביקשתי מבעלות העסק ב'אורנה ואלה' שיתנו לי לעבוד בקונדיטוריה של המסעדה. לאט- לאט למדתי והתקדמתי, ולבסוף הפכתי לקונדיטורית הראשית של המקום". לקליפורניה נסעו בני הזוג בעקבות סטרט- אפ אפ שמוטי הקים. במשך כארבע שנים עבדה אירית במסעדות גדולות ונחשבות, ביניהן במסעדה שזכתה בשלושה כוכבי מישלן בה הייתה הקונדיטורית הראשית. תוך כדי עבודתה השתלמה בעשיית שוקולד אצל אחד מעשרת השוקולטיירים הגדולים בארצות הברית. בשלב מסוים החליטו מוטי ואירית להקים עסק סיטונאי למכירת עוגות ומנות אחרונות לעסקים אחרים. העסק גדל מהר ובסופו של דבר פתחו השניים גם שתי קונדיטוריות שנחשבו בזמנו למובילות בתחומן בעמק הסיליקון. "כשחזרנו לארץ חיפשנו להקים עסק שבו נוכל להמשיך לעבוד יחד", אומר מוטי, ואירית ממשיכה: "אנחנו משלימים מאוד בתחומים שלנו. מוטי טוב מאוד בצד האופרטיבי, הניהולי והתוכני, ואני בכל ההיבטים הקולינריים. העסק שלנו מתנהל כמו חברת סטארט אפ שמוכרת שוקולדים. זה חלק מהיכולות ומהכישורים שלנו, לצד האיכות והטעם של הפרלינים". הכנת הפרלינים נעשית בביתם של בני הזוג בכפר ורדים, בקומה המיועדת לכך, ובתנאי קירור המותאמים למוצרים. העסק הוא משפחתי לכל דבר. "גם דניאל, בננו בן ,שותף מלא לעסק", צוחקים השניים. 13- ה "הוא עוזר באריזה וגם בטבילת השוקולדים". כל הפרלינים נעשים בעבודה ידנית, כולל הצביעה. "זו עבודה פיזית קשה, לפעמים סיזיפית, אבל אני מאוד אוהבת ליצור ולייצר אותם", אומרת אירית. "לכל פרלין יש את שירה קורונה מזון סביבתי לחם, ירקות אורגניים, יין ושוקולד הם רק חלק מסוגי המזון שמיוצרים בגליל המערבי על ידי עסקים מקומיים קטנים, בסביבה ביתית או קרובה לבית. יצרנים אלה מתאפיינים בעבודה ידנית, גישה קהילתית, מודעות אקולוגית והרבה תמיכה של המשפחה. הכרות קרובה עם ארבעה מהם סטארט אפ שמוכר פרלינים שוקולד

RkJQdWJsaXNoZXIy MjgzNzA=