א-לה כפר - גיליון 308

| 16 מגזין לפני שלוש שנים התאושש שמעון קנאפו מתאונת עבודה בנגרייה שפתח באותה תקופה בעין יעקב. תוך כדי תהליך השיקום הארוך, חזר לשורשים. "בתקופת השיקום התחלתי לבשל הרבה יותר ממה שנהגתי קודם", מספר קנאפו. "זה העלה בי זיכרונות מבית אמא. אני ילדים. גדלנו 14 מגיע ממשפחה גדולה עם בבית קטן במעלות, ובתוך החיים הצפופים והתובעניים, אמא שלי ידעה לתת לכל אחד מהילדים יחס אישי. זה התבטא גם במטבח, במאכלים המרוקאים שבישלה לכל אחד מאיתנו, לפי מה שביקשנו ואהבנו". כך החל קנאפו לשחזר מתכונים של אמו שמעולם לא נרשמו על הדף: קוסקוס, מטבוחה, ממרח גזר ולימון כבוש ועוד תבשילים צמחוניים. דווקא מתוך ההתנסות בבישול הוא החליט להתנסות בתחום קולינרי אחר שתמיד משך אותו, ושאינו תופס מקום משמעותי במטבח המרוקאי: אפיית לחמים ועוגות. "אני מגיע מעולם יצירתי ועשיר בעשייה בתחומים שונים: רפואה אלטרנטיבית, חינוך ונגרות (קנאפו הוא ממקימי מפעל צעצועי העץ בכישורית, ש.ק), ובאופן טבעי קל לי להעז. את האפייה התחלתי מתוך לימוד עצמי, ובהמשך נרשמתי לשני קורסים מקצועיים שעזרו לי לגבש את ההבנה שאני נמצא במקום הנכון. פרצתי את גבולות האפייה". קנאפו גר בכפר ורדים למעלה מעשרים שנה יחד עם אשתו איריס, שעוסקת באדריכלות ובעיצוב פנים. לזוג שלושה ילדים: אחינועם, הלל ואביתר. "הם הראשונים שטעמו את האוכל ותמכו בי. אני גם מאוד אוהב לארח אנשים. האפייה והבישול הם חלק בלתי נפרד מהאירוח". ההתמחות של קנאפו היא ייצור של לחמי בריאות (מחמצת) בהזמנה, שנותנים מענה לבעיות בריאות שונות (עיכול, סוכרת ועוד). בלחמים הוא גם משבץ זרעי פשתן, שזיפים, קימל ועוד, הכל לפי התאמה ובקשת הלקוחות. חלק מתושבי הכפר והסביבה יזהו אותו משוק האיכרים בכפר שמתקיים בימי שישי, שבמסגרתו מכר קנאפו, עד לא מזמן, לחם וסוגי מזון נוספים. רבים מקהל לקוחותיו מגיעים מהאזור, אך יש לו גם לקוחות מרחבי הגליל ואפילו מהמרכז שהגיעו אליו בהמלצה של תזונאית מומחית מאזור הצפון. את הלחמים, המאפים והאוכל מבשל קנאפו בביתו. לכולם הוא רוחש אהבה וכבוד, אבל נראה שלבצק יש מקום מיוחד. "תראי אותו", הוא צוחק כמו ילד כשהוא חושף בפניי בצק שהכין. "אני אוהב להשמיע לבצק וגם למחמצת מוזיקה, לפעמים ג'אז אבל גם סגנונות אחרים. אני מלטף את הבצק, לא רק פיזית. אני מרגיש אותו, ויודע בדיוק מתי הוא מתמסר אליי. זה מתאים גם לתחומים אחרים שבהם אני מתמחה, במיוחד לתחום העיסוי. בסוף הכל מתחבר". הרגע שהבצק מתמסר הלחם שלי ואני שם העסק: שמעון קנאפו בעלים: כפר ורדים יישוב: לחמי בריאות בהתאמה אישית: מייצר כוסמין, אינקורן, לחמים כפריים, חלות ועוד; מאפים ועוגות; אוכל ביתי, כולל קוסקוס בהכנה מסורתית, בהזמנה, פעם בשבוע). שקלים לכיכר 30 עד 25 טווח מחירים: לחם. רפואה אלטרנטיבית מחוץ לתחום: (עיסוי שוודי ורפואי, עיסוי אוסטאופתי וקינסיולוגיה). כשנה. ותק: ייצור מהבית, שימוש גישה אקולוגית: באריזות נייר, משתדל לעשות שימוש בקמחים לא מסוננים. (דיוור 054-3156113 נייד/וואטסאפ קשר: ווטסאפי מידי שבוע). דף פייסבוק הלחם כפר ורדים. 36 שלי ואני. כתובת: הלוטם g g שמעון קנאפו עם הבצק, ולחמים מתוצרת "הלחם שלי ואני" מזון סביבתי

RkJQdWJsaXNoZXIy MjgzNzA=