א-לה כפר - גיליון 308

| 18 מגזין משק סולומון הוא חלקת גן עדן. המקום מוסתר מהעין, ונמצא באחת מדרכי העפר שיוצאות מהכביש המוביל מקיבוץ געתון לעין יעקב. מרבית הלקוחות אינם מגיעים למקום פיזית, אבל אין ספק שמדובר במקום שלו, רגוע ונעים, עבור המבקרים ובטח עבור הירקות שגדלים בו. מדובר בחלקה בשטח של כשבעה דונם. לצורך עיבודה נעזר סולומון במתנדבים ממכינת רבין-אדמית, שמגיעים למשק אחת לשבוע, ולעיתים גם במתנדבים נוספים כמו חברי ארגון השומר החדש. סולומון גילה לראשונה את חדוות האדמה כשעבר לפני שמונה שנים לגליל המערבי, בעקבות אשתו הגר בת המקום. לפני כן גדל וחי ביפו, ועסק בעיקר במחשבים. "סוף כל סוף הייתה לי גינה משלי", הוא נזכר, "ולאט לאט התחלתי להבין שאני נהנה מאוד מעבודת הידיים. אמרתי לעצמי שזה מה שאני רוצה לעשות כל בוקר. היה לי סיפוק גדול מגידול ירקות בגינה ומהאוכל הזמין שגדל אצלנו". בעקבות החלום, החל סולומון לבדוק אפשרויות לשכירת חלקת אדמה, וחיכה רק לרגע ולמקום המתאים. "לפני שנתיים זה קרה. התקשר אליי בעל השטח שבו נמצא המשק. זו הייתה אהבה ממבט ראשון, האדמה ואני". סולומון הוא אוטודידקט, קורא ולומד הרבה, וגם מתייעץ עם אנשי מקצוע. משפחתו היא חלק בלתי נפרד מהעסק. אשתו הגר לא עובדת במשק, אבל מסייעת בהיבטיו העסקיים והניהוליים, ושני ילדיו, ) ואבישי (שנתיים וחצי) מגיעים אף 8( גליה הם לעזור לאבא. ארבע שנים אחרי שפתח את העסק, גרעין משפחות 50-40- הלקוחות שלו מתבסס על כ מהאזור, שקונות ממנו ירקות באופן קבוע. בעונה זו, לקראת החורף, עיקר הגידולים הם שורשים, עלים ירוקים, ברוקולי, כרובית, כרוב, סלקים גזרים, שומר ועוד. "הירוקים מאפיינים את עונת החורף, ובקיץ אני מוכר גם תירס, עגבניות ומלפפונים. כדי להשלים את סל הירקות המשפחתי ולהקל על הלקוחות שלי, אני רוכש ירקות ממשקים אחרים בעמק יזרעאל, ומוכר למשל עגבנית ומלפפונים שאינם גדלים בחורף באופן טבעי". סולומון עצמו מקפיד לגדל את הירקות לפי העונה ועל טהרת האורגני-אקולוגי, נאמן ומחויב לכל ירק וירק ולאושר שלו. *** סלט חורף של סולומון לחורף: עלי רוקט צעירים, קולורבי, רשאד וצנונית, עם תיבול של לימון ושמן זית. סיפור אהבה לאדמה משק סולומון – חווה אורגנית שם העסק: ואקולוגית אריאל סולומון בעלים: עין יעקב יישוב: ירקות אורגניים, עונתיים מגדל שקלים לפריט (לפי 10 טווח מחירים: משקל שנקבע מראש), עלות משלוח: פריטים. 7 : שקלים. מינימום להזמנה 10 משלוחים לפי אזורים. חלק מזהות העסק. ללא גישה אקולוגית: ריסוס, דישון באמצעות קומפוסט אורגני בלבד, השקיה במים מתוקים ועבודה ידנית ללא כלים ממונעים. שנים. 4 ותק: (דיוור 054-6803632 נייד/וואטסאפ קשר: מסודר בתחילת כל שבוע). דף פייסבוק משק סולומון. g יצרנים ביתיים עד קטנים נוספים באזור: יקב עביה ביחיעם, ליד בירה מלכה. פרטים והזמנות יינות: באינטרנט ובפייסבוק. .052-3265598 יולנד אוסטפלד, כפר ורדים. להזמנות לחמים: 054-3311584 נוהאד ביסאן, ג'ת. להזמנות מאפים ועוגות דרוזיות: או בדף הפייסבוק. מחלבת עז הרים באזור התעשייה מעיליא. גבינות עיזים: או דרך דף הפייסבוק. 04-9888548 אוכל ביתי – מסעדות או בתי אירוח שמהם ניתן להזמין אוכל מוכן: • אלמנסף. ינוח, בכניסה לכפר ורדים: תבשילים דרוזים, עלי גפן, סלטים ועוד. המלצת הכותבת: נסו עלי מרוה ירושלמית ממולאים (כמו עלי גפן, אבל עוד יותר טעים). להזמנות ופרטים או בדף הפייסבוק. 053-8233264 • חומוסית הנוף (ינוח, צמוד לתחנת הדלק מנטה ינוח): עלי גפן, ‏ (פרטים נוספים בדף הפייסבוק) 04-9925612 . חומוס וסלטים • המטבח של ג'נט, ג'ת, קרוב לבית הבד: מאפים, תבשילים וסלטים , פרטים נוספים באתר 054-6503090 מהמטבח הדרוזי. להזמנות אוצרות הגליל ובפייסבוק. צילום: מור ברנשטיין אריאל סולומון וחברים קרובים • מזון סביבתי על קצה המזלג צילום: מיכאלאנטולי המטבח של ג'נט •

RkJQdWJsaXNoZXIy MjgzNzA=