א-לה כפר - גיליון 313
2020 מרץ 313 גיליון | | 26 מסעדת פלוקה בעכו היא מהזן שתושבי האזור היו שמחים לשמור לעצמם. אבל עם המטעמים של השף סעיד שאמי, נראה שתוך זמן קצר יגלו אותה חובבי דגים ופירות ים מכל הארץ טעם של סוד כתושבי הגליל שאוהבים לארח אנשים משאר הארץ והעולם (בזמנים נטולי היסטריית קורונה), אנחנו צריכים שיהיו לנו כמה מקומות סודיים לטייל בהם, וכמובן – איזה מסעדה סודית מעולה, שעדיין לא הפכה לטרנד תל אביבי. אז הנה סוד של מקומיים: מסעדת פלוקה בעכו. אם לשפוט לפי איכות האוכל והנחישות השקטה של בעל המקום, השף סעיד שאמי, הסוד יהפוך די מהר לנחלת הכלל, אבל בינתיים בואו נהנה מהפריבילגיה. שאמי הוא איש נעים וצנוע, שמדבר על האוכל שלו בגובה העיניים. הוא מגיע ממשפחת דייגים עכואית, עובד גם כמורה לטבחות ויש לו ידיים נפלאות וחוש אסטטי מרהיב. הפתיח היה סדרת סלטים מופלאה שכללה סלט דגים כפות גדולות, הושט לפה 4 – בהגשה יפהפייה ולעס. סלט דגים נוסף הוגש על לבאנה חריפה, ולידם הוגשו שלושה סלטים ירוקים מרעננים (הכי מיוחד: שמיר עם שיבולת שועל, נענע ופיסטוק, כשגם סלט הרוקט וסלט הפטרוזיליה מביאים לחיך חגיגה של טעם וטריות), טחינה טעימה וסלט תורכי פיקנטי. אחרי החימום המרהיב הגיעו מנות ביניים פשוט נפלאות: סשימי פלמידה אדומה, שהוגש עם חתיכות קיווי ופלפל חריף, וסשימי קריסטל – השרימפסים הישראליים הטעימים שאפשר לשלות מהים של עכו, ושאמי פורס דק דק, ומפזר מלמעלה תיבול עז טעם עלים וקצת ירקות, למנה שנראית כמו ציור ומציפה את החיך במנעד טעמים רחב, מרתק ומענג. אחרי שתי מנות סשימי שכאלו, קשה לשמור על הרמה בעיקריות, אבל הרף אפילו עלה. מנה אחת כללה נתח של פלמידה אדומה, הפעם צרוב על הפלאנץ', ולצדו טבעות קלמרי עשויות בול במידה – ושניהם טעימים ועסיסיים להפליא. המנה המיוחדת ביותר הייתה דג תוכי (שאמי: זה דג שקשה לטפל בו, ולכן מסעדות רבות לא מגישות אותו) שהוגש במחבת רותחת, שוחה בציר דגים עשיר. מנה שכל ביס בה ממלא את הפה בים טעמים. שאמי הסביר שהוא צורב את הדג על הפלאנצ'ה, ואז מחבר אותו עם הציר שהכין בנפרד. התוצאה, כאמור, היא עונג צרוף. המסעדה היא משפחתית, כשיחד עם שף סעיד עובדים בנו ואחיינים שלו. בנוסף לתפריט (תמיד תשאלו מה יש עוד...) יש אלבום צילומים עם תמונות של כל הדגים לפני שהפכו למנה. בכוונת מכוון לא כתוב כלום ליד הצילומים. "שישאלו", אומר סעיד. "אני תמיד שמח להסביר ולשוחח עם הסועדים". יש לו גם תוכניות לקבלת שבת, האפי האוור, שיתופי פעולה עם יקבים (היה אחד עם יקב שטרן) ועוד יוזמות שמטרתן לחשוף את המסעדה ולחבר אותה לקהילה. זה כמובן מבורך ובטח יוסיף, אבל העיקר הוא האוכל הטרי והטעים, האווירה הנעימה (המסעדה ממוקמת במבנה היפהפה ששימש את מסעדת סבידה הזכורה לטוב) והאירוח הטבעי והפשוט של שאמי. קינחנו באספרסו ובכנאפה מעולה, ובהבטחה (בעיקר לעצמנו) לשוב כמה שיותר. אייל כץ יצאלאכול 077-2318107 ,00-12 , עכו. פתוח א-ש 14 פלוקה, סאלח א-דין סשימי שרימפס קריסטל. נראה כמו ציור, עם מנעד טעמים במהדורה דיגיטלית w w w . a l a k f a r . c o . i l
RkJQdWJsaXNoZXIy MjgzNzA=