א-לה כפר - גיליון 331

20021 ספטמבר 331 גיליון | | 36 לא ויתרתי לעצמי וידעתי שאגשים את החלום שלי. כולם חיכו לנפילה שתבוא, חשבו שלא אעמוד בזה, אך אני אישה חזקה שכל הזמן מאתגרת את עצמי. ניסיתי עוד ועוד דברים חדשים, ואפילו לגדול ולהרחיב את העסק. זה אכן התממש". החלום של הינו התגשם. כוח הרצון הגדול שלה גבר על המוסכמות החברתיות, והיא החליטה לחלום בגדול יותר. הינו רצתה להתפתח ולשרת קהל חדש, שיגיע מחוץ לכפר. היא נעזרה בשירותי ייעוץ של עמותות חיצוניות כמו אוצרות הגליל וזמן גליל מערבי, שדרגה את התפריט והפכה את המקום למסעדת נור, מטבח דרוזי גלילי. התפריט עכשיו כולל את מיטב התבשילים של העדה, כשהינו בעצמה מכינה תבשילים מיוחדים ומסורתיים. השמועה על המסעדה החלה להתגלגל, וסועדים מגיעים כיום מכל הארץ. כהיא נשאלת ממה היא הכי מסופקת, עונה הינו: "אני נהנית כמובן מהעבודה במטבח, ומבשלת את כל המאכלים באהבה רבה. אני אוהבת את הלקוחות שלי שמעולם לא מאכזבים ומגיעים אליי מכול קצות הארץ. מהם אני שואבת את הכוחות". עם הכוחות האלו אתגרה את עצמה שוב, ובשנה האחרונה הוזמנה לאודישנים של התוכנית "הקינוח . הינו הצליחה 12 המושלם" ששודרה בקשת להעפיל לתוכנית, להישפט מול השופטים עם הקינוח המסורתי "מעמול פיסטוק". היא אמנם לא העפילה שלב, אבל הקינוח שלה קצר מחמאות מצד השופטים. רח' לוחמי הגטאות חניה בנהריה – ליד הרכבת חניון הרכבת ₪ 350 מנוי חודשי ׀ ₪ 25 חניה יומית www.na-p.co.il ץ נוח ומתאים לטסים לחו"ל ץ 04-9000834 21:00 , נסגר ב- 6:00 צמוד לתחנת הרכבת. נפתח ב- תת קרקעי מקורה 24/7 חניון אוטומטי בקרוב: )6 החניה תתאפשר לנרשמים בלבד/נכנסת-שילמת (כמו כביש שנה טובה מגזין איילכץ יצאלאכול / ביתי עם טאץ' האוכל במסעדת נור הוא פשוט, טרי וטעים. וכוחו בפשטותו. הגענו לשם בשעת צהרים של אחד מימי שישי האחרונים. היה חם מידי בשביל המרפסת הנחמדה שבפתח המסעדה, אז תפסנו שולחן בחלל הפנימי והממוזג. הלכנו על מה שנקרא ₪ 90( ארוחת טעימות בשרית לאדם). הארוחה כוללת פתיחים של טחינה, חומוס גרגרים, סלט באבא גנוש (חצילים בטחינה), זיתים וחריף תוצרת הבית. לאחר מכן מגיעים מאכלים חמים ובהם עלי גפן ממולאים, קישואים וחצילים ממולאים (מצוינים), מג'דרה, קובה עוף (מעטפת של בצק בורגול מטוגן, במילוי עוף עם בצל, טעים אבל הייתי שמח אם הבצק היה דק יותר), ומנסף עוף עם ירקות חורף קטניות וצנוברים (עשיר וטעים מאוד). בהמשך הגיעה ספיחה בשר – פיתה עם בשר עגל, בצל, צנובר ותבלינים. הפיתה נאפתה שניות לפני שהוגשה לנו, ולמרות שהיינו די מפוצצים וגם לתוכנית התזונה המתירנית שלנו יש גבולות, לא עצרנו עד שנגמרה (ולמען הגילוי הנאות: אכלתי די הרבה מהמנה של מיכל הגיבורה). מהארוחה שלנו נעדרה המנה מטאבק (קדירה לוהטת של חצילים, תפוחי אדמה, שום בצל ופלפלים), אבל בשביל זה יש הפעם הבאה (שכבר מתוכננת). הארוחה מלווה בלימונדה צוננת, ולקינוח מקבלים קפה שחור או תה צמחים, ולידם כמה מהעוגיות המופלאות של בסמה. אם מחפשים אפשר למצוא גם נקודות לשיפור, אבל החוויה כללית טעימה ומשביעה, והאירוח של הינו לבבי, מחויך ונעים. כאמור, אנחנו חוזרים לשם בהרכב רחב יותר, ולמען האמת כבר קבענו תאריך. ארוחת טעימות בשרית g

RkJQdWJsaXNoZXIy MjgzNzA=