מגזין אייל כץ זו הייתה בסך הכל הפעם השלישית שפביאן הולצקן נותן את המופע שלו. אבל חצי שעה לפני מנת הפתיחה, הוא נראה נינוח מאוד. זורק עוד עין לגרילים הענקיים ולמעשנה, סוקר במבט את השולחנות הערוכים, מחליף מילה עם הצוות ואפילו מתפנה להצטלם. אני לא ראיתי שום זכר להתרגשות הגדולה עליה כתב ימים ספורים קודם לכן, בפוסט שהעלה לפני המופע הראשון שלו. המקום: מסעדת פיטמאסטר החדשה בחוצות אלונים. הקונספט: סעודת משתה בשרית, במסגרתה מקבלים הסועדים שבע מנות שונות שנבחרו עבורם (אין תפריט). לפני כל מנה הם רואים את מומחה הבשרים – הפיטמאסטר, מכין את המנה ומסביר להם על הנתח, תכונותיו וצורת ההכנה. וזה לא סתם הסבר, זה מופע. הוא כולל טקסים קטנטנים ובלתי מורגשים, פוזות למצלמות הרבות, מסכים שמפוזרים ברחבי המסעדה ומשדרים את מה שקורה על קרש העבודה הענק, ושיתוף סועדים במלאכת ההכנה. את כל החגיגה הזו מלווה מוזיקה קצבית ממגוון סגנונות, וצ'ייסרים קלילים שמחולקים חופשי ומרוממים את המצב רוח. איך היה? היה טעים מאוד (על הארוחה בהרחבה – במסגרת), ויותר מזה – הייתה חוויית בילוי מיוחדת, קלילה ומהנה. צורת הישיבה סביב שולחנות ארוכים מאפשרת לך להכיר את שכניך לשולחן, שגם חולקים איתך קערות סלט, קנקני בירה, בקבוקי יין וחוויות. בתום שעתיים וחצי של אסקפיזם טהור וטעים אנחנו מחליפים עוד כמה מילים מחוץ למסעדה. הסועדים שמטפטפים למגרש החנייה חולקים מחמאות בשפע, מה"מדהים" פביאן הולצקן ממעלות הפך את אהבתו לבשר למקצוע. לסדנאות העישון שהוא איש בשבע מנות 100- מעביר נוסף עכשיו מופע בשרים, במסגרתו הוא מאכיל כ בשריות. בראיון עסיסי הוא מספר איך זה קרה לו, מסביר למה בפייסבוק הוא חושף גם קשיים משפחתיים ועושה סדר בין חיבתו לבעלי חיים לעיסוקו הקולינרי של המופע 2022 ספטמבר 343 גיליון | | 12
RkJQdWJsaXNoZXIy MjgzNzA=