א-לה כפר - גיליון 347

מעוניינים להנות מהטבות מס על הפנסיה שלכם? • רוצים לאתר כספים אבודים ? • הגעתם לגיל פרישה ועדיין משלמים מס? • בדקתם שאינכם משלמים כפל ביטוחי? • רוצים לעשות סדר בניירת ? • יש לכם כספים שחברות הביטוח ובתי ההשקעות • לא מוכנים לשחרר ללא ניכוי מס? חייגו עכשיו לפתרון מיידי! כלכלן סוכן פנסיוני ומומחה פרישה ומיסוי ערן ריזל 04-9514333 טל': נהרייה 12 לוחמי הגטאות eran@rizel.co.il מייל: 052-7985080 נייד: רוצים לדעת כמה פנסיה תקבלו בזמן פרישה? אנשים רואים את זה ואוהבים גם ללמוד מזה. עם יוסי שטרית לדוגמה, השף, יש לנו סיפור יפה. יש לו את מסעדת 'היבה' בתל אביב. יום אחד זוג הזמין אותי לארוחה, וברגע שנכנסתי הוא הבחין בי ואמר 'כולם להפסיק מיד לעבוד. זה אילן. אני עבדתי אצלו במסעדה בכפר ורדים'. המדובר במסעדה שהקמתי בזמנו יחד עם איתן ורטהיימר ז"ל, 'פינגוין בכפר'. כשהייתי ב'היבא' שטרית סיפר לי שעבד שם בשטיפת כלים, ויום אחד ביקש ממני שאתן לו לצפות שניצלים. מאז התחיל אצלו הניצוץ. זה, לצד הסבתא המרוקאית שלו". ואתה חושב שתכניות האוכל משפיעות על תחום המסעדנות? "חלק מהאנשים רוצים לחוות את החוויה הזאת, מי שיכול. גילוי מאכלים, טעמים, זה משהו שהולך. עובדה שהמסעדות מפוצצות. להגיד לך שזה רק מתכניות בישול? לא, אבל לדעתי זה נתן תנופה אדירה". רשת? יש אנשים שמוכשרים לזה לאורך השנים היה אופנהיימר מעורב בלא מעט יוזמות עסקיות. בין השאר היה מחלוצי היזמים בטיילת של נהריה. "היה לי חשוב לנצל הזדמנויות ולהיפתח ליוזמות נוספות", שנה, 35 הוא מסביר. "בטיילת התחלתי לפני ממש מכלום. שום דבר לא היה שם. ניגשו אליי ראש העיר ומנכ"ל העירייה, שרצו למשוך את האנשים לאזור. 'בוא תעשה את זה, אתה היחידי שיכול מהיום להיום'. אמרתי להם שיש לי תנאי – אני רוצה לפתח את כל הטיילת. תוך זמן קצר הצלחנו לפתוח שם שמונה עסקים: 'קפולסקי', 'סאן ביס', 'פינגוין בטיילת', פאב 'מול הים', 'פיצה מריו', 'מאהל בדואי' של משפחה בדואית שממש גרה שם עם הגמל והאוהלים, 'אורי בורי' חברנו היקר, ולונה פארק עם אגם וסירות. הוסכם שבעלי העסקים לא יתחרו זה בזה ואף אחד לא ימכור את המוצר ששכנו מוכר. וכך נוצר מתחם שאלפי אנשים נהנים בו ורבים רבים גם מתפרנסים ממנו. על 'אדלינה' כבר דיברנו, וגם קפה אילן נולד כאן ויצא מגבולות נהריה". בדיוק בשלב הזה מצטרף לשולחן שלנו דני (דן) ציבולסקי, שכנו של אופנהיימר, וגם רואה החשבון שלו. "את יכולה לשאול אותו על כל הדברים האלו", מציין אופנהיימר. "כן", מאשר ציבולסקי בחיוך, "אני צמוד אליו שנה". 50 כבר מצוין, כי בדיוק השאלה הבאה שלי היא איך זה שפינגוין לא התרחבה והפכה לרשת? "רואה החשבון שלי לא הסכים לזה", השניים צוחקים, ואופנהיימר ממשיך: "יש אנשים שכשרוניים לזה. כשסיימתי את השירות הצבאי קראתי במגזין גרמני אודות רשת של מסעדות באירופה. לא הבנתי איך בן 160- כ אדם אחד בחר לנהל כל כך הרבה מסעדות. כשסיפרתי זאת לאבי, הוא ענה לי 'למה שלא תיסע לגלות בעצמך?'. אז נסעתי. יש המון דוגמאות של בעלי רשתות שהצליחו אבל גם כאלו שנפלו. אני החלטתי שאני לא מעוניין לעשות את זה". ציבולסקי: "אילן הוא ייקה, מסתפק במה שיש לו, מסתדר. בחור מאוד זהיר, מודע, אף פעם לא היה חייב לאף אחד שום דבר. הוא גם בחיים לא קנה אוטו חדש, אילן לא שויצר". אילן, אם היית יכול לחזור אחורה אל תקופה מסוימת בחייך, מה היא הייתה? "אני חושב שלתקופה בה פתחתי את הטיילת עם פינגוין והעסקים, שירותי קייטרינג ועוד שלושה עסקים שהיו לי פה בעיר. הרגשתי בשיא הפריחה שלי. זו הייתה תקופה מאוד שנה. אבל עם כל 30 יפה וטובה, לפני הנוסטלגיה צריך גם לתכנן את העתיד". מגזין g אכלתי בהיבא. יוסי שטרית הבחין בי ואמר 'כולם להפסיק לעבוד. זה אילן. עבדתי אצלו במסעדת פינגוין בכפר בכפר ורדים. ואז סיפר לי שעבד בשטיפת כלים, ויום אחד ביקש שאתן לו לצפות שניצלים. מאז התחיל אצלו הניצוץ. זה, לצד הסבתא שלו" 2023 ינואר 347 גיליון | | 18

RkJQdWJsaXNoZXIy MjgzNzA=