מגזין מגזין גבינות שכדאי לזוז בשבילן לכבוד שבועות: סיפוריהן של ארבע מחלבות בוטיק מהאזור מחלבת דוגמא במושב עמקה מחלבת דוגמא היא מחלבה משפחתית במושב עמקה הקיימת מזה שנה, וממוקמת בסמוך לביתם של עזריאל ויעל דוגמא, בעלי 18 ) במקור מנהריה, קבעו את 57( ), בן המושב, ויעל 62( המקום. עזריאל ביתם במושב לאחר החתונה והמחלבה היא מפעל חייהם. עזריאל אחראי על הייצור במחלבה. יעל עובדת כמשגיחת כשרות במועצה האזורית מטה אשר, והיא האישה הראשונה בישראל בתפקיד זה. המחלבה מייצרת גבינות ומעדנים בעבודת יד מחלב בקר, בשיטות מסורתיות וללא תוספות מלאכותיות. בראשית הדרך היו לבני הזוג כמה פרות בודדות, וכיום "דוגמא" זה ילדים", 12 מחלבה, רפת ומעדניה. "עזראיל ואני גרים כאן ויש לנו מספרת יעל. "עזריאל עובד במחלבה יחד עם שלוש עובדות, הבן שלי מנהל את הרפת ובן נוסף מסייע. אני עובדת כמשגיחת כשרות. עזריאל עוסק במלאכת ייצור הגבינות. הוא אוהב מאוד את תהליך הייצור ובעבר גם למד ברופין. בהתחלה ניסה לייצר כמה גבינות בעצמו, ראה כי טוב, וכך למעשה התחיל, תוך הקפדה על שמירת הייחודיות שבעבודת היד. זו עבודה מסורתית, כמו של פעם. בעתיד אני מתכננת לפתוח כאן מרכז מבקרים. עזריאל ואני עשינו שנינו קורס תיירנות, וכרגע זה בתהליכים. אנחנו מאוד רוצים לפתוח כאן סדנאות, ביקורים לקבוצות, סיורים ברפת ועוד". מה מייחד את המחלבה? "זה נטו חלב, ממש מהרפת לפיסטור. אין תוספות. מרגישים בטעם שזה אמיתי, טרי ואיכותי. משקיעים בהכנת מגוון של גבינות, שנה זה התחיל בקטן, ולאט לאט גדל. אנחנו 18 והכל מהלב. לפני אוהבים שאנשים באים וקונים אצלינו, מגיעים למחלבה ורואים את המקום. משאירים את זה ביתי, משפחתי. עזריאל הוא בן אדם מאוד מאיר פנים, מקבל את הלקוחות עם כוס קפה, וגם הלקוחות מצידם מפרגנים, וככה כולם נהנים. עזריאל הוא למעשה בן ממשיך להוריו, היה להם משק, שהתחיל עם פרה אחת שקיבלו מהסוכנות. אחר כך הן קצת התרבו, ואנחנו קיבלנו בירושה חמש פרות. הכל כאן מאהבת היצירה וההכנה. מייצרים יום יום, עובדים מהנשמה". יעל ועזריאל דוגמא. "ממש מהרפת לפיסטור" צילום אלירן אזולאי• צילום: מאיה רביבהכניסה למחלבת דוגמא • מקפידים על עבודת יד. חלב נטו בלי תוספות. " "זו עבודה מסורתית, כמו של פעם 2023 מאי 351 גיליון | | 10
RkJQdWJsaXNoZXIy MjgzNzA=