א-לה כפר - גיליון 351

g מגזין g מחלבת "אלטו" בקיבוץ שמרת אלטו היא מחלבה משפחתית הנמצאת בקיבוץ שמרת. אריאל ויונת . בהמשך הדרך 2006 מזן, בעלי המקום, הקימו את המחלבה בשנת התפתח המקום וכיום אלטו היא מחלבה, בית קפה, מעדניה ומאפייה. אריאל אחראי על מלאכת הגבינות ולב הייצור, יונת מנהלת את המקום, וילדיהם ממשיכים את דרכם ועובדים גם הם בעסק. "אריאל הוא גבן כבר הרבה מאוד שנים", מספרת יונת. "הוא בן הקיבוץ, והחל את דרכו כגבן במחלבה הקיבוצית הקטנה, הוא ה הקמנו את המחלבה, ובהמשך השנים 2006 -בשנת Cheese Maker. הוספנו את חנות הגבינות ואת בית הקפה. זה התחיל ממקום מאוד קטן ועם השנים זה התפתח. בתחילת הדרך היינו ממוקמים במקום אחר בקיבוץ ואז עברנו הנה, למקום ששימש בעבר כמטבח של הקיבוץ, ולמעשה הפכנו אותו גם למחלבה וגם לבית קפה. זו הייתה יוזמה של הבת הגדולה. אלטו זה מוצר ואווירה. ועם השנים התפתחנו. זה עסק משפחתי לחלוטין, שני הבנים עובדים בייצור ובשיווק המוצרים, הבת הצעירה אחראית על אפיית לחמי המחמצת, והבת הגדולה עבדה גם היא כאן עד שפתחה עסק עם בעלה. למעשה לקחנו שני מוצרים שהם סנרגיים – הלחם והגבינות, וזה הבסיס שסביבו אנחנו מייצרים. אני אוהבת להשתמש במילה מוצר, כי אנחנו יצרנים. יש לנו מוצרים, ויש לנו אווירה. התפריט כשר ומאוד מגוון, מבוסס על הגבינות והלחמים שלנו, ויש גם קינוחים, ועוד דברים מיוחדים". מהו תהליך הייצור? "אנחנו מאוד שומרים על הבוטיקיות בייצור. הכל בעבודה ידנית. והחלק הכי חשוב, כל המחלבה מבוססת אך ורק על חלב עיזים. כל המוצרים הם מאה אחוז חלב עיזים. אנחנו לא מכניסים חלב אחר. זה יותר מיוחד, ואנחנו מאוד מנגישים את זה לקהל. עבורינו זו שליחות שאנשים יעברו לצרוך מוצרים מחלב עיזים, והרבה משפחות פה באיזור כבר ממש עשו את המהפך, ועל כך גאוותנו. יש כאלו שכבר קונים את המוצרים האלו כמוצרי בסיס: חלב עיזים, יוגורט וגבינות. זה הרבה יותר בריא, ואנו שמחים על כך". איך זה לעבוד בעסק משפחתי? "זה לא פשוט אבל יש הרבה יתרונות. אנחנו מאוד תומכים ומגבים אחד את השני, עובדים כיחידה אחת. וענף המזון הוא לא ענף קל, בלשון המעטה. להיות גם יצרן ולהתעסק גם בהסעדה, להחזיק בית קפה, זה מאתגר. עברנו תקופות כמו מלחמת לבנון, משברי יוקר המחייה, קורונה ועוד. אבל אני תמיד אומרת, תגדיר לעצמך מה הדנ"א שלך ותיצמד אליו. אלטו הוא בדנ"א של כולנו – יצרנים של מוצרים מחלב עיזים. אז אנחנו נאמנים למה שאנחנו ומשתדלים לעשות את זה הכי טוב. ואנשים בסופו של דבר מעריכים את זה. אנחנו צוות קטן ומקום בוטיקי. עד לפני הקורונה למשל, היינו עם מלצרים. בשלב מסוים הבנו שאנחנו פחות מעדיפים את זה ככה, ועברנו לקונספט של שירות עצמי, כי רצינו שמי שיגיע יחווה כמה שיותר את המקום. היה לי חשוב שאנשים ייכנסו, יסתובבו, יחשפו לריחות, למוצרים ולייצור. בפנים לדוגמה אפשר לראות מעבר לחלון את אולם ייצור הגבינות. רצינו את הקשר הזה עם הקהל. הכל סביב מרחב, חוויה, וערך שאנחנו מנסים לייצר". שנה כמנהלת שיווק ופיתוח של שמרת הזורע. 21 בעברה עבדה יונת היא עיצבה רהיטים, אולמות תצוגה ותערוכות, ומשם כישורי ראיית המרחב והעיצוב. "אני רוצה לשמוע את המחמאה, לשמוע את ההערה, ולדעת. הקשר עם הלקוחות זה הכל". הגבן אריאל מזן צילומים: עדי מזןגבינות של אלטו • ויתרנו על מלצרים. לנו שאנשים ייכנסו,יסתובבו, " "יחשפו לריחות, למוצרים ולייצור 2023 מאי 351 גיליון | | 12

RkJQdWJsaXNoZXIy MjgzNzA=