א-לה כפר - גיליון 351

מגזין g מחלבת שירת רועים בקיבוץ לוטם ,2008 ) בשנת 61( את מחלבת שירת רועים הקימה מיכל מור מלמד והיא מנהלת אותה עד היום. מיכל נשואה למיקי, השניים גרים בכפר קיש, ויש להם שתי בנות וחמישה נכדים. מיכל היא גבנית המחלבה 22 ויצרנית ארטיזנלית, כלומר מקפידה על עבודת יד. בעבר הייתה שנה קלינאית תקשורת, ועסקה כתחביב במצנחי רחיפה. אל עולם הגבינות נחשפה באופן אקראי באחת הפעמים בהן טסה עם קבוצת מרחפי מצנחים, ומאז התאהבה 2005 לשוויץ בשנת הקימה את המחלבה בקיבוץ רשפים, ובשנת 2008 בתחום. בשנת את חנות המחלבה בכפר קיש. לאחר תשע שנים העבירה את 2009 המחלבה ואת חנות המחלבה לקיבוץ לוטם, ובצמוד להם הוקם גם מרכז המבקרים של המקום, בשם "בית לגבינות". במחלבה מייצרים גבינות מחלב צאן, עיזים וכבשים, בשיטות מסורתיות, ללא חומרי שימור או ציפויי שעווה. נסענו לרחף קבוצה של שלושה מרחפים בשוויץ 2005 "בקיץ וירד גשם", מספרת מיכל. "בגלל הגשם לא ניתן היה לרחף, אז חבר הציע שאם אי אפשר לטוס, לפחות נעלה לאלפים לראות איך עושים גבינות. זו הייתה חוויה מטורפת. יכולתי רק להגיד לו 'תודה שהתעקשת'. ומשם זה נולד. בהתחלה למדתי קורס חלב ברופין ועבדתי בכמה מחלבות בהתנדבות במקביל לעבודתי כקלינאית תקשורת. בהמשך נסעתי לשוויץ לשני קייצים ועבדתי גם שם במחלבות. זו הייתה ההתחלה. עברתי מהמרכז לכפר קיש, ובינואר פתחתי את המחלבה ברשפים. בהמשך הייתי באירופה במספר 2008 עברנו ללוטם, שם כבר בניתי את המחלבה 2017- השתלמויות, וב שירת רועים ייצגה 2018 על סמך הניסיון הרב שצברתי. בנובמבר World Cheese( את ישראל באליפות העולם לגבינות בברגן ). זו הייתה פריצת דרך לא רק עבורנו אלא גם עבור ישראל, Awards שעד אז בכלל לא יוצגה בתחרות". בהמשך, הוזמנה מיכל להיות שופטת בתחרות, וכיום היא משמשת כשופטת בינלאומית באליפויות ותחרויות בכל העולם, וגם מלמדת בארץ ובחו"ל. בנוסף היא חברת כבוד בגילדת הגבנים העולמית על שם סינט אוגוזון, ובאיגוד הגבנים של סינט מור דה טוריין בצרפת. בהמשך השתתפה שירת רועים בעוד מספר תחרויות ואליפויות בארץ ובעולם וכיום מתגאה המחלבה בתשע מדליות בינלאומיות וחמש ישראליות. מאיפה השם "שירת רועים"? "שחיפשתי מקום להקים את המחלבה. הסתכלתי במקורות ובכל מיני ספרים, ואז הגיע אליי הרעיון". מה הדבר המרכזי שמאפיין את המחלבה? "אנחנו מקפידים על רמה גבוהה של ייצור ודיוק בהכנה, ובעיקר שמים דגש על ההבנה לעומק של התהליך ולמה עושים כל דבר. זה בעיקר האופי, הדייקנות, לא לעגל פינות. אני גם מלמדת את זה בקורס לגבנים. ייצור מדוייק הוא המפתח. בשביל לעבוד נכון צריך להבין את מה שעושים, ובהתאם לכך מה צריך לשנות בכל מצב כדי להגיע לתוצאות. לדוגמה חלב יכול להיות שונה מדיר לדיר, מעונה לעונה, מיום ליום. אנחנו מייצרים גבינות רק מחלב עיזים וחלב כבשים, ומנסים להגיע לכמה שיותר סוגים. כיום יש לנו . מיקי עוזר במחלבה ומטפל בדברים תחזוקתיים טכניים. במקום 24 שלנו יש את החלק של הייצור והחלק המארח. בחלק המארח בנינו קירות שקופים שניתן יהיה לראות את חדר הייצור מבחוץ. בפנים אנו שומרים על ניקיון וחיטוי המקום. ויש גם חלון לאחד מחדרי ההבשלה. כולם מוזמנים להגיע". מיכל מור מלמד. תשע מדליות בינלאומיות וחמש ישראליות צילום: עמירם ציונוב • צילום: אסף קרלה גבינה של שירת רועים • שירת רועים. קירות שקופים לחדר הייצור וחלון לאחד מחדרי ההבשלה צילום: מיכל מור מלמד• צריך להבין מה עושים. חלב יכול להיות שונה מדיר לדיר, " "מעונה לעונה, מיום ליום 2023 מאי 351 גיליון | | 14

RkJQdWJsaXNoZXIy MjgzNzA=