אם צריך להגדיר במילה אחת את החוויה שלי ב"מפגש הטאבון" שבמושב עין יעקב, המילה הזו תהיה שמחה. מצרך מאוד מבוקש בימים אלו, נראה לי שלפחות על זה יש הסכמה סופר רחבה. "הטאבון", כפי שמכנים אותו בקיצור, הוא מקום מפגש נינוח אך מושקע. על התפר שבין זולה לבין בית קפה מסעדה מקומי. השולחנות נמוכים ברובם עם ספות פוטון נוחות שאפשרו אפילו לחברי ולי, אמנם אנשים צעירים אבל מהסוג שמצויים קרוב מאוד לגיל שישים (הח"מ קרוב מהצד שמתחיל להתרחק), להעביר שעה וחצי נינוחה ונוחה, על בירות, פחממות וסלט, ולקום בלי כאבי גב. מאותגרי הישיבה הנמוכה ימצאו כסאות ושולחנות רגילים או יישבו על הדלפק, כך שיש פיתרון לכולם. כולם היא גם מילת מפתח. בביקור שלנו במקום, שעת ערב של אמצע שבוע (יום שני) היו במקום מושבניקים מקומיים, זוג נוסף מכפר ורדים, כמה שולחנות של צעירים בני עשרים פלוס ומשפחות עם ילדים. אלו באו לבלות, אלו לסגור פינה של ארוחת ערב, והמילואימניקים להשביע רעב קצת חריג מהמקובל. מתן טרבלסי, הבעלים, עובד במטבח ומקפיד לעבור בעצמו אצל כל סועד, לומר שלום, לוודא שהכל כשורה ולדאוג לסדר את מה שעוד חסר. התפריט עשיר, מעבר למצופה ממקום שכזה. סלטים, פסטות, נשנושים, מיוחדים, מתוקים, וגולת הכותרת – מהטאבון. ההיצע כולל פיצות, פוקאצ'ות וסמבוסקים, כשכל אלו יוצאים לוהטים מהטאבון ועשויים מבצק שמתן מכין מידי יום. בארוחה שלנו פצחנו עם בירה מהחבית (מלכה המעולה תמיד) מלווה בביגלה וזיתים טובים. בעיקריות חלקנו סלט חלומי טרי ופיצה משפחתית עתירת תוספות ונהדרת. אני נמס (ומיד שובר כל תפריט דיאטתי) מול בצקים אווריריים שנמסים בפה כמו זה שמתן הגיש לנו, וגם חברי שבעיקרון מעדיף את הגרסה הקריספית של הפיצה (הגרסה הרומאית כמדומני, לעומת הנפוליטנית) טרף בהנאה מחצית ממנה. בהזדמנויות קודמות טעמתי במקום פוקאצ'ה טובה מאין כמוה, וגם מרק עגבניות ביתי ומנחם (אני לא בטוח שבקיץ יהיו כאלה), כך שחוויית האכילה היא טובה מאוד, במיוחד למי שאוהב את הפחממה המנחמת (ריקה אחותכם). את הפסטות נדגום בפעם הבאה. קינחנו באספרסו טעים שלווה בכנאפה מתוקה מהטאבון ובסחלב מענג. נשוי ואב לשלושה, 30 מתן, יליד נהריה, בן לענף המסעדות 16 התחבר כבר בגיל האיטלקיות. הוא בוגר בתי הספר דן גורמה שנה "אני חי ונושם 14 ושנקר, כך שכבר את הענף", כפי שהוא מעיד. אחרי שעבד כפיציולו במספר מקומות בחיפה ובצפון, החליט לפתוח במקום משלו, ובחר במקום הכפרי שבעין יעקב. איש 120 במקום מתקיימים אירועים עד ), ואפשר גם לקיים ערבי חברה 60 (בחורף עד עם במה, מסך וברקו מובנים (פלאג אנד פליי). לעתים מתקיימות במקום הופעות. כיף של מקום, שתפור נהדר על האזור שלנו. * הכותב וחברו היו אורחי המסעדה גולת הכותרת של "מפגש הטאבון" בעין יעקב היא הפיצות, הפוקאצ'ות והסמבוסקים שיוצאים מהטאבון. אבל גם האירוח הלבבי והמקום המזמין מוסיפים לחוויה שמח במושב אייל כץ יצא לאכול 050-8552092 ' , טל 23:00-16:00 מפגש הטאבון, מושב עין יעקב, פתוח א-ה במהדורה דיגיטלית www.alakfar.co.il לקבלת העיתון לדוא"ל כתבו ל: info@eshkol.media מפגש הטאבון. מתאים לכולם: זוגות,משפחות, ובליינים צעירים | 22
RkJQdWJsaXNoZXIy MjgzNzA=