א-לה כפר - גיליון 353

מגזין מגזין "אלומה זה אני ואני זה מאיה רביב ) נפל דבר בעולם 5.7( ביום רביעי שעבר הקולינריה המקומי. אלומה, מהחלוצות שבמסעדות היוקרה בגליל המערבי, פתחה סרוויס ראשון במיקומה החדש אחרי יותר שנה בהן פעלה באותו מקום בו 25- מ נפתחה. המסעדה פועלת מעתה בבניין חדש הממוקם בקצה החניון שמתחת לשוק תרשיחא. ביום הפתיחה אפילו הווייז עוד לא לגמרי מעודכן, וצוות המסעדה מלווה את הסועדים בטלפון עד שהם מחנים את הרכב בחניון הגדול. עלאא סויטאת, שהיה שם כמעט מהרגע השנים האחרונות הוא 15- הראשון וב הבעלים של אלומה, הוביל את המהלך הזה כחלק מההתפתחות העסקית שלו ושל המסעדה. והתכנית שלו לא נעצרת כאן: מבנה המסעדה, שכרגע כולל קומה אחת ונראה כמו בית כפרי באחד מאיי יוון, יצמח על פי החזון שלו לבניין של שש קומות, ויהיה מלון הבוטיק הראשון בתרשיחא. 17 בביזנס מגיל עלאא סויטאת הוא כמעט הקלישאה של סלפ-מייד מן. את דרכו באלומה החל בגיל שנה בתור ברמן. בהמשך הפך 22 לפני 17 למנהל, ואז לשותף של מקימי המסעדה אלפא קנה מהם את המקום, 2008 ואילן פרי. בשנת ומאז המסעדה בבעלותו. כל מי שסעד באלומה לאורך השנים יכול להעיד שיש בה מאפיינים שגם אחרי שנים של פעילות נשארים ללא שינוי, וזה לא במקרה: אווירה אלגנטית, התנהלות שקטה, וגם מוזיקה טובה הם רק חלק מעולם הערכים של עלאא. "מסעדת הביסטרו הגלילית" כפי שהיא מכונה (הרבה לפני שהביטוי נשחק) קוצרת גם היום ביקורות מעולות מהסועדים כוכבים 4.5 ושומרת על ממוצע מרשים של בדירוג הגולשים בגוגל. את אלומה מנהל סויטאת במקביל למיזם אחר שלו, רשת הגלידריות בוזה (בערבית , גלידה), מיזם שהתחיל לפני עשר שנים بوظه יחד עם אדם זיו מקיבוץ סאסא. המיזם החל מגלידריה אחת ליד הכיכר המרכזית של תרשיחא, וכוללת כיום שבעה סניפים. , נולד וגדל בכפר תרשיחא 40 הוא בן ומתגורר בה גם היום. במקצועו מנהל חשבונות, נשוי לראשה (לשעבר הווארי, משפחתה מחזיקה את "מרקט זול הווארי" המפורסם), והשניים הורים לילד בן ארבע ומצפים לילד נוסף. כשהחל לעבוד באלומה כברמן, המקום היה בבעלות הזוג אילן ואלפא פרי, שגרו באותה תקופה בקיבוץ יחיעם. כיום הם גרים במרכז הארץ, אך לרגל המעבר הוזמנו על ידי עלאא לארוחת פרידה מהמיקום המיתולוגי. "היה ממש כיף ומרגש שהם באו", הוא מספר. "כולנו היינו עם דמעות בעיניים. הם התרגשו שהמוסד הקולינרי עובר למקום חדש. ובכלל, כל גיל ההתבגרות שלי והחיים שלי הם סביב המקום הזה. אלומה זה אני ואני זה אלומה. אני אוהב לארח, כיף לי להסתכל על אנשים מהצד ולראות אותם אוכלים. להיות מסעדן בארץ זה לא קל, וצריך לאהוב את זה". כל עבודה נתפסת כמשהו זמני. 17 בגיל עלאא סויטאת, הבעלים של מסעדת אלומה המיתולוגית, מספר על העתקת המיקום שנה, ומדבר 25 אחרי על גלידה בוזה שלו, דו קיום, סוד ההצלחה ומלון הבוטיק הראשון שיקים בתרשיחא 2023 יולי 353 גיליון | | 10

RkJQdWJsaXNoZXIy MjgzNzA=