א-לה גוש - גיליון 705

מגזין  גבינות שכדאי לזוז לכבוד שבועות: סיפוריהן של ארבע מחלבות בוטיק מהאזור "צריך להבין מה עושים. חלב יכול להיות שונה מדיר לדיר, מעונה לעונה, מיום ליום" מחלבת שירת רועים בקיבוץ לוטם )61 את מחלבת שירת רועים הקימה מיכל מור מלמד ( , והיא מנהלת אותה עד היום. מיכל נשואה 2008 בשנת למיקי, השניים גרים בכפר קיש, ויש להם שתי בנות וחמישה נכדים. מיכל היא גבנית המחלבה ויצרנית 22 ארטיזנלית, כלומר מקפידה על עבודת יד. בעבר הייתה שנה קלינאית תקשורת, ועסקה כתחביב במצנחי רחיפה. אל עולם הגבינות נחשפה באופן אקראי באחת הפעמים עם קבוצת מרחפי מצנחים, 2005 בהן טסה לשוויץ בשנת הקימה את המחלבה 2008 ומאז התאהבה בתחום. בשנת את חנות המחלבה בכפר 2009 בקיבוץ רשפים, ובשנת קיש. לאחר תשע שנים העבירה את המחלבה ואת חנות המחלבה לקיבוץ לוטם, ובצמוד להם הוקם גם מרכז המבקרים של המקום, בשם "בית לגבינות". במחלבה מייצרים גבינות מחלב צאן, עיזים וכבשים, בשיטות מסורתיות, ללא חומרי שימור או ציפויי שעווה. נסענו לרחף קבוצה של שלושה מרחפים 2005 "בקיץ בשוויץ וירד גשם", מספרת מיכל. "בגלל הגשם לא ניתן היה לרחף, אז חבר הציע שאם אי אפשר לטוס, לפחות נעלה לאלפים לראות איך עושים גבינות. זו הייתה חוויה . ומשם 'תודה שהתעקשת'מטורפת. יכולתי רק להגיד לו זה נולד. בהתחלה למדתי קורס חלב ברופין ועבדתי בכמה מחלבות בהתנדבות במקביל לעבודתי כקלינאית תקשורת. בהמשך נסעתי לשוויץ לשני קייצים ועבדתי גם שם במחלבות. זו הייתה ההתחלה. עברתי מהמרכז לכפר פתחתי את המחלבה ברשפים. בהמשך 2008 קיש, ובינואר עברנו 2017 הייתי באירופה במספר השתלמויות, ובללוטם, שם כבר בניתי את המחלבה על סמך הניסיון שירת רועים ייצגה את 2018 הרב שצברתי. בנובמבר World Cheese ישראל באליפות העולם לגבינות בברגן ( ). זו הייתה פריצת דרך לא רק עבורנו אלא גם Awards עבור ישראל, שעד אז בכלל לא יוצגה בתחרות". בהמשך, הוזמנה מיכל להיות שופטת בתחרות, וכיום היא משמשת כשופטת בינלאומית באליפויות ותחרויות בכל העולם, וגם מלמדת בארץ ובחו"ל. בנוסף היא חברת כבוד בגילדת הגבנים העולמית על שם סינט אוגוזון, ובאיגוד הגבנים של סינט מור דה טוריין בצרפת. בהמשך השתתפה שירת רועים בעוד מספר תחרויות ואליפויות בארץ ובעולם וכיום מתגאה המחלבה בתשע מדליות בינלאומיות וחמש ישראליות. מאיפה השם "שירת רועים"? "שחיפשתי מקום להקים את המחלבה. הסתכלתי במקורות ובכל מיני ספרים, ואז הגיע אליי הרעיון". מה הדבר המרכזי שמאפיין את המחלבה? "אנחנו מקפידים על רמה גבוהה של ייצור ודיוק בהכנה, ובעיקר שמים דגש על ההבנה לעומק של התהליך ולמה עושים כל דבר. זה בעיקר האופי, הדייקנות, לא לעגל פינות. אני גם מלמדת את זה בקורס לגבנים. ייצור מדוייק הוא המפתח. בשביל לעבוד נכון צריך להבין את מה שעושים, ובהתאם לכך מה צריך לשנות בכל מצב כדי להגיע לתוצאות. לדוגמה חלב יכול להיות שונה מדיר לדיר, מעונה לעונה, מיום ליום. אנחנו מייצרים גבינות רק מחלב עיזים וחלב כבשים, ומנסים להגיע לכמה שיותר . מיקי עוזר במחלבה ומטפל בדברים 24 סוגים. כיום יש לנו תחזוקתיים טכניים. במקום שלנו יש את החלק של הייצור והחלק המארח. בחלק המארח בנינו קירות שקופים שניתן יהיה לראות את חדר הייצור מבחוץ. בפנים אנו שומרים על ניקיון וחיטוי המקום. ויש גם חלון לאחד מחדרי ההבשלה. כולם מוזמנים להגיע". גבינה של שירת רועים • צילום: אסף קרלה חושבים ירוק למען איכות הסביבה 2023 2023 במאי 18 30

RkJQdWJsaXNoZXIy MjgzNzA=