מחלבת דוגמא במושב עמקה מחלבת דוגמא היא מחלבה משפחתית במושב עמקה הקיימת שנה, וממוקמת בסמוך לביתם של עזריאל ויעל דוגמא, 18 מזה ) במקור 57 ), בן המושב, ויעל ( 62 בעלי המקום. עזריאל ( מנהריה, קבעו את ביתם במושב לאחר החתונה והמחלבה היא מפעל חייהם. עזריאל אחראי על הייצור במחלבה. יעל עובדת כמשגיחת כשרות במועצה האזורית מטה אשר, והיא האישה הראשונה בישראל בתפקיד זה. המחלבה מייצרת גבינות ומעדנים בעבודת יד מחלב בקר, בשיטות מסורתיות וללא תוספות מלאכותיות. בראשית הדרך היו לבני הזוג כמה פרות בודדות, וכיום "דוגמא" 12 זה מחלבה, רפת ומעדניה. "עזראיל ואני גרים כאן ויש לנו ילדים", מספרת יעל. "עזריאל עובד במחלבה יחד עם שלוש עובדות, הבן שלי מנהל את הרפת ובן נוסף מסייע. אני עובדת כמשגיחת כשרות. עזריאל עוסק במלאכת ייצור הגבינות. הוא אוהב מאוד את תהליך הייצור ובעבר גם למד ברופין. בהתחלה ניסה לייצר כמה גבינות בעצמו, ראה כי טוב, וכך למעשה התחיל, תוך הקפדה על שמירת הייחודיות שבעבודת היד. זו עבודה מסורתית, כמו של פעם. בעתיד אני מתכננת לפתוח כאן מרכז מבקרים. עזריאל ואני עשינו שנינו קורס תיירנות, וכרגע זה בתהליכים. אנחנו מאוד רוצים לפתוח כאן סדנאות, ביקורים לקבוצות, סיורים ברפת ועוד". מה מייחד את המחלבה? "זה נטו חלב, ממש מהרפת לפיסטור. אין תוספות. מרגישים בטעם שזה אמיתי, טרי ואיכותי. משקיעים בהכנת מגוון של שנה זה התחיל בקטן, ולאט לאט 18 גבינות, והכל מהלב. לפני גדל. אנחנו אוהבים שאנשים באים וקונים אצלינו, מגיעים למחלבה ורואים את המקום. משאירים את זה ביתי, משפחתי. עזריאל הוא בן אדם מאוד מאיר פנים, מקבל את הלקוחות עם כוס קפה, וגם הלקוחות מצידם מפרגנים, וככה כולם נהנים. עזריאל הוא למעשה בן ממשיך להוריו, היה להם משק, שהתחיל עם פרה אחת שקיבלו מהסוכנות. אחר כך הן קצת התרבו, ואנחנו קיבלנו בירושה חמש פרות. הכל כאן מאהבת היצירה וההכנה. מייצרים יום יום, עובדים מהנשמה". יעל ועזריאל דוגמא. "ממש מהרפת לפיסטור" • צילום אלירן אזולאי הכניסה למחלבת דוגמא • צילום: מאיה רביב "מקפידים על עבודת יד. חלב נטו בלי תוספות. זו עבודה מסורתית, כמו של פעם" א-לה גוש q למען איכות הסביבהחושבים ירוק עיתון ירוק 2023 במאי 18 חושבים ירוק למען איכות הסביבה 33
RkJQdWJsaXNoZXIy MjgzNzA=