א-לה גוש - גיליון 706

שיח משפחתי במטבח וסביב השולחן בתיה שהרבני בטוּב טעם / הכותבת, תושבת שכניה, נשואה ואמא לשתי בנות בוגרות. תזונאית קלינית בראייה משפחתית. בעלת תואר שני בתזונה קלינית. עוסקת בליווי אישי ומנחה קבוצות הורים בקליניקה ובזום. מרצה בפני צוותי חינוך ובני Batya496@gmail.com | 0528752787 | www.batya-shaharabany.com נוער. "ירדתי עוד קילו", אני שומעת בחטף שיחה בין שתי ּבְנות עשר. לפי העין שלי שתיהן נמצאות בגִזרת עודף משקל קל. אני שואלת את עצמי מה מניע אותן ולמה בנות בגיל כל כך צעיר מתעסקות בקילו יותר או פחות. כן. אני חיה בעולם הזה. יש טיקטוק ואינסטגרם, "משפיעניות" ו"משפיענים", אבל לפני הכול יש את הבית. הסביבה הקרובה ביותר שבה גדלים הילדים שלנו. ובסביבה הזו, לנו ההורים, יש השפעה, ואין סיבה שלא נשתמש בה לטובתם. המסרים שנעביר להם סביב משקל ודימוי גוף ישפיעו עליהם, והדרך שנתווך אותם יכולה להתממש בשתי דרכים: 1 . מודל לחיקוי - כיצד אני (כהורה) רואה את עצמי במראה, וכמה קבלה, אמפתיה או ביקורת אני מפנה לעצמי. 2 . שיחות ישירות ומסרים לא מילוליים, כמו שפת הגוף והמבט שלנו כשהוא מביט על עצמו במראה, כשהחולצה משנה שעברה צמודה עליה, או כשהם חוזרים רעבים מהחוג ויכולים לאכול כפול או פי שלושה מהכמות שאנחנו אוכלים. השפעת גומלין מחקרים לאורך השנים מראים שהלחץ להיות רזה תורם לאי-שביעות רצון מהגוף, ואי-שביעות הרצון מהגוף מהווה גורם סיכון משמעותי להפרעות אכילה. על כך ועל הטיפול המומלץ בעודף משקל והשמנה בילדים, דיברתי במסגרת . הצגתי PAN Israel ורנל קלאב בארגון רופאים לתזונה'הז את המחקר שביצעתי במסגרת התואר השני שלי, ואת המאמר המדעי שפורסם בעקבותיו. לפי המשובים שקיבלתי, זה היה מעניין, וגם אתם מוזמנים להקשיב או לקרוא בקישור כאן: https://pan-il.org/blog/journal-club/disordered- /eating-in-children \ טַעַם מְחַבֵּר הרצון לשלֵב טעמים ורצונות ולהתחשב בכולם, מאתגר במיוחד כאשר תחת אותה קורת גג גרים א.נשים וילדים עם העדפות שונות. גם אצלנו בבית חיים צמחונים לצד אוכלי בשר, והנה לכם רעיון לארוחה מאוזנת שמכילה חלבון, ירק ופחמימה מדגן מלא, ונותנת מענה לכולם. 1 . מכינים בסיר אחד משותף – בדוגמה שכאן: פסטה כוסמין ברוטב עגבניות שכולם אוהבים. 2 . בסיר שני מכינים חומרי גלם משותפים: למשל, בצל וקישואים, ומקפיצים בשמן זית עם תבלינים (מלח, כורכום, פפריקה מתוקה, פלפל שחור). 3 . מעבירים חצי מהכמות לסיר נוסף, ומוסיפים טופו מפורר - מנת חלבון איכותית לצמחונים/ טבעונים. מוסיפים כף שטוחה שמן זית (כי הטופו נטול שומן) ותבלינים לפי הטעם. 4 . לסיר שנותרה בו מחצית מכמות הבצל והקישואים מוסיפים רצועות עוף/ הודו טחון טרי ומקפיצים (אין צורך בתוספת שמן). כולם מרוצים. מקסימום שעה הכנה, כולל ניקיון בתיאבון בשבח האיזון חושבים ירוק למען איכות הסביבה 2023 ביוני 22 24

RkJQdWJsaXNoZXIy MjgzNzA=