שיח משפחתי במטבח וסביב השולחן בתיה שהרבני בטוּב טעם / הכותבת, תושבת שכניה, נשואה ואמא לשתי בנות בוגרות. תזונאית קלינית בראייה משפחתית. בעלת תואר שני בתזונה קלינית. עוסקת בליווי אישי ומנחה קבוצות הורים בקליניקה ובזום. מרצה בפני צוותי חינוך ובני Batya496@gmail.com | 0528752787 | www.batya-shaharabany.com נוער. הוא קריספי מבחוץ, רך מבפנים, טעמו מעט מלוח יפס לנחשק 'והמרקם שמנוני - כל אלה הופכים את הצ כל כך. השילוב בין השומן והמלח גורם לנו לרצות ממנו עוד ועוד. עם זאת, כולנו יודעים שכדאי להפחית במזון מטוגן, לשים לב לצריכת המלח (נתרן) ולהעדיף פחות מזון מתועש ומעובד. דברים שתשמחו לגלות עליו: 5 אז הנה . הדרך המוצלחת והבריאה ביותר להכין צ'יפס היא בתנור 1 הביתי בדומה לכל סוג מזון, גם כאן ההמלצה היא להשתמש בחומרי גלם איכותיים. ההכנה בבית מאפשרת לנו להחליט איזו כמות רצויה לנו, לבחור את המוצרים שבהם נעשה שימוש ואת מה שנרצה להוסיף. איך מכינים? בוחרים תפו"א טרי ללא ניצנים (הניצנים מעידים על כך שתפוח האדמה אינו טרי ועל היווצרות ימיקס או בחיתוך ידני 'רעלנים). חותכים לרצועות במג (תעסוקה טובה לילדים), ומערבבים עם מלח ושמן זית - יפס טעים 'בכמות סבירה שתעטוף את הרצועות, תבטיח צ .airfry ותחסוך את הטיגון. מכניסים לתנור או ל- . טיגון בבית 2 יפס שמטוגן בשמן עמוק, עדיף 'אם בכל זאת מעוניינים בצ לטגן בבית, מתפוחי אדמה שקנינו וחתכנו. החסרונות הם: התעסקות עם לכלוך ושומניות ושימוש בכמות גדולה של שמן מזוכך. יש אפשרות לטיגון בשמן זית, אך היא פחות ריאלית בשל מחירו. . צ'יפס קנוי בשקיות קפואות - הכנה בבית 3 יפס קפוא כדאי לעיין היטב ברשימת 'כאשר קונים צ יפס הקפוא כבר מכיל שמן ומלח, 'המרכיבים. שימו לב: הצ כך שאם נטגן אותו בבית המשמעות תהיה מנה נוספת של שמן. גם אם נכניס לתנור בלי שהוספנו עוד שמן, חשוב לדעת שמקור השמן הצמחי יכול להיות גם שמן דקלים (לעיתים מצוין במפורש שהשימוש הוא בשמן דקלים). זהו שמן צמחי שאומנם אינו מכיל כולסטרול אך הוא שומן רווי. שמן הדקלים זול ועמיד בטמפרטורות גבוהות, ולכן השימוש בו נפוץ בתעשיית המזון. צריכה גבוהה של שומן רווי, גם אם מקורו מהצומח, מקושרת לעלייה בסיכון למחלות לב וכלי דם. יפס קפוא שקניתם יכיל לעיתים גם תוספות כמו 'צ דקסטרוזה ומייצבים, המעידים על כך שזהו מוצר תעשייתי שרחוק מחומרי הגלם הטבעיים. . צ'יפס קנוי במסעדות ובדוכני מזון מהיר 4 בהמשך לסיבות שתוארו לעיל, כדאי להמעיט ככל יפס הקפוא 'האפשר בחלופה זו. ייתכן שהם משתמשים בצ (שכאמור מכיל כבר שומן, מלח ותוספים, ומטוגן שוב בשמן עמוק). אין לנו מידע כמה פעמים מִחזרו את השמן לטיגון. שמן הטיגון מגיע לטמפרטורות גבוהות שבהן קצב ההתחמצנות שלו גובר באופן משמעותי. שימוש חוזר בשמן מחומצן המכיל חומרים מזיקים עלול לגרום יפס בחוץ, כדאי 'לנזקים בריאותיים. אם בכל זאת קונים צ להזמין מנה קטנה (ולא להתפתות להגדיל את המנה בכמה שקלים) או להזמין צלחת אחת למספר סועדים. . חטיפי צ'יפס 5 ההמלצה היא להפחית בצריכתם, מפני שהם מכילים כמות גבוהה של נתרן (מלח) ושומן. אם בכל זאת בוחרים לקנות חטיף מסוג זה, עדיף לבחור את אלו שהמרכיבים שלהם נמצאים במטבח הביתי: תפוח אדמה, שמן ומלח. חומרים שאינם מוכרים לנו, כגון: חומר משמר, מייצבים, מתחלבים ועוד, מעידים על מוצר "אולטרה מעובד" שעדיף לא לצרוך. לסיכום: באופן כללי רצוי להפחית בטיגון ובמאכלים עתירי שומן ומלח, אך כמאכל אהוב על ילדים ומבוגרים, אפשר יפס מידי פעם בתפריט היומי. רצוי להכינו 'לשלב את הצ בתנור בבית, מחומרי הגלם שאנחנו בוחרים, ולהפחית את צריכתו בחוץ. יפס כחלק מהארוחה, לצד חלבון 'בכל מקרה, כדאי לשלב צ וירק, ולא כמנה בלעדית. לכבוד יום הצ'יפס הבינלאומי שהתקיים בשבוע שעבר, להלן: דברים שתשמחו לגלות על צ'יפס 5 חושבים ירוק למען איכות הסביבה 2023 ביולי 20 16
RkJQdWJsaXNoZXIy MjgzNzA=