א-לה גוש - גיליון 710

שיח משפחתי במטבח וסביב השולחן בתיה שהרבני בטוּב טעם / הכותבת, תושבת שכניה, נשואה ואמא לשתי בנות בוגרות. תזונאית קלינית בראייה משפחתית. בעלת תואר שני בתזונה קלינית. עוסקת בליווי אישי ומנחה קבוצות הורים בקליניקה ובזום. מרצה בפני צוותי חינוך ובני Batya496@gmail.com | 0528752787 | www.batya-shaharabany.com נוער. אין מי שלא רוצה להמתיק את התקופה הקשה הזו - גם בבשורות טובות ומשמחות וגם באופן מוחשי - באמצעות האכילה. מאפים מתוקים ומרקם רך הם בראש רשימת המועדפים, ולא סתם: הרּכות המתמוססת בפה והטעם המתוק מעניקים סוג של נחמה, גם אם רק לרגע. הרצון למתוק הוא צורך מולד, ועדות לכך הוא טעמו המתקתק של חלב אם. עם השנים אנו מתרגלים לטעמים מתוקים עזים יותר. מזונות ומשקאות בתעשייה מכילים לעיתים, בנוסף לכמויות סוכר גבוהות, גם מלח או חומצת מאכל. למה להוסיף מלח או חומצה למזונות ולמשקאות מתוקים? תשאלו. כדי לשלב טעמים, להעצים את הטעם המתוק, וגם כדי לאפשר תוספת של עוד ועוד סוכר, שלאורך זמן יגרום לנו לרצות עוד ממנו. בהכנה ביתית, לעומת זאת, אנו יכולים לשלוט בכמות הסוכר שנוסיף. ויש גם בשורה טובה: החֵך שלנו יכול להתרגל לטעם מתון, אם נרגיל אותו לכך. לכן, דווקא בימים אלו, שיש נטייה מוגברת לאכילה פחות מאוזנת ולצריכת מזונות תעשייתיים וחטיפים המכילים כמויות גבוהות של מלח, סוכר ושומן, כדאי לנסות עד כמה שניתן - להכין בבית ולקנות פחות מזון מעובד. ההכנה הביתית יכולה לעזור לנו לצאת להפוגה קצרה משטף החדשות, להחזיר לנו תחושת שליטה כלשהי, ואולי גם לאפשר לנו ליהנות מעשייה ויצירה. מצרפת מתכון לגרסת בראוניז (חּומיֹות) עם טוויסט מיוחד בהכנה ביתית: יפים, טעימים, עסיסיים ומכילים מרכיבים שמעלים את הערך התזונתי - מבלי לפגוע בטעם המיוחד והשוקולדי. בראוניז הם חומיות, הקרויות כך על שום צבען החום שמקורו בקקאו ובשוקולד, ומרכיביהן העיקריים הם שוקולד, חמאה, ביצים ומעט קמח. במתכון שבחרתי להציע כאן יש כמה שדרוגים חשובים: - במקום קמח לבן - קמח מלא או קמח כוסמין, המעשירים בסיבים תזונתיים, ויטמינים ומינרלים. - כמויות מופחתות של סוכר וחמאה. - שוקולד מריר במקום שוקולד לבן או שוקולד חלב. - תוספת של גבינה ויוגורט, המעשירים בחלבון ובסידן. התוצאה גם טעימה וגם משודרגת. ריבוע-שניים של בראוניז יהוו תחליף יותר בריא לעומת עוגה/ עוגיות/ חטיף - קנויים. חוּמיוֹת או לא להיות לתערובת השוקולד גרם שוקולד מריר 200 כוס סוכר 1/2 מ"ל) 150( 3% גביע יוגורט 1 גרם חמאה 100 ביצים 3 כוס קמח מלא או קמח כוסמין 1/2 גרם קורנפלור) 80 (ניתן להמיר ב 80% כפית אבקת אפייה 1 לתערובת הגבינה חצי גביע + 5% גרם גבינה לבנה 300 )15% או 9%( שמנת חמוצה 5% גרם גבינה לבנה 400 : או ביצה 1 כפית תמצית וניל 1 כפות קורנפלור 2 כוס אבקת סוכר 1/3 אופן ההכנה ומשמנים תבנית פיירקס 1600- מחממים תנור ל .X 30 20 מלבנית בגודל תערובת השוקולד בסיר בינוני ממיסים חמאה, שוקולד וסוכר. מצננים כמה דקות ואחר כך מוסיפים את שאר המרכיבים בהדרגה ומערבבים. תערובת הגבינה בקערה נפרדת מערבבים את כל המרכיבים. בתבנית 1/3 מתערובת השוקולד (משאירים 2/3 יוצקים מהתערובת בצד). מעל יוצקים את כל תערובת הגבינה. בעזרת כף יוצקים בתלוליות את תערובת השוקולד שנותרה. (ניתן גם להיעזר בשקית זילוף ולזלף פסים לאורך ולרוחב). בעזרת קיסם או שיפוד יוצרים דוגמאות שיש (כמו בצילום). דקות עד להתייצבות,. ניתן 40-30- אופים כ לנעוץ קיסם ולבדוק שיוצא עם פירורים לחים. אחרי שמצטנן חותכים לריבועים. מאחסנים בקופסה סגורה במקרר. נשאר טרי כמה ימים. צילום: משי שהרבני מתכון לבראוניז שוקולד-גבינה חושבים ירוק למען איכות הסביבה 2023 בדצמבר 28 24

RkJQdWJsaXNoZXIy MjgzNzA=