א-לה כפר | עיתון כפר ורדים והסביבה | גיליון מספר 233 - מרץ 2014 - page 20

20
גיליון 332מרץ4102
|
|
מתכון
כשהמנגולדפוגשפפאיה
שייק ירוקשהואארוחה. מתכון אביבי צמחוני וגמיש, מהשדה ומהמטע
האביב הגיע והכל ירוק ופורח.
מבחינה תזונתית זהו הזמן המתאים
לניקוי פנימי לגוף
באמצעותתזונה, לשחרר אתהרע
-
לים והעומסים המיותרים שהצטברו
לנו בחורף.
יש גישות רבות ומספר שיטות ני
-
קוי, וכל אחת טובה ומתאימה לאנ
-
שים שונים. חשוב להבין כי מומלץ
להיות פנויים ומוכנים לתהליך כזה
של ניקוי רעלים, מאחר שיכולות
להיותתופעותלוואי כמו כאבי ראש
ועייפות, ויחד עם הניקוי הפיזי מש
-
תחררים גם הרבה עניינים נפשיים.
אני ממליצה לעשות ניקוי כזה, לפ
-
חות בפעם הראשונה, בהנחיה של
תזונאי או מטפל כדי למקסם את
התוצאות ולהיות עטופים ומוגנים.
יש היום בשוק הרבה סדנאות שמת
-
מקדותבכך, כמו צומי מיצים.
אני, למשל, לא ממש פנויה כרגע
לניקוי כזה, ובטחגםרביםמכםלא...
אז מה כן אפשר לעשות שמשתלב
בקלותעםהיומיום?
שייק ירוקמרענן!
מנקה, מזין, מרגיע וגםטעים!
באופן כללי ניתן לשים בשייק כל
עלה ירוק שנראה לכם אכיל. אני
הכי אוהבת ללקט בחצר ולשלב עם
פירות וסופר פודס. כמובן שאפשר
לקנות בחנות טבע (בעלים הירוקים
ממשכדאי אורגני).
הירוקים והעלים מסייעים לניקוי
הגוף ושמירה על פעילות סדירה של
העיכול, הם בעלי ערך קלורי נמוך
ומכילים ויטמינים ומינרלים רבים,
ג
, סידן, ברזל, מ
C
ו-
E
כגון ויטמין
נזיום, אשלגן ועוד.
חגית לידרור
הכותבתבמזווההביתי שלה
הכותבתעוסקתבבישול אוכל בריא ומעבירהסדנאותבישול צמחוני. 4884646-250 ,
המתכון
המרכיבים:
צרורעלים ירוקיםמגוון: סלרי (גבעול ועלים),
חסה, תרד, מנגולד, קייל (כרוב עלים), חובי
-
זה, סירפד וכו' (ישהמוסיפים פטרוזיליה, אני
פחות אוהבת את הטעם שלה בשייק, אבל זה
ממשאישי).
פירות העונה: בננה, תפוח, אגס, תות, תפוז,
מלון, פפאיה, או כל שילוב פירות שבא לכם
טוב.
אני אוהבתבננה ותפוחלרוב.
מומלץ וטעים להוסיף חצי אבוקדו לקבלת
מרקםקציפתי יותר.
4-2 תמרים לפי רמת המתיקות שאתם
אוהבים.
: גוג'י ברי,
super food
אני מוסיפה קצת
זרעי צ'יה, פולי קקאו, זרעי המפ, שמן קוקוס
וספירולינה (לאתמידאתכולם יחד! לפי מצב
הרוח..).
אפשר להוסיף חופן אגוזיםאו אגוזי קשיו.
מים.
אפשר להוסיף קרחלמי שאוהב קר.
ההכנה:
לשטוף אתהירוקיםהיטב מכל מיני חרקים.
לטחון בבלנדר אתהכל ולהוסיף מים בהדרגה
(רקעדלרמהשכלהמרכיביםנטחניםטוב, לא
להציף!).
לטעום ולתקן טעמים (ע"י הוספת תמרים\
בננות\ פרי וכו), עד שזהבאמתטעיםלכם.
לשתותלרוויה!
מומלץ להתחיל את היום עם כוס כזו, את
השאר אפשר לקחת איתכם למקום העבודה
בבקבוק ולהמשיך לשתותעד שנמאס.
זהשייקשהואממשארוחה!
א.ת. תפן, בניין נוף(ביציאהלכרמיאל), טל. 2061858-40שעותפתיחה: א'-ה' 00:7-00:91, שישי 00:7-00:31
פיצות
בהזמנה,
הכנה
במקום
קפה, מאפים, כריכיםסלטים, שתיה
מוצרי חלב, חטיפים, סיגריות, עיתוניםועוד
והכי חשוב:
השירותהחם, היחסהאישי והסנדביצ'יםהמדהימיםשלחני
מכירה בהקפה
למשרדים וחברות
חג אביב שמח!
האביב
גיליון
1...,21,22,23,24,25,26,27,28,29,30 10,11,12,13,14,15,16,17,18,19,...48