Table of Contents Table of Contents
Next Page  22 / 48 Previous Page
Information
Show Menu
Next Page 22 / 48 Previous Page
Page Background

22

2016

אפריל

261

גיליון

|

|

\איתן כץ

יצא לאכול

להתביית על הנתח המושלם

התפריט של מסעדת רק אנטרקוט בנהריה כולל אפשרות

בחירה של מנה עיקרית אחת בלבד. וזו בחירה מצוינת

איזה מתנת שחרור טובה

יותר יכולה להיות מאשר

ארוחת אנטרקוט עם האבא

החטיאר בשבוע שבו נפרדתי

מהסדיר?

מסעדת השף "רק אנטר

מ

קוט" של ערן חי בטוב (אש

מ

כרה, זה שם המשפחה שלו)

במלון "סי לייף" בנהריה

סיפקה לי את סטייק השחרור

המושלם, אחרי שלוש שנים

של שניצלים ועוף של מטבחי

צה"ל הלא כל כך משובחים.

נכנסנו דרך המלון המחודש

והמרשים לאזור המסעדה,

שיושבת על מרפסת מעל

בריכת המלון ומשקיפה אל

חופי נהריה השקטים. קונס

מ

פט המסעדה חדש בישראל.

אורגד רונן, תושב כפר ורדים

ומנכ"ל המלון, ייבא אותה

ממסעדה בפריז, והתפריט

שלה כולל מנה עיקרית אחת

בלבד שאני מאמין שכולכם

כבר הבנתם מהי. האמת, כיף

גדול שלא צריך להתחיל לה

מ

תלבט, להתחרט ולהתחלק.

סטייק אנטרקוט משובח ודי,

ואם רוצים משהו אחר, לכו

למקום אחר.

כדי שבכל זאת תהיה חוויית

התלבטות, במנות הראשונות

יש שתי אופציות של סלטים

(עלים ירוקים עם עגבניות

שרי ואגוזי קשיו ברוטב וינג

מ

רוט, או סלט ישראלי) שמגי

מ

עים עם פוקצ'ה טרייה שנא

מ

פית במקום. בכנות, לא אוהב

ירקות, אבל אבא נהנה מאוד

משני סוגי הסלטים שנחתכו

מירקות טריים וטעימים ועם

רטבים נהדרים ועשירים. אני

ירדתי על פוקצ'ה אוורירית

וחמה ישר מהתנור, עם שני

מטבלים מעולים (טפנד עגב

מ

ניות ותערובת עשבי תיבול).

300 .

ואז הגיעה העיקרית

גרם של סטייק אנטרקוט,

ללא ספק מהמעולים שטע

מ

מתי, וטעמתי לא מעט. רונן

וחי בטוב מספרים שלפני

הפתיחה דגמו נתחי אנט

מ

ספקים שונים

20-

רקוט מ

ברחבי הארץ, עד שהתבייתו

על הנתח המושלם. אני הז

מ

מנתי מדיום וול, אבא מדיום

(כוותיק במדור הזה הוא כנ

מ

ראה מחויב לפוזה) ולשנינו

הבשר הגיע בדיוק במידה

האהובה והטעימה לכל אחד.

הסטייק מגיע עם שני רוט

מ

בים, צ'ימיצ'ורי וציר בקר עם

יין אדום, ושניהם מצוינים.

הלכתי עם המלצת השף,

לחתוך ביס ולטבול באחד

הרוטבים, ואני מצטרף בחום

להמלצה. את הסטייק מלווה

צ'יפס סלייסים פריך, בתבלון

מקסיקני ופשוט מעולה. כל

התענוג הזה עד כאן יעלה

שקלים. הסלטים,

119

לכם

הפוקאצ'ות והצ'יפס ימשיכו

להגיע כל עוד תחפצו בכך,

אבל עשו לעצמכם טובה ות

מ

שאירו מקום לאנטרקוט.

אם רק תרצו תוכלו להוסיף

לחגיגה כוס יין ממבחר יק

מ

בים. אבא שתה עם אורגד יין

אדום של יקב שילה, וסיים

כמו ילד טוב גם את הכוסית

השנייה.

אחרי כל זה הגיע שלב

הקינוחים. שלושה קינוחים

יפהפיים, מיוחדים וטעימים

להפליא נחתו על השולחן:

אפוגטו, שזה כדור גלידה

טובל ברוטב אספרסו, יער

גלילי מתוק – שילוב מופלא

של תות שדה, גלידה קרם

קפה ועוד, וסבלה לימון ברו

מ

טב פסיפלורה.

נהנינו משירות אדיב ומ

מ

קצועי (תודה, ספיר), אוויר

נעים של ים ואפילו רחש

הגלים מגיע למסעדה. חוויה

טעימה ומהנה, ואם זה לא

היה אבא – אפילו רומנטית.

והצמחוניים? יכולים לחכות

על שפת הים עד שהמבינים

מסיימים לאכול.

* הכותב ואבא שלו היו אור

מ

חי המסעדה

ומחודש

חדיש

חדש

מסעדת קונספט

המנה העיקרית ברק אנטרקוט. לא

צריך להתלבט, להתחרט ולהתחלק

נהריה, פתוח

75

, עלייה

SEALIFE

רק אנטרקוט, במלון

04-6390900 ,

עד חצות

19-

בימים א-ה מ

13:00-7:00

, שישי

18:00-7:00 '

שעות פתיחה: א'-ה

04-8581602 .

א.ת. תפן, בניין נוף (ביציאה לכרמיאל), טל

חדש!

חומוס ביתי

בצלחת/

פיתה

קפה, מאפים ופיצות, כריכים, סלטים, שתייה

מוצרי חלב, חטיפים, סיגריות, עיתונים ועוד

והכי חשוב:

השירות החם, היחס האישי והסנדביצ'ים המדהימים של חני

מכירה בהקפה

למשרדים וחברות