Table of Contents Table of Contents
Next Page  28 / 48 Previous Page
Information
Show Menu
Next Page 28 / 48 Previous Page
Page Background

28

2016

יוני

264

גיליון

|

|

\אייל כץ

יצא לאכול

Smart

fit

www.smartfit.co.il

תפן,

3

דולב

| 052-5680138 ,04-6229537

נועה

תכנית אימונים אישית לחיזוק הגוף ושיפור היציבה

דקות

20-

אימון שבועי קצר, ממוקד ואפקטיבי של כ

מתאים גם לסובלים מבעיות בריאות

אופני כושר משוכללים לאימון כושר אירובי

ליווי צמוד של ד"ר נועה וייס, כירופרקטית, ושל שלומית בוגנים זמיר, פיזיותרפיסטית

מחכים לראותכם!

לפעמים כל מה שאתה

מחפש זו ארוחה הגונה במ

י

חיר סביר, שעשויה נכון,

מחומרים איכותיים, ומוגשת

במקום שהוא לא מסעדת פאר

אבל גם לא מסעדת פועלים.

בקיצור, ביסטרו. ואם הארו

י

חה הזו מזמנת גם שתיים

שלוש הפתעות ושיאים, אז

בכלל שיחקת אותה.

זהו בדיוק המענה שנותן

"ביסטרו אוליבו" של השף

שאדי בשארה, שבין השאר

שימש כשף של מסעדת אל

י

באבור. זוהי המסעדה הרא

י

שונה בבעלותו, והכיוון הוא

איטלקי ים תיכוני.

מפתיע, אבל למרות הפי

י

תוח המסחרי המואץ של

ירכא, מבחינה קולינרית היא

התחדשה בעוד מסעדות מז

י

רחיות, חומוסיות ורשתות

מזון מהיר. ביסטרו אוליבו

אם כן הוא הניסיון הראשון

להביא לירכא מסעדה קצת

יותר מתוחכמת.

המסעדה ממוקמת בלב

האזור המסחרי, ממש מול

קניון כנעאן, כחלק משו

י

רת חנויות הפונה אל הרחוב

הראשי, כשבחזיתן מרפ

י

סת רחבה ומוגבהת הצופה

אל הנוף האורבני של ירכא

ומאחוריו מרחבים והרים

גליליים. אפשר לשבת בחלל

המרווח לשולחן עם מפה

משובצת ולצפות במטבח

הפתוח ובטאבון העצים שבו

מכין שאדי חלק נכבד מה

י

מאכלים. אנחנו ישבנו במר

י

פסת, גם בגלל געגועים לנוף

אורבני, ובעיקר בגלל שחלק

מאיתנו אוהבת לעשן בין

המנות.

התחלנו עם מבחר מנות

פתיחה שכללו טחינת עגב

י

ניות מרעננת, חומוס (טוב,

אבל לא הכרחי), חמוצים

כבושים נהדרים שמוגשים

בצנצנת זכוכית מתוקה,

חמאת עשבי תיבול (אם כבר

לחטוא, בשביל דברים כאלה)

וסלט נהדר של כרובית בט

י

חינת אגוזים עם ירקות ועש

י

בי תיבול. אל כל אלו נלווה

לחם חם וטוב שיצא היישר

מהטאבון.

כמנת ביניים קיבלנו אנ

י

לוטה בגבינה שמוגש עם

לבבות ארטישוק קלויים

כשהכל טובל בחמאת זעתר.

מנה טובה, שהיוותה הכנה

נאה לשתי המנות העיק

י

ריות. עיקרית אחת הייתה

טורטליני עגל, עם כיסוני

פסטה ממולאים בבשר שנ

י

עשה בבישול ארוך, וטובלים

בקרם רטה עם קצת במיה

ובצל שהושחם בטאבון. מנה

שמצטיינת בטעמיה ובמרק

י

מה. העיקרית הנוספת הייתה

פילה דג סלמון שמוגש לצד

עדשים שחורות וטובל ברו

י

טב טחינה. הסלמון היה

עסיסי וטעים, כשהחיבור עם

הטחינה הפתיע לטובה בזכות

הרוטב העדין שלא השת

י

לט על טעמיו של הדג. מנה

מעולה.

קינחנו בכנאפה מתוצרת

המקום, על בסיס תערובת

גבינות ברינזה וריקוטה ובמ

י

תיקות מעודנת. מנה עגולה,

גדולה ונפלאה.

סעדנו באוליבו כבר בש

י

בוע הראשון לפעילות המ

י

סעדה (שנפתחה בתחילת

חודש מאי), וזו אולי הסיבה

שהיו גם כמה פאולים קטנים

(ובהחלט נסלחים) כמו המ

י

תנה ארוכה למים ומלצרית

שמשיבה "אדום יבש" לשא

י

לה איזה יין קיבלנו.

המחירים נוחים עד נמוכים.

35-

ל

29

הראשונות נעות בין

שקלים (למעט שתי מנות

ה

), מאפים מ

48

מיוחדות ב

-

שקלים

45-

טאבון יש החל מ

למסחן

64

לספיחה כבש עד

פירות ים, והעיקריות נעות

שקלים, עם

72-

ל

49

בין

. אני בטוח

98

שתי מנות של

שגם התקלות הקטנות יחלפו

במהרה, ובסך הכל זוהי יופי

של מסעדה לסיים בה מסע

קניות ירכאי, או סתם לעצור

על הדרך לארוחה טובה במ

י

חיר שפוי.

אוליבו, מתחם דהאר סנטר

בירכא מול קניון כנעאן, פתוח

ח

עד א

10

כל השבוע מ

-

,04-9804213 ;

רון הלקוחות

054-3041342

* הכותב היה אורח המסעדה

החזית הקולינרית של ירכא

ביסטרו אוליבו מציג מטבח איטלקי ים תיכוני במחירים שפויים, והוא אופציה

נהדרת לסיום מסע קניונים בבירת השופינג של האזור

הסלמון. החיבור עם רוטב הטחינה הפתיע לטובה