Table of Contents Table of Contents
Next Page  14 / 48 Previous Page
Information
Show Menu
Next Page 14 / 48 Previous Page
Page Background

2017

פברואר

273

גיליון

|

| 14

הסמטאות

סחלב פיליפיני

הקלישאה "סמטאות קסומות" עובדת יפה בנצרת

העתיקה. יש בה לא מעט כאלה. נקיות, מטופחות, עם

גרמי מדרגות מסתוריים, פיאצות קטנות, גסטהאוסים

צבעוניים וגם ניסיונות החייאה שרק חלקם צולחים. כך,

למשל, באחת הסמטאות שאמורה לאכלס מספר בעלי

מלאכה אנחנו פוגשים בעיקר שערים סגורים. החנות

היחידה שעובדת היא "הפינה של ג'אדה", שמוגדרת

כחנות ל"תיירות, עבודות יד ובית קפה".

We make

שלט מאיר עיניים מבשר בחגיגיות

, וכמו טירון בן יומו אני שואל את המוכרת

sahleb

החייכנית אם יש, והיא כמובן עונה בחיוב. תוך כדי הכנת

הסח'לב האותנטי היא מספרת לנו באנגלית שהיא בכלל

מהפיליפינים, עבדה בחיפה, השתלטה שם על העברית

אבל אז הכירה בחור נחמד מנצרת שעובד בהפצת

משקאות. היא התחתנה איתו, עברה לנצרת, למדה ערבית

ושכחה את העברית.

הסח'לב אגב היה טעים. כלומר אחרי שהזכרתי לבחורה

החמודה שהמשקה הזה הולך עם קוקוס, ובאופן יחסי

לכזה שהוכן מאבקה. איך אומרים, זו לא חופשה אמיתית

עד שלא נפלת במלכודת תיירים אחת לפחות.

אייל כץ

מסעדת דיאנא

מסורת טעימה

את ארוחת הערב של שישי עשינו במסעדת דיאנא

המפורסמת (גילוי נאות: היינו אורחי המסעדה). האוכל

נהדר, לא פחות. פתחנו בשפע סלטים טעימים להפליא

ובכמה מתאבנים. קצרה היריעה, אבל בכל זאת כמה

מנות בולטות במיוחד: לבאנה מעולה, חומוס טוב עם

גרגרים חמים, מטבוחה מדהימה, סלט ז'רז'יר מצוין,

סלט תרד תורכי מיוחד וטעים להפליא, ספיחה עם בשר

כבש משובח, כדורי פלאפל חמים ופריכים, קובה פריך

וסלט נפלא שהורכב מעלי זעתר טריים שלמים עם

עגבניות, צנוברים ותיבול עדין – כיף גדול.

אחרי כל השפע הזה עוד התמודדנו בהנאה גדולה

עם תערובת מהגריל שכללה קבב על מקלות קינמון,

שיפודי פילה וצלעות, הכל מבשר טלה טעים ועסיסי.

פלטת הבשרים הוגשה עם אורז, מג'דרה וירקות צרובים

על הגריל, ולקרניבור כמוני הייתה זו חגיגה אמיתית,

שאקורד הסיום שלה היה כנאפה מעולה שהוגשה

לקינוח.

קהל הסועדים מורכב ממשפחות מקומיות, צעירים

בני כל המיגזרים וכמובן תיירים, בעיקר מישראל.

כמו האוכל, גם האירוח כאן הוא מסורתי. את הארוחה

מלווה מלצר מקצועי וקורקטי, והמוסיקה היא בערבית.

זה בהחלט נעים, אבל אם שואלים אותי באופן אישי

(ובאמת שלא חייבים) הייתי מכניס קצת יותר אנרגיה

ושמחה לסגנון האירוח, וסודק טיפונת את הקורקטיות.

בעל המסעדה, השף דוחול ספדי, מספר לי כי את כל

הפידיון על החומוס הוא תורם למען קורבנות המלחמה

בסוריה. זו ממש לא הפעם האחרונה במהלך החופשה

הזו בה אנחנו נתקלים בהתייחסות פעילה למלחמה הזו

ולקורבנותיה, ובכלל לשילוב של עשייה תיירותית עם

אמירה פוליטית.

לאחרונה ניסה ספדי את כוחו בהרחבת דיאנא לרשת

מסעדות (יחד עם שותפים עסקיים). הניסיון הזה לא

נגמר כל כך טוב. החדשות הטובות הן שעכשיו הוא

בעצמו נמצא כל הזמן במסעדה הוותיקה והמוכרת,

ומקדיש לה את כל מרצו. אני מניח שזו אחת הסיבות

לכך שכל מה שהוגש לנו היה עשוי בצורה מופלאה.

נצרת,

51

מסעדת דיאנא, רחוב פאולוס השישי

.04-656-0349

g

התיירות בעיר עדיין מתאוששת

מהמכה שספגה באירועי אוקטובר

. אבל דצמבר האחרון, מספרים

2000

לנו, היה כבר מוצלח במיוחד. העיר

הייתה מוצפת בתיירים מכל העולם,

ובכללם ישראלים רבים. וזה היה,

מדגישים לנו, לאורך כל החודש ולא

רק בכריסטמס ובסילבסטר

g