א-לה כפר | עיתון כפר ורדים והסביבה | גיליון מספר 226 - ספטמבר 2013 - page 44

44
גיליון 622 ספטמבר 3102
|
בן עמי מוסק
\
שם עין
איך הופכים קמח ומים ללחם? מה בין
פסיכולוגיה לאפייה?
נגה לוי הירדני משלבת בין קריירה
מקצועית בתחום הפסיכולוגיה, לבין
אהבתה לאוכל, אפייה ולחם בפרט.
היא נולדה וגדלה בירושלים, התגייסה
לצה"ל ושירתה בהנדסה קרבית. מסלולה
האקדמי נדד בין רפואה לפסיכולוגיה.
לבסוף הפסיכולוגיה ”ניצחה". כיום היא
בעלת תואר שני בפסיכולוגיה תעסוק
תית. במהלך השנים התמקצעה בגיוס,
מיון ופיתוח משאבי אנוש בתעשייה,
והובלת תהליכים אישיים וקבוצתיים
ממוקדי מטרה.
לפני כ 51 שנה עברה נגה עם משפח
תה לגור בכפר ורדים. בשנים האחרונות
חוותה משברים אישיים ובריאותיים,
איתם התמודדה באמצעות אהבתה לבי
שול ואפייה. ”זו אהבה שמקורה באבא
ז"ל", היא מספרת. ”הוא היה בשלן מעו
לה, ואמא מצידה איפשרה לי להתנסות
במטבח מגיל שש".
מתוך האהבה הזאת היא מעבירה
סדנאות של לחם שאור, כולל סדנה
בת מפגש אחד וסדנה מעמיקה יותר
בת מספר מפגשים. את בחירתה דווקא
בלחם שאור מסבירה נגה: ”אני בעצם
מורת דרך לחיבורים. בדומה לתהליך
פסיכולוגי המחבר אנשים אל עצמם, אל
תשוקותיהם ועוצמותיהם, כך גם תהליך
האפייה של לחם שאור, היוצר באמצעות
תהליך הדורש סבלנות, התמדה ואהבה
משהו חדש. השילוב בין שני החומרים
הבסיסיים קמח ומים יוצר לחם ריחני
וייחודי. מבחוץ הוא בעל קרום פריך
וקשה, ומבפנים רך ומלא בטעם. וזהו
טעם ייחודי שמעניק לו המגע והשאור
האישי של כל אופה".
הפסיכולוגיה של הלחם
השאור הוא תרבית של שמרי בר הגדלים
בתערובת של קמח ומים אשר מתפיח את
הבצק. השאור הינו הדרך הטבעית להכנת
בצק ללחם, שהיה בשימוש עוד לפני השי
מוש בשמרים תעשייתיים במאה ה-91.
נגה: ”עבורי התהליך של יצירת הלחמים
היה תהליך של חיבור לחיים שאפשר לי
החלמה, שמחה וחיבור לעצמי ולאנשים.
בסדנאות אני מארחת וחולקת את הדרך
שיצרתי עם אחרים", מספרת נגה.
למשתתפי הסדנה מעניקה נגה שרותי
”ביביסיטר" לשמירה וההזנה של השאור
האישי ליוצאים לחופשות )השאור מחייב
טיפול אישי כל 4-3 ימים(. לפרטים
.
,054-7594075
לתגובות
¸È¸È
k³ k¯ ³¶¸Éà ɴÁÈ
»· »¯¸½Çº» ³¯¸Å¸° ´¿ ¾¸¸¿° ¾ÃÉ É ¯
ɴŸÃ
³¿½µ³°
³¿º³
¼´Æ½°
³¸ÉÈ ¼¸·»À ¼¸º¸Çº ¼¸Ã¯½ ³ÃÆ
²´Á´ ¼¸¿´É¸Á É´¸Ç±¸À ¼¸Ã¸·¶ °»¶ ¸ÇÅ´½
°´È¶ ¸º³´
¸¿¶ »È ¼¸½¸³²½³ ¼¸kŸ°²¿À³´ ¸È¸¯³ À¶¸³ ¼¶³ ɴǸȳ
³ÃƳ° ³Ç¸º½
É´Ç°¶´ ¼¸²ÇȽ»
³¶½È» ¼¸²Á´½
1...,45,46,47,48,49,50,51,52,53,54 34,35,36,37,38,39,40,41,42,43,...68