Background Image
Table of Contents Table of Contents
Next Page  36 / 64 Previous Page
Information
Show Menu
Next Page 36 / 64 Previous Page
Page Background

36

גיליון 742 אפריל 5102, פסח תשע"ה

|

|

לפסח

מתכון

RAW

עוגת מוס מעולם ה-

חגית לידרור

הפעם בטעם שוקולד וקוקוס - שילוב מנצח לטעמי. והשוס -

כשר ממש לפסח, עם 4 שכבות (לפחות!).

המתכון מתאים לתבנית עגולה 62 או 82, או שתי אינגליש

קייק, או כ-02 עוגות אישיות, תלוי בגובה שבא לכם.

שכבה ראשונה - הקלתית

ק

להשרות במי ברז 2 כוסות מיקס אגוזים לא קלויים (מלך/ ש

דים/ לוז/פקאן) בין שעה ללילה.

לסנן ולטחון במעבד מזון עם:

8-6 תמרים רכים מזן בהרי (או כ-4 מג’הול)

כף אבקת קקאו משובח

שמן קוקוס או חמאת קקאו מומס בכלי עם מים חמים

כף אגבה

מעט וניל

קורט מלח

לטחון עד שיהפוך למשחתי, אבל לא מדי (אני אוהבת שנ

ר

שארות קצת חתיכות). לשטח בתבנית כמו תחתית של פאי או

עוגת גבינה.

שכבה שנייה

לטחון בפולסים במעבד מזון:

2 כוסות קוקוס יבש

כף או שתיים אגבה / מייפל

כ-5 כפות שמן קוקוס (צריך לצאת דביק מספיק כדי להתחבר,

אז להוסיף בהתאם לצורך)

אופציונלי:- להוסיף בננה.

לשטח על הקלתית.

למוס בשתי שכבות

להשרות במי ברז בין שעה ללילה 4 כוסות קשיו לא קלוי.

לסנן

לטחון חצי מהכמות בבלנדר טוב עם:

חצי כוס שמן קוקוס מומס

2/1 כוס מייפל / אגבה

וניל

קורט מלח

כ-4/3 כוס חלב שקדים/אורז/מים 

לטחון טוב עד שמתקבל מרקם משחתי ממש. אם יש צורך

להוסיף עוד נוזל כדי שייטחן יותר טוב.

לשפוך על העוגה ולהכניס לפריזר.

למוס השוקולד

אותו דבר כמו הכנת המוס הלבן, רק להוסיף כ-2/1 כוס אבקת

קקאו.

לצקת על העוגה.

(אם רוצים כמו עוגת שיש, אפשר לעשות צורות עם קיסם).

לכסות ולהכניס להקפאה לפחות ל-4 שעות.

אפשר להכין את העוגה כמה ימים לפני!

להוציא כשעה לפני ההגשה, או כמה שעות לפני ולהעביר למ

ר

קרר.

לקישוט - לפזר קוקוס, או להכין שוקולד מומס ולטפטף עם

כף, או לחתוך תותים ולסדר למעלה שכבה.

* הכי כיף: זו עוגה מאוד סלחנית והמתכון יזרום איתכם בקלות

בשינויים לפי מה שיש לכם או לפי הטעם.

www.hagitlidror.co.il ח

גית לידרור - בישולים. טיפולים. דרך חיים.