Background Image
Table of Contents Table of Contents
Next Page  28 / 48 Previous Page
Information
Show Menu
Next Page 28 / 48 Previous Page
Page Background

28

גיליון 942 מאי 5102

|

|

אוכל ומסעדות

המעדנייה דליקט שנפתחה לאחרונה בתרשיחא מצי

ו

עה ארוחות בוקר מסורתיות מרחבי אירופה, אך גאוותה

היא על הארוחות והמוצרים מתוצרת מקומית. המקום

Meaky's

נפתח על ידי חאתם טנוס, הבעלים של

בתרשיחא, וסטפן ואן-טרינן מכפר ורדים

Top View

(יחד בתמונה). כל אחד מהם בילה שנים רבות מחייו

באירופה. ינון כרמל, השף של דליקט, מגיש מלבד ארו

ו

חות בוקר גם פילה סלמון אפוי, פסטה עם סלמון מעושן

שחאתם מעשן במקום, קישים, כריכים, פלטת גבינות,

שרקוטרי - בשרים כבושים ומעושנים תוצרת בית, עו

ו

גות וקפה כמובן.

דליקט, רחוב השוק 1, מעלות תרשיחא, 0713406-40

או 5180746-450. פתוח בימים שני-שבת בשעות

00:71-00:9 (המטבח נסגר ב-00:61).

כתבה וצילמה: ליטל מאירי

מעדניית ארוחת הבוקר

לארוחת הבשרים המעו

ו

שנים במסעדת לה פמפה

צירפתי את בני איתן, חובב

בשרים נלהב. כדרכם של

צעירים קרביים ואנרגטיים

הוא ניחן ביכולת בליסה מר

ו

שימה, ולתומי סברתי שלידו

הכמויות שאני טוחן ייראו

אנושיות. ובכן, בואו נסתפק

בציון העובדה שהוא הגיע

לשובע לפניי.

אבל הכמות היא באמת לא

העניין פה. חוויית הבשרים

המעושנים במסעדה הביתית

"לה פמפה" היא חוויה של

אוכל בסיסי, איכותי וטעים,

ולא פחות מזה, חוויית אירוח

בחצר ביתם אל אילנית וערן

טבנצ'יק ממצפה הילה. הג

ו

ענו בשישי בערב והצלחנו

לגנוב דקות אחרונות של

אור יום מול הנוף הנפלא

הנשקף מהחצר. שולחנות

המסעדה ממוקמים על מר

ו

פסת דק רחבת ידיים התלויה

בנקודת תצפית מרהיבה אל

נחל כזיב, הים, ראש הנקרה

והרי לבנון. יין אדום, עראק

רימונים ולימונענע שנמזגים

לכוסות משלימים את קבלת

הפנים ומהווים הכנה ראויה

לארוחה.

מתחילים עם לחם הבית

ומטבלים, אליו מצטרפים

\אייל כץ

יצא לאכול

מרפסת הבשרים

נוף פסטורלי, אירוח משפחתי וחווית טעמים עזה של בשרים מעושנים במסעדת לה פמפה במצפה הילה

אט אט חציל בלאדי (שיצא

מהמעשנת) עם טחינה, סלט

חצילים קר, סלט קר של

פלפלים קלויים, אמפנדס

מצוינות וצ'וריסוס עסיסיות

ועזות טעם. אילנית וערן מס

ו

תובבים בין האורחים, דואגים

שדבר לא יחסר, ומספקים

הסברים לכל מי שמתעניין.

כל אלו הם הכנה לדבר

האמיתי, מנת הבשרים המ

ו

עושנים. אל השולחן מגיעה

פריז'טה רוחשת, מין מנגל

קטן ובו גחלים לוחשות שב

ו

מקום רשת מכוסה במשטח

ברזל, עליה מונחים נתחי

הבשר המעושן.

מתחילים עם פרוסות של

אנטריקוט ופקניה, שתיהן

רכות וטעימות להפליא, עם

איזון מושלם בין טעמיו של

הבשר לארומה של העשן

ועשבי התיבול. לצידם של

נתחי הבשר תפוחי אדמה

ובטטות שלמים, שיצאו אף

הם מהמעשנת. והם פשוט

נפלאים. רכים בדיוק במידה,

ולטעמם הבסיסי נוסף טעם

העשן ומיצי הבשר שניגרו

עליהם במהלך הבילוי במ

ו

עשנת. בעודנו לועסים, מציע

ערן תוספות של בשר למי

שמעוניין, ואצלנו זה כלל

פרוסות מנתח נוסף, פלדה.

אני נהניתי מהם לעילא, בעוד

הצעיר התלהב פחות וחזר אל

האנטריקוט.

כמה מילים על דרך הכנת

הבשר. בקומה התחתונה של

המעשנת תא בעירה ובו גח

ו

לים לוחשות שאליהם מוסיף

ערן עשבי תיבול, בעיקר רו

ו

זמרין וקורנית. "אסור יותר

מידי", הוא מתריע. "אם

העשן סמיך מידי זה עלול

להרוס לגמרי את הבשר".

עשן הגחלים הארומטי חודר

דרך דופן אל קומת העישון

שבה רשתות בגבהים שונים.

על הדופן עצמה כלי עם מים,

ועל הרשתות העליונות מו

ו

נחים נתחי הבשר השלמים

כמה שעות טובות. לקומות

התחתונות מכניס ערן ברגע

הנכון את החצילים, תפוחי

האדמה והבטטות.

בבוא העת מוציא ערן את

נתחי הבשר מהמעשנת,

עוטף בנייר כסף ונותן להם

לנוח קצת. או אז הוא פורס

כל נתח לפרוסות ומגיש על

הפריז'טה.

לקינוח קיבלנו תה צמחים

(מהגינה כמובן) וקינוח לב

ו

חירה, מלבי או סופלה שו

ו

קולד. ארוחה כזו עולה מחיר

קבוע של 091 שקלים לסועד,

מחיר הוגן בהחלט לחוויה

טעימה ונעימה.

lll

לה פמפה, מצפה הילה. כל

השבוע, בהזמנה מראש,

0524-253566

בשרים בלה פמפה. איזון מושלם בין טעמיו של הבשר

לארומה של העשן