

29
גיליון 942 מאי 5102
|
|
רח’ בן גוריון 51 ת.ד. 515 מעלות-תרשיחא טל. 0517799-40 פקס. 9661799-40
מרכז-אמנויות ע”ש אפטר-ברר מעלות תרשיחא
לילדים חובבי יצירה ואומנות בכיתות א'- ז'
51.7.62 – 51.8.6, ימים א-ה בשעות 00:31-00:80
יצירה חווייתית בשפע של חומרים
בסדנאות פיסול, ציור, עיצוב, בנייה, תיאטרון ועוד...
בהנחיית מורים מצוות המרכז בשילוב מד"צים
www.artsmaalot.com arts5@014.net.ilקייטנת קיץ לאומנויות
www
ציור והדפס
l
פיסול באבן
l
פיסול בחימר
יצירה בברזל,
l
תיאטרון בובות – יצירה והצגה
עץ, אבן, ספוג, בד ועוד...
ההרשמה נפתחה
מה צריך?
2 כוסות קמח
חצי שקית אבקת אפייה
כוס סוכר
כף סוכר חום
חצי כוס שמן
052 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה %23
שליש כוס חלב מרוכז ממותק
חצי כוס חלב
081 גרם) של מרשמלו בטעם וניל-תות
=
חצי שקית (שקית
1 ביצה בטמפרטורת החדר
מעט סוכר חום לפיזור על הבלילה
\ליטל מאירי
מתכון לשבועות
מרשמלו התות מעניק לעוגה טעם של תות שדה, הסוכר החום
שמפוזר מעל הופך לקרמל נוקשה ומעשיר את הטעם. בקי
ו
צור, חגיגה שלמה בפה. זו עוגה שלא תפסיקו "ליישר", נהדרת
ומיוחדת לחג שבועות אבל בהחלט לא רק. העוגה מתאימה
מאוד לאירוח, ואם תביאו אותה לארוחה שאתם מוזמנים אליה,
תהיו בטוחים שיזמינו אתכם בכל שנה.
המתכון קל להכנה ומי שמכיר אותי ואת הבלוג שלי (ליטל
א-ב של עוגה בחושה), יודע שאצלי לא עובדים קשה ואין מצ
ו
רכים נדירים. זו עוגה בחושה ללא הקצפות וללא הקרמות. הכל
מעורבב בקערה אחת ו...לתנור!
עוגת מרשמלו תות וניל חלבית
מה עושים?
חותכים את המרשמלו לחתיכות קטנות.
שוברים את הביצה בקערית קטנה או בכוס חד פעמית, מער
ו
בבים קלות ומשאירים בצד.
מפעילים תנור ל-081 מעלות.
מנפים את הקמח לקערה ומוסיפים את אבקת האפייה. מער
ו
בבים.
מוסיפים את הסוכר.
מוסיפים את החומרים הרטובים.
לערבב ולהטמיע את הכל, אך לא לערבב יותר מידי.
להוסיף את הביצה ולבסוף את חתיכות המרשמלו ולערבב אותן
לתוך הבלילה.
הבלילה מתאימה לשתי תבניות אינגליש קייק וניתן לעשות גם
עוגות קאפקייקס אישיות.
העוגה יוצאת מעט דביקה, לא להיבהל, זה המרקם שלה.
לפני הכניסה לתנור, מפזרים על הבלילה מעט סוכר חום או
סוכר קנים.
לבדוק לאחר חצי שעה בתנור אם העוגה מוכנה. מבחן המוכ
ו
נות: קיסם או שיפוד דק יוצאים יבשים.
העוגה נהדרת לאחר יום במקרר.
חג שמח