Background Image
Table of Contents Table of Contents
Next Page  28 / 48 Previous Page
Information
Show Menu
Next Page 28 / 48 Previous Page
Page Background

28

גיליון 252 אוגוסט 5102

|

|

א.ת. תפן, בניין נוף (ביציאה לכרמיאל), טל. 2061858-40 שעות פתיחה: א'-ה' 00:7-00:81, שישי 00:7-00:31

חדש!

חומוס ביתי

בצלחת/

פיתה

קפה, מאפים ופיצות, כריכים, סלטים, שתייה

מוצרי חלב, חטיפים, סיגריות, עיתונים ועוד

והכי חשוב:

השירות החם, היחס האישי והסנדביצ'ים המדהימים של חני

מכירה בהקפה

למשרדים וחברות

תיבת האוצר

הלכנו לקציצה עגלגלה ולא הזמנו המבורגר בלחמניה.

גילינו מנה מרהיבה על גבול הגורמה

\אייל כץ

יצר לאכול

קציצה בתיבה לפני נעיצת הסכין. משחררת ניחוחות כיפיים

אני אוהב את "קציצה עג

ת

לגלה". האפשרות לאכול

ארוחה איכותית ומשביעה

ק

בשכונה של ה 06-05 ש

-

לים, יחד עם האווירה הנ

ת

עימה, ההומור העצמי שלא

סותר בכלום את המחויבות

האישית של הבעלים, אלי

פלדמן, כל אלו מביאים אותי

למקום לעתים די קרובות.

הבעיה היא שלמרות הנטייה

שלי לניסיונות קולינריים,

בקציצה אני תמיד הולך על

ההמבורגרים. הם באמת טו

ת

בים, הבשר מרגיש כמו בשר

וכל המסביב כל כך נכון, עד

שהזיכרון מהפעם הקודמת

תמיד גובר על יצר ההרפ

ת

תקנות. וכך, במקום לנסות

מנות מיוחדות (שפוך, נניח)

או תוספות מגניבות (ביצה

עין על ההמבורגר), אני תמיד

הולך על הליבה: המבורגר

בלחמניה עם צ'יפס מתובל.

זה תמיד מעולה, ותמיד אני

מבטיח לעצמי שפעם אנסה

גם דברים אחרים.

אז הנה זה קרה. אלי ריע

ת

נן את תפריט המסעדה מה

שאיפשר לי לצאת בשליחות

קוראיי הנאמנים ולדגום גם

מנות אחרות. וזה השתלם.

הגענו בצהרים מהבילים

של אוגוסט. המסעדה מלאה

למדיי, ולפעמים צריך לחכות

קצת עד שהמנות מגיעות.

ההמתנה אמנם משתלמת,

אבל למי שמאוד ממהר מו

ת

מלץ לברר מראש מה משך

ההמתנה (לרוב המלצרים יע

ת

דכנו ביוזמתם). מיכל הלכה

על המנה הצמחונית, ירקות

מוקפצים בקערה מוגשים על

אורז בסמטי (אפשר גם על

סלט). זוהי מנה טובה ומש

ת

ביעה. האורז עשוי מדויק עם

אישיות עצמאית לכל גרגר,

הירקות טריים ומוקפצים

במידה והרוטב טעים. אולי

לאנשים בגילנו אפשר לשים

קצת פחות רוטב, אבל באמת

שאין תלונות. המנה חוסלה

עד תום בהנאה רבה.

אני הלכתי כמובן על בשר,

והתכבדתי במנה בשם "קצי

ת

צה בתיבה". האופרציה היא

כזו: בתוך חצי לחמניה מכי

ת

נים קן. בתחתית הקן מצע

של עגבניות, בצל וקצת פל

ת

פלים חריפים שהוקפצו על

הפלאנצ'ה, מעליהם קציצת

המבורגר 061 גר' בתיבול

קבב, ומעל הכל כיסוי של

טחינה סמיכה. כל היופי הזה

מוכנס לעוד כמה דקות שיזוף

בתנור, והתוצאה קודם כל

מרהיבה: מנה אטומה וצופנת

סוד, לחמניה מלמטה וטחינה

מוקרמת מעל, מזמינה לנעוץ

סכין ומזלג ולגלות מה בפ

ת

נים.

נעצתי. המנה משחררת ני

ת

חוחות כיפיים, וחגיגת הטע

ת

מים שמחה במיוחד. הבשר,

הטחינה האפויה, העגבניות

והבצלים המוקפצים, הע

ת

קצוצים של הפלפל החריף,

השילוב של כל אלו והלחמניה

הקריספית למחצה שמאזנת

את הכל, מצדיקים לגמרי את

ההערה שמופיעה בתפריט

ליד המנה: אין דברים כאלה.

תוסיפו לזה את העובדה שכל

ביס הוא קצת אחרת - פה יותר

פלפל חריף, שם יותר בצל,

ותקבלו חוויית פאסט פוד

שהיא על גבול הגורמה.

המנה מוגשת עם סלט יר

ת

קות טרי, שגם הוא איכותי

וניכר שנחתך ותובל במיוחד

ממש לפני ההגשה. התפרענו

גם עם מנת צ'יפס משותפת,

כי קשה לוותר על הצ'יפס

המצוין של אלי עם התיבול

המיוחד, והזמנו גם משקה

גזוז בטעמים (לימון אצלה,

תמרהינדי אצלי) שמוכן במ

ת

קום והיה שובב ומרענן.

מחירה של ארוחה זוגית כזו

הוא 241 שקלים, ומי שיוותר

על הצ'יפס והגזוז יהנה מא

ת

רוחה זוגית מלאה ומהנה

ב-301 שקלים. אין ספק,

אחת האופציות היותר מהנות

ומשתלמות באזורנו.

קציצה עגלגלה, מעונה, מרכז

המושב, פתוח א-ה 21-22, ו'

.04-9977085 ,16-12

* הכותב היה אורח המסעדה