39
גיליון 322 יולי 3102
|
המשך בעמוד הבא
נהג באקווריום
ברומא
האוטובוסים
מיושנים, רועשים, בכל עש
ש
רות הנסיעות שלנו המזגן
לא הופעל, והיה חם ולעתים
דחוס. ובכל זאת הם יעילים
ושירתו אותנו נאמנה.
לישראל יש כמובן הרבה
מה ללמוד בנושא תחבורה
ציבורית (ולא רק למימשל,
גם אנחנו, התושבים, יכולים
לשנות קצת הרגלים ולהת
ש
פנק קצת פחות), אבל דבר
אחד נראה לי פשוט מתב
ש
קש: נהגי האוטובוס עסוקים
שם רק בלנהוג. הם ספונים
בתוך אקווריום שמבודד
אותם מיתר הנוסעים ופוטר
אותם מעונש הצפיפות, אם
תרצה לדבר איתם תצטרך
לעשות אקרובטיקה קלה
כדי להציץ במרווח הקטן
שבין קיר האקווריום לשמשה
הקדמית, ונראה כי הם ממש
לא אוהבים לשמש מודיעין
(אחרי הנהג השלישי שלא
ידע, הפסקתי לשאול).
המנגנון שמאפשר זאת
הוא כרטיסיות שנרכשות
בקיוסקים או במכונות אוטו
ש
מטיות. כרטיסייה היא ל-001
דקות, ליום, שלושה ימים או
שבוע. בתוך האוטובוס מדחן,
ובנסיעה הראשונה שלך אתה
מכניס את הכרטיס ומקבל
אותו בחזרה כשתאריך הפ
ש
קיעה מוחתם עליו. עד לאותו
רגע, אתה יכול להשתמש
בתחבורה הציבורית (הכר
ש
טיס משולב ותקף גם בטראם
ובמטרו) כאוות נפשך. אם
תיתפס על ידי פקח ללא כר
ש
טיס מוחתם, תשלם קנס גבוה
מאוד.
השיטה הזו מאוד חסכונית
בזמן. האוטובוס עוצר בת
ש
חנה, עשרות אנשים עולים
עליו כהרף עין, והוא כבר
מפליג לדרכו. והנהג שלנו
אולי לא חברמן, אבל העי
ש
ניים שלו על הכביש. הוא
לא מוכר כרטיסים, לא מנקב
כרטיסיות ולא מחזירים עודף
ממכונת מטבעות (אלוהים,
עוד עובדים עם זה?).
במחשבה שנייה, השיטה
הזו אינה מתאימה לישראל.
היא חסכונית בזמן ובטי
ש
חותית יותר, אבל בלי לתת
עודף ולהחליף דאחקות עם
הנוסעים, הנהגים הרי ימותו
משעמום.
חבר מביא חבר
אני לא מתווכח. הן נאות
המדרגות הספרדיות. עוב
ש
דה: מידי יום מגיעים לשם
אלפי תיירים ופשוט יושבים
במקום, נחים, מסתכלים על
התיירים האחרים, על המז
ש
רקה שלמטה, הכנסיות שמ
ש
סביב, בתי האופנה המובילים
שליד, זוללים ערמונים חמים
ומעולים שנמכרים במחיר
מופקע ונהנים.
לא, באמת, יש עליהן, על
הספרדיות האלו. אבל בי
ש
נינו, מישהו מבין מה השוס
הגדול? מה הופך את המקום
לכזה שמושך המוני אדם?
אולי לפני הכל, זו פשוט
העובדה שיש שם המוני אדם.
הן נאות המדרגות, מרשימות
במימדיהן, מצויות במקום
מרכזי ויש מאחוריהן סי
ש
פור היסטורי סביר. אבל קח
משם את אלפי התיירים, וגם
אתה לא תבלה במקום יותר
מ-01 דקות. עם כל האווירה
שיוצרים האנשים, המקום
מהפנט, אתה מצמיד ישבנך
למדרגה שתפסת ואין לך
שום חשק להמשיך בדרכך.
המדרגות הספרדיות. תיירים באים לראות תיירים
הטאבון של טוביה
מסעדת טול
מטאבון מוסק בעץ,
בכפר האקולוגי כליל
קדירות • חרב בשרים
דגים ומנות צימחוניות
נוף מטעי זיתים והים התיכון
שעות פתיחה: שני עד חמישי 00:32-00:81
שישי, שבת וחגים 00:32-00:31
לפרטים והזמנות: ניר גבעתי
w
054-4794472