א-לה כפר | עיתון כפר ורדים והסביבה | גיליון מספר 238 - אוגוסט 2014 - page 26

26
גיליון 832 אוגוסט 4102
|
|
אוכל ומסעדות
במסעדת נוף אכלתי כבר
עשרות פעמים, אם לא למ
ט
עלה מכך. הקונספט, המב
ט
חר, הטעם הביתי והזמינות
והמהירות הופכים את “נוף”
לפיתרון המתבקש בכל פעם
ש”לא בא לבשל”, או שמת
ט
חשק לאכול משהו טוב, בלי
להמתין לאוכל, בלי לזעזע
את כרטיס האשראי וגם לא
את מאזן הקלוריות.
גם העובדה שהמקום הוא
כשר ומציע פיתרון לכולם -
חובבי בשר, צמחוניים, שו
ט
מרי משקל וילדים - הופכת
את מסעדת נוף לבחירה מו
ט
עדפת כשמדובר במשפחה או
בחבורה מגוונת עם שאיפות
גסטרונומית מנוגדות.
השיטה מוכרת ויעילה: מז
ט
נון חם למנה עיקרית, תוספות
ומרק, מזנון סלטים כאוות
נפשך, ומחיר קבוע שעומד
כיום על 73 שקלים. למנה
העיקרית יש בכל יום כמה סוגי
בשר, מנת דגים, מנה צמחונית
ומבחר תוספות חמות. המבחר
משתנה מידי יום, מכיוון של
ט
מסעדה לקוחות קבועים רבים,
בעיקר מקרב עובדי המפע
ט
לים והמשרדים שבתפן. היצע
המרקים כולל תמיד מרק צח
ולצדו מרק עשיר כמו גריסים,
עדשים פטריות וכדומה. גם
היצע הסלטים עשיר ומגוון,
וכולל סלטים מירקות חיים,
אפשרות להרכיב סלט אישי
מעלים וירקות (יש שמן זית
ומיץ לימון לתיבול), סלטים
מבושלים כמו חצילים, קי
ט
שואים או סלט מיונז, חומוס
וטחינה ועוד.
לארוחה הפעם הגע
ט
נו שלושה. זוג הורים ובתם
הצעירה, שזה עתה חזרה
ממסעות רוויי אסאדו בדרום
אמריקה ו”דווקא מתאים לי
קצת משהו מבושל ומנחם”.
כשהגענו להתלבטות בין
העיקריות, היא בחרה דווקא
בדג מושט מהתנור, וכצ’ופר
קיבלה גם מנת רביולי קטנה.
מיכל באה במצב רוח צמ
ט
חוני והלכה על הרביולי נטו
כמנה עיקרית, ואילו אני
פינקתי את עצמי במפרום,
קציצת בקר טובה עם תפוחי
אדמה. רחל, מנהלת המס
ט
עדה, הכריחה אותי לטעום
גם מהקציצות, ולמרות צל
ט
חתי העמוסה לא ויתרתי גם
על מרק אפונה עשיר (כולל
שקדי מרק!). מבחר התוספות
החמות כלל באותו יום שני
סוגי אורז, קוסקוס וירקות
מבושלים.
הסלטים שהעמסנו על המ
ט
גשים כללו טחינה, סלט עלי
בייבי, סלט עגניות שרי, קי
ט
שואים כבושים וכמובן טחי
ט
נה.
כל הצלחות חוסלו עד תום,
והכל היה טעים. המפרום
שלי היה המצטיין באותו יום,
וגם הקישואים הכבושים היו
מיוחדים ומפתיעים בטעמם
העדין. לקינוח התרעננו עם
פלחי מלון קר.
מים קרים מוגשים כמובן
חופשי, ומי שלא יכול לה
ט
תאפק יכול להוסיף לארוחה
שתייה קלה. קפה בהכנה עצ
ט
מית כלול במחיר.
המסעדה פתוחה בשעות
הצהרים בלבד ומגישה ארו
ט
חות מ-03:11 עד השעה
ו
00:61. אפשר לקחת גם אר
חות בחמגשיות במחיר מוזל.
מסעדת נוף, רחוב דולב 1
בכניסה הדרומית לא”ת מגדל
תפן, 6062789-40
* הכותב היה אורח המסעדה
פעם בשבוע, למשך שלוש
שעות, פתוחה המרכולית של
כישורית לציבור הרחב, ואנ
ט
שים כמוני וכמוכם יכולים
ליהנות מהתוצרת הגסט
ט
רונומית של הכפר השיקו
ט
מי המיוחד הזה. המרכולית
הקומפקטית מציעה מבחר
ירקות אורגניים, שבעיני
רבים הם גולת הכותרת. את
כולם מגדלים דיירי הכפר בגן
הירק שבמקום.
קניתי שם עגבניות מעולות
מזן “מגי” וגם עגבניות שרי
מצוינות, מלפפון באלדי,
שעועית ירוקה נהדרת, פלפל
שושקה עז טעם, וגם אבטיח
אורגני טעים להפליא. קניתי
גם קלחי תירס, שהיו פשוט
נפלאים, המתוקים והעסי
ט
סיים שאכלתי זה זמן רב.
במקרר יש גבינות ויוגור
ט
טים שנעשים במחבה המקו
ט
מית, מחלב העזים של הדיר
האורגני שבכפר. יש גם יינות
חגיגה אורגנית פעם בשבוע
טובים שמיוצרים ביקב כי
ט
שור, ולשמחתי מצאתי כמה
בקבוקים מחיסול מלאי של
בציר 1102, ונהניתי מיינות
מצוינים במחיר מצחיק של
03 שקלים לבקבוק.
יש גם גרנולה עשירה ומ
ט
עולה ולחמי מחמצת משו
ט
בחים מהמאפייה המקומית
והם מומלצים במיוחד.
המקום פתוח לציבור הרחב
מידי יום חמישי בין השעות
03:31 ל-03:61. אם תבואו
מוקדם, תתמודדו עם קצת
תור. אם תבואו מאוחר יותר,
תגלו שחלק מהמוצרים אזלו.
כתב וצילם: אייל כץ
\אייל כץ
יצא לאכול
ארוחה לכל טעם
מסעדת נוף מציעה אוכל ביתי מזין וטעים במחיר שווה לכל כיס, והיא פיתרון
מצוין למשפחות ולחבורות עם שאיפות גסטרונומית מנוגדות
השולחן שלנו. בלי לזעזע את כרטיס האשראי
1...,27,28,29,30,31,32,33,34,35,36 16,17,18,19,20,21,22,23,24,25,...48