א-לה כפר | עיתון כפר ורדים והסביבה | גיליון מספר 240 - ספטמבר 2014 ראש השנה - page 42

42
גיליון 042 ספטמבר 4102 ראש השנה תשע"ה
|
|
אוכל
ראש השנה
בשנים האחרונות טבעונים וצמחונים צצים להם בכל פינה,
ובכל שולחן חג מוצאים טבעוני אחד לפחות.
נכון שברוב הסעודות יש אורז, תפוחי אדמה וסלט. הטבעוני
הממוצע אפילו רגיל להסתדר עם זה, אבל במעט מאמץ, ממש
בלי לצאת מגידרכם, אפשר לפנק כך שגם הטבעוניים ירגישו
טעם של חג.
הנה כמה רעיונות פשוטים מהמטבח שלנו:
להעשיר במגוון סלטים טריים או מבושלים, מה שהופך את
השולחן לצבעוני ומפתה.
פטה עדשים או פקאנים קלויים ממש בטעם כבד קצוץ. הסוד
הוא בבצל המטוגן!
מאוד קל להכין פלטת ממולאים - סירות חצילים וקישואים
ועגבניות, ממולאים עשבי תיבול ופירורי לחם.
דלעות ערמונים ממולאות ירכיבו מנה עשירה ויפה (מתכון
בהמשך).
כשמכינים פשטידות או קציצות, פשוט מחליפים את הביצים
והגבינות בטופו או קרם קשיו (חשוב לשים לב לטיב הטופו -
אני משתמשת בטופו המשובח של קדיתא).
לקינוח, אין כמו עוגות מוס קשיו בטעם האהוב עליכם (יש
מתכון באתר).
אזהרה: מהמנות הטבעוניות כדאי להכין יותר. כי לרוב גם
אוכלי-כל חוגגים עליהן...
הכותבת היא בשלנית ומנחת סדנאות בישול, בישולים. טיפולים.
דרך חיים. מספקת בישולים ביתיים עד הבית. עוד מתכונים באתר
, ובפייסבוק
מה עושים עם
הטבעוניים האלו?
הם נוכחים כמעט בכל שולחן חג. מצד אחד, תמיד אפשר להגיד להם שהסלטים שלנו הם ממש
ארוחה שלמה. מצד שני, אפשר במאמץ קליל להראות כמה חשבנו עליהם. כמה טיפים ומתכון
-
להנביט חצי כוס מאש.
-
לחצות ולרוקן 5 דלעות ערמונים ירוקות קטנות או 3-2
דלעות ערמונים כתומות גדולות.
-
לבשל כוס וחצי אורז מלא עגול בכמות מים כפולה חצי
בישול ולסנן (אפשר כמובן להחליף באורז לבן אם רוצים).
-
לקצוץ בצל סגול גדול, אפשר לטגן ואפשר טרי.
-
לגרד עגבניה או שתיים.
-
לקצוץ מעט פטרוזיליה / כוסברה / נענע או שילוב שלהם
(אופציונלי).
-
לתבלן לפי הטעם במלח ופלפל. אפשר להוסיף גם שום ו/
או כורכום.
-
לערבב את כל המרכיבים ולמלא את הדלעות. להניח בת
ד
בנית, רצוי פיירקס.
-
להכין ולשפוך לתבנית רוטב עדין מכוס מים, מיץ לימון,
מעט שמן זית, מלח ופלפל.
-
לכסות בנייר אלומיניום ולהכניס לתנור מחומם מראש
לחום בינוני גבוה (כ-002 מעלות). לאפות כחצי שעה עד
ארבעים דקות, תלוי בתנור.
ניתן לשפוך מעט מהרוטב שנשאר בתבנית עם כף על כל דלעת.
הדלעות מוכנות כשנוגעים בקליפה ומרגישים שהיא התרככה.
טעים חם או קר!
בתיאבון!
חגית לידרור
דלעות ערמונים ממולאות
אורז מלא ומאש מונבט
מתכון
דלעות ערמונים ממולאות
1...,43,44,45,46,47,48,49,50,51,52 32,33,34,35,36,37,38,39,40,41,...80