א-לה כפר | עיתון כפר ורדים והסביבה | גיליון מספר 242 - נובמבר 2014 - page 22

22
גיליון 242 נובמבר 4102
|
|
\אייל כץ*
יצא לאכול
כבוד גסטרונומי לחלבן המיתולוגי
מסעדת יאניביצ'י במושב בוסתן הגליל מעוררת לחיים
את המחלבה הישנה עם אוכל עכשווי ומנגינת רכבות
השם של המסעדה מדליק,
והסיפור שמאחורי השם נותן
עומק. ושם טוב עם סיפור זו
התחלה מצוינת לארוחת צה
נ
רים טובה על דק העץ בצל
עצי אקליפטוס, נהנים מימים
אחרונים של שמש חורפית
חמימה ונעימה.
מסעדת יאניביצ'י במושב
בוסתן הגליל שוכנת במבנה
היסטורי שהיה בעבר המח
נ
לבה של המושב. יאניביצ'י
היה החלבן ההונגרי שניהל
את המחלבה. ו-53 שנה
לאחר שנפטר הוא זוכה להנ
נ
צחה ולכבוד גסטרונומי.
היוזמה היא של אביחי,
צעיר שהסתובב בעולם ועסק
בשיווק, וחזר אל נוף ילדותו
כדי להתבסס בו. הוא גדל
כבנו של מנהל כפר הנוער
הסמוך, ונפשו נקשרה בגליל,
בים ובאקליפטוסים של המו
נ
שב. עם שובו מהסיבוב העו
נ
למי פתח את המסעדה ושכר
את שירותיה של השפית
מיכל גור-לביא-ברקו, אף
היא תושבת הגליל, שלמדה
קולינריה בבית ספר "בישו
נ
לים" בתל אביב ובין השאר
עבדה במסעדת "ויולט" של
השף יוסי שטרית.
פתחנו עם שלוש מנות רא
נ
שנות. שתיים שהזמנו, ואחת
שהשפית התעקשה להוסיף,
וטוב שכך. אכלנו מנת חצי
נ
לים ביוגורט שהורכבה משי
נ
לוב נעים של רצועות חציל,
קרם חצילים וערימות של
יוגורט. רול האבוקדו היה
פריך, טעים ונדיב, והקרפציו
סלק היה הפתעה נעימה של
ממש. מרקם נהדר של השו
נ
רש האדום, עם תחמיץ עדין
וליווי מרענן של עלי בייבי
ופרוסות דקות של צנונית.
קל, נעים וטעים.
העיקרית שלה הייתה פרגית
בסגנון מקסיקני, עם תוספת
אנטיפסטי שלבקשת מיכל
החליפו את הפוטטוס שמ
נ
גיעים עם המנה באורגינל.
הפרגית הייתה עסיסית ופיק
נ
נטית, ורוטב האיולי לא הרס
את המירקם הבשרי.
אצלי נחתה מנת צלעות
טלה מצוינת, שלוותה בפירה
עם גרגירי חרדל דיז'ון ובצלי
שאלוט מקורמלים. כיף של
מנה, עם צלעות בשרניות,
רכות ומתובלות היטב. שתי
העיקריות הוגשו בעיצוב נאה
על אריחי קרמיקה שחורים,
והיו נדיבות ומשביעות.
בעודנו נהנים ממראה הר
נ
כבות החולפות במסילה
הסמוכה ומפרות את שלוות
האקליפטוסים, הגיעו הקי
נ
נוחים. אצלה כדורי כנאפה
ממולאים בגבינות וצימוקים,
שלוו בגלידת פיסטוק וקרם
טופי, ואצלי מוס שוקולד
פררושר. שני הקינוחים היו
טובים ואיכותיים והיוו סיום
הולם לארוחה מענגת.
המסעדה נפתחה לפני
מספר חודשים, וכבר הפכה
לחביבתם של רבים מתוש
נ
בי הסביבה הקרובה והקרו
נ
בה פחות. הביקור שלנו היה
בצהריים מאוחרים של יום
רביעי, והמקום היה מלא למ
נ
דיי.
העיצוב עדכני, אך נותן
הרבה כבוד לעבר ולהיסטוריה
של המבנה והמקום. בפנים
אפשר לשבת סביב שולחנות,
על ספות אירוח או על הבר
הגדול, והדק החיצוני, אני
מניח, כבר זכה לסגירת חורף.
על אחד מקירות המ
נ
סעדה צילומי שחור לבן
מההיסטוריה של המושב,
מהסוג שתמיד מעורר בי דוק
של נוסטלגיה, על אף שנו
נ
לדתי הרבה אחרי שכל זה
קרה. אם סיפורן של התמונות
ידוע, כדאי אולי ללוות אותן
בטקסט מתאים.
מנהלי המקום מגדירים את
המטבח כ"מטבח פיוז'ן יש
נ
ראלי שמפגיש את מיטב המ
נ
טבחים הצרפתי, האיטלקי,
הערבי והישראלי". התפריט
אכן עשיר מאוד, וכולל הרבה
מנות. מניסיון של מסעדות
אחרות, זהו אתגר לא פשוט
למסעדה גלילית.
בערב משמש המקום כבר,
הוא פתוח שבעה ימים בש
נ
בוע וניתן לקיים בו אירועים.
יאניביצ'י, מושב בוסתן הגליל,
054-4449336 ,04-8222122
* הכותב היה אורח המסעדה
קרפצ'יו סלק ביאניביצ'י. מרקם נהדר עם תחמיץ עדין
וליווי מרענן של עלי בייבי וצנונית
ב"ה
באתר:
| |
052-43-48-155
טיולים בארץ
טיולי תעצומות ישראל
טיולי סתיו-חורף 4102
ירושלים, סובב כנרת, גיבורי
התנ"ך, הבקעה ועוד...
זה הזמן להירשם ולהצטרף
הצטרפו אלינו לטיולים יומיים וסופי שבוע!
לעמותת יד לנזקק במעלות
דרושים
תורמים של ריהוט משומש /חדש
,
עבור 62 המשפחות החדשות משבט מנשה
שהגיע מהודו לפני החג ונקלטו במעלות.
במקרה הצורך הריהוט ייאסף מבית התורם
לפרטים נוספים: משה מימון, יו”ר העמותה 0010112-050
1...,23,24,25,26,27,28,29,30,31,32 12,13,14,15,16,17,18,19,20,21,...48