א-לה כפר | עיתון כפר ורדים והסביבה | גיליון מספר 225 - ראש השנה תשע"ד 2013 - page 50

50
גיליון 522 ראש השנה תשע"ד 3102
|
סעודת ראש השנה
מגזין
שלוש מסעדות,
שלוש ארוחות חג,
שלושה טרנדים
החזירו אותנו לטעמים
בטול
הכינו לנו ארוחת גורמה ללא בשר.
בהדרל'ה
הרשימו עם ארוחת צדק חברתי בעלות
ובבלה-מיה
הבסיסיים של התנ"ך.
מצחיקה. פרויקט מיוחד, כולל מתכונים
טל שניצר צילומים: אייל כץ, יח"צ
לברק ברוטב שמנת ופטריות )4 מנות(
לקצוץ:
פטריות פורטבלו
פטרוזיליה
ובצל
להמיס חמאה ושמן זית על מחבת גדול שיכול להכיל את
נתחי הלברק בנוחות ולהקפיץ את הירקות הקצוצים על אש
חזקה.
לתבל עם כפית סוכר ורבע כפית מלח
להוסיף כפית ממרח כמהין )לא חובה, משדרג מאוד, אפשר
להשיג בחנויות מתמחות(
להקפיץ עוד דקה
להניח במחבת את נתחי פילה הלברק כאשר הצד של העור
פונה כלפי מעלה ולצרוב כדקה
להוסיף למחבת קופסת שמנת מתוקה
לכסות את המחבת, לחכות לרתיחת הרוטב ולבשל את הדג
בתוך הרוטב המבעבע עוד 4-3 דקות.
אפשר להכין עד השלב הסופי מראש ולחמם מעט לפני
ההגשה
מגישים עם שעועית ירוקה חלוטה ומתובלת בשמן זית ומלח גס
(
meatless monday
הטרנד העולמי "יום שני ללא בשר" )
הולך ונעשה נפוץ גם בישראל. מדובר בהימנעות מאכילת בשר
למשך יום אחד בשבוע, כאשר המטרה היא להפחית את צריכת
הבשר בעולם ולהגביר את המודעות ל"תזונה בת קיימא", תזו
נה שהיא בריאה יותר גם לנו וגם לסביבה.
ביקשנו מסיוון אמסלם, השף והבעלים של מסעדת הדרל'ה
באגם מונפורט, להכין ארוחת חג ללא בשר. פגשנו אותו ואת
הדר אשתו ושותפתו במסעדה המושקעת, המעוצבת בסגנון
אירופה הקלאסית: ריהוט עץ, כיסאות נוחים בריפוד עור מפנק,
ארוחת חג ללא בשר
הדרל'ה:
מפות צחורות ומעומלנות כוסות יין מבהיקות. “תפריט המ
סעדה משלב קלאסיקה צרפתית לצד פיוז'ן ישראלי", אומרת
לי הדר. המשפט היחצני הזה קיבל תוכן משמעותי כשצפיתי
בסיוון עובד וטעמתי את הארוחה שהכין. יש יסודות של קלא
סיקה צרפתית )שמנת, חמאה(, ועם זאת הטיפול בחומרי הגלם
הוא קצר ולא מסובך כמו שנהוג במטבח האסיאתי וישנו שימוש
נרחב בחמרי גלם ממקומותינו אנו.
הכל משתלב ביחד נפלא בארוחת החג שהרכיב סיוון עבור
קוראי א-לה כפר. ארוחה היא טעימה מרשימה וללא בשר.
סביצ'ה סלמון )4 מנות(
לערבב בקערה:
פלפל אדום קצוץ; 3 שיני שום קצוץ; נתח פילה סלמון )051
ג' בערך( קצוץ. לסחוט לימון שלם מעל
להוסיף:
מלח גס; שמן זית איכותי; פלפל שחור גרוס
לערבב הכל ולהניח במקרר עד להגשה.
אפשר להכין כמה שעות לפני ההגשה.
חציל במרינדה אסיאתית
לקלף חציל באופן חלקי כאשר משאירים כמה פסי קליפה.
לחצות את חציל לאורכו, להניח אותו כך שהצד החתוך על
קרש החיתוך.
לחתוך חריצים אלכסוניים משני צידי החלק העליון של
החציל )ראו צילום(.
לטגן בשמן עמוק, לקרר ולגלגל לצורת כדור )אפשרי בזכות
החריצים(. להשרות לילה במרינדה.
מרינדה:
1 כוס סויה; ½ כוס רוטב צ'ילי מתוק; 1 כפית סוכר; שמן זית;
פטרוזיליה קצוצה; ½ בצל בינוני קצוץ
1...,51,52,53,54,55,56,57,58,59,60 40,41,42,43,44,45,46,47,48,49,...80