א-לה כפר | עיתון כפר ורדים והסביבה | גיליון מספר 225 - ראש השנה תשע"ד 2013 - page 54

54
גיליון 522 ראש השנה תשע"ד 3102
|
סעודת ראש השנה
מגזין
המשך מעמוד קודם
ואם אנחנו בטרנדים, אז אי אפשר בלי ארוחת מחאה חברתית, או ברוח חג פייסנית
- ארוחת צדק חברתית. שורה תחתונה: לעשות חג בלי לקחת משכנתא.
אסף כנפו מהבעלים של מסעדת בלה מיה, ושף המסעדה אדהם סלימן, נענו לאתגר
והצליחו להתקין ארוחת חג טעימה ומרשימה ל-01 אורחים בעלות של 051 שקלים
בלבד )בדקתי באתר רמי לוי(.
הגענו למסעדה בשעת בוקר מאוחרת, ואסף הסביר לנו שהנושא של צדק חברתי
מתחבר היטב למסעדה: היא הוקמה לפני 8 על ידי אביו של אסף, עמי, ומופעלת
על ידי המשפחה הרחבה. מקפידים שם על קניות באזור הגליל, תעסוקה לתושבי
הסביבה, רמת מחירים שפויה והקשבה אמיתית ועקבית לקהל הלקוחות.
כך, בעקבות בקשות של צעירים, הקימו לפני מספר שנים את "לולה בר", בר
ישראלי עם תפריט קליל, אלכוהול והרבה מוסיקה, שנותן מענה לצעירים שמעוניינים
לבלות. וממש לאחרונה הקימו דק עץ מחוץ למסעדה, בעיקר כי אנשים ביקשו.
ומי שאוכל ב"בלה מיה" יודע שבסוף כל ארוחה הלקוחות מתבקשים למלא
גלויית משוב, ומסתבר שבמשפחת כנפו קוראים כל גלויה ומתייחסים אליהן במלוא
הרצינות.
את הארוחה פתחנו עם מנה ראשונה של גלילת חצילים קריספית ממולאת בגבינת
שמנת ועירית. לצידה הוגש רוטב נפוליטנה מעגבניות טריות בניחוח בזיליקום. זוהי
מנה קלה להכנה ומרשימה.
המשכנו במנה עיקרית של כבד עוף ברוטב יין אדום ודבש, מוגש על תפוחים
מקורמלים בתוספת מגדל אצבעות בטטה ותפוחי אדמה.
וסיימנו עם הקינוח האולטימטיבי, קרם ברולה.
גלילת חצילים קריספית )01 מנות(
4 חצילים ארוכים
2 קופסאות גבינת שמנת
צרור עירית
פירורי לחם
2 ביצים
חותכים את החצילים לאורך לפרוסות בעובי 3-2 מ"מ, טובלים בביצה ופירורי
לחם )כמו שניצל( ומטגנים. קוצצים את העירית ומערבבים עם גבינת השמנת
מניחים פס מהמילוי לרוחב כל פרוסת חציל. מגלגלים ומחזקים עם קיסם עד
שמתייצב. מגישים חם.
מגדל תפ"א ובטטה:
4 תפוחי אדמה חתוכים לאצבעות, 4 בטטות חתוכות לאצבעות
משרים את האצבעות במרינדה, מניחים את האצבעות בתבניות נפרדות
ומכסים בניר כסף. אופים 02 דקות בחום של 081 מעלות.
הגשה:
מניחים את הכבד בערימה נאה על מצע של עיגולי תפוחים.
מסדרים את האצבעות במגדל דקורטיבי.
ארוחת צדק חברתי
בלה מיה:
קרם ברולה )01 מנות(
005 מ"ל שמנת מתוקה
5 חלמונים
½ כוס סוכר
2 כפות תמצית וניל
מחממים את כל השמנת והווניל בסיר
מערבבים את החלמונים עם הסוכר בקערה
שופכים את השמנת על החלמונים ומערבבים
מסננים ומוזגים לכלים אישיים
אופים בתוך אמבט מים כאשר המים צריכים להגיע עד חצי
הגובה של כלי הברולה.
אופים ב-051 מעלות לחצי שעה עד 04 דקות עד שמתייצב
מוציאים ומכניסים למקרר ל-3 שעות לפחות
כבד עוף ברוטב יין )01 מנות(
רוטב:
בקבוק יין אדום, 3 שיני שום קצוצות
טימין, כוס דבש, מלח ופלפל
מבשלים את כל החומרים בסיר, ומצמצמים עד שמסמיך
הבשר:
מטגנים במחבת 5.1 ק"ג כבד עוף עם 2 תפוחים חתוכים
לעיגולים )עם הקליפה(, עד שמגיעים למידת העשייה
הרצויה.
מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים את הרוטב ומבשלים יח
דיו עד שהרוטב עוטף את הכבד.
תוספת: אצבעות תפ"א ובטטה )01 מנות(
מרינדה:
שום, פטרוזיליה
שמן זית, מלח גס
קרם ברולה
1...,55,56,57,58,59,60,61,62,63,64 44,45,46,47,48,49,50,51,52,53,...80